Suomi
Gamereactor
uutiset

Sega-veteraani Bernie Stolar on kuollut

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bernie Stolar ei oletettavasti ole nimi, jonka kaikki muistavat, mutta hän on yksi alan suurimmista veteraaneista. Hän aloitti kolikkopeliyhtiöstä, joka lopulta johti hänet Atari-tietokoneiden pariin. Siellä hän työskenteli muun muassa kannettavan Lynxin parissa. Stolarin ura jatkui myöhemmin Sonylla, jossa hän työskenteli ensimmäisen Playstationin parissa ja teki franchising-sarjoja. Näistä tunnetuimpia ovat Crash Bandicoot ja Oddworld, jotka julkaistiin yksinoikeudella Sonyn formaatille.

Stolar liittyi Sega of American tiimiin 90-luvun puolivälissä. Hänen uskotaan usein saaneen Japanin Segan vetäytymään Saturnin parista ja keskittymään sen sijaan Dreamcastiin - konsoliin, jonka luomiseen hän panosti paljon. Stolar palkkasi myös Peter Mooren, josta tuli myöhemmin Sega of America -pomo, Xbox-pomo ja EA Sports -pomo. Segan jälkeen Stolar on jatkanut työskentelyä pääasiassa Matellin, Googlen ja muiden yritysten kanssa.

Mutta nyt tämä ajanjakso on päättynyt, Bernie Stolarin kuoltua 75-vuotiaana. Videopeliteollisuus on tapahtuneen myötä yhtä henkilöä köyhempi, ja haluamme kiittää Stolaria kaikista hänen aikaansaannoksistaan.

Sega-veteraani Bernie Stolar on kuollut

Kiitokset: XXX



Ladataan seuraavaa sisältöä