Suomi
Gamereactor
uutiset

Google vakoilee työntekijöitään laittomasti ennen potkujen antamista

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yhdysvaltojen työmarkkinoita vahtiva National Labor Relations Board on linjannut, että Google on rikkonut useitakin paikallisia työlakeja. Google on osoittanut epätavallisen paljon kiinnostusta mielenilmauksia järjestäviin työntekijöihin ennen heidän erottamistaan.

Kaksi työntekijää sai potkut vuonna 2019 liittyen työntekijöiden protesteihin. Laurence Berland sai potkut työntekijöiden kalenterien arvioinnista ("reviewing other employees calendars"), joka on irtisanomisperusteena laiton. Muitakin potkuja annettiin protesteihin liittyen, mutta eri syistä.

Kathryn Spiers sai potkut koodattuaan Googlen työntekijöille eteen hyppäävän pop-up-ikkunan, jossa kerrottiin oikeuksista: "Googlers have the right to participate in protected concerted activities". Potkujen perusteena oli turvallisuussäädösten rikkominen ("violation of security policy"), joka on niin ikään irtisanomisperusteena laiton. Lisäksi potkujen syyn muotoilu on vahingoittanut Spiersin mainetta.

Pahimmassa tapauksessa Google saatetaan velvoittaa palkkaamaan potkut saaneet uudelleen, ja maksamaan palkan takaisin molemmille.

Vuodesta 2018 Googlella on sattunut ja tapahtunut koskien työntekijöiden kohtelua.

Google vakoilee työntekijöitään laittomasti ennen potkujen antamista


Ladataan seuraavaa sisältöä