Suomi
Gamereactor
laitearviot

Acer Triton 700

Kaikki haluavat tehdä kannettavasta ohuen, jolloin painitaan suorituskyvyn, hinnan ja kannettavuuden välillä. Näin Acer sen teki.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Acer Triton 700 sisältää GTX1080 8GB kera MAX-Q-jäähdytyksen, joilla on perinteisesti saatu melkoisen hyviä tuloksia. Mukana on myös i7-700HQ-prosessori ja 32GB DDR4 RAM. Acer käyttää myös omaa Dual AeroBlade 3D -jäähdytyssysteemiään, joka klassisesti imee ilmaa sisään pohjasta ja puskee sen ulos sivuilta ja takaa. Virtajohto on keskellä ja vieläpä melkoisen kookas kuumeten kaiken lisäksi.

HQ

Triton puhaltaa niin hiljakseen, ettei ääntä kuule käytön aikana. Kuitenkin kuoren metalliosat kuumenevat toden teolla. Käynnistää voi myös niin sanotun Coolboostin, joka sitten kuulostaakin myllynkivien jauhannalta käytön aikana. Mutta toimiihan se.

Tarjolla on myös versio, jossa on vähemmän RAMia ja vähemmän levytilaa. Testattu versio oli suositeltu malli hinnaltaan noin 3200 euroa, mutta paketin voi siis tehdä halvemmaksikin.

Muiden korkeatasoisten läppäreiden tapaan Triton 700:ssa on NVMe-kovalevy, mutta kaksi RAID 0 -ajuria, joten nopeus ja vasteaika ovat varsin vaikuttavat. Testattu versio oli kooltaan 1TB.

Kuori on varsin pieni, alle 19 mm, eikä siis paljoa työkonettani pienempi. Toisaalta kuori on erittäin hyvin tehty ja laadukkaan oloinen. Erityisen mukavaa oli mahdollisuus mattapintaan perinteisen kiiltävän sijasta.

Tämä on mainos:

Näppäimistössä on omat RGB-valonsa. Hiirialusta kuumenee käytössä runsaasti, ja tuntuma sormien ja alustan välillä on kaikkea muuta kuin optimaalinen pakottaen istumaan kauempana ruudusta kuin mitä normaalisti istuisi. Myöskään luonnollisen tuntuista rannetukea käytön aikana ei ole. Itse näppäimistö on eräs suosikeistani viime vuosien ajalta.

Harmillisesti Acer on halunnut tietokoneen käynnistyvän useiden erilaisten äänitehosteiden kera, joita ei voi kytkeä pois päältä. Ääni tukee Dolby Atmos 3D:tä, joka on siis virtuaalinen eikä oikea.

Tritonissa on mukana ethernet-paikka. Tämä on hyvä asia, sillä asennukset luokkaa 50GB on rasittava urakka langattomasti tehtynä.

Näyttö on 15,6" 1080p G-Sync 120Hz IPS. 120Hz + IPS on yhdistelmänä loistava. Muun suunnittelun vuoksi on kuitenkin pakko istua hieman liian kaukana ruudusta, mutta muita isoja mokia ei Acer Triton 700:ssa ole.

Tämä on mainos:

PredatorSense on Acerin ohjelma, joka hallinnoi muun muassa puhaltimia ja valoja. Ohjelma ansaitsee kiitosta yksinkertaisesta ja helposta käyttöliittymästä. Puhaltimen ääni saattaa olla ajoittain melkoisen muheva, mutta samalla kuitenkin tehokas. Äänentaso on CoolBoostin kanssa 48 dB, ja normaalissa käytössä 40 dB.

Mukana on klassisia paikkoja: Dualband Wifi, Bluetooth 4.1, HDMI, 3 USB 3.1 -paikkaa, USB-C ja yksinäinen USB 2.0.

Lämpötilat pysyttelevät välillä 48-88 astetta. Huolestuttavan korkeita eivät lämpötilat ole, joskin siellä asteikon yläpäässä kylläkin.

Acer Triton 700

Testeissä saatiin seuraavia tuloksia:

3D Mark
Sky diver: 31247
Fire strike 14007
Fire strike extreme: 7679
Fire strike ultra: 4109
Fire strike;: 5618
Time spy extreme: 2552

The division
Medium: 138,6 FPS
High; 109,7 FPS
Ultra: 86,4 FPS

Assassins Creed Origins
Ultra high: 70 FPS
Very high 76 FPS
High: 86 FPS

Middle Earth: Shadow of War
Medium: 118
High: 100
Very high: 88
Ultra: 85

Korkea hinta antaisi odottaa sujuvaa suorituskykyä kaikkein uusimmilla peleillä, ja juuri näin onkin.

Total war: Warhammer II
Medium: 122,7 FPS
High: 96,9 FPS
Ultra: 72,2 FPS

Kokoavasti voi sanoa, että lisähinnalla saa QMAX GTX1080, kun muilla on GTX1070. Huonona puolena on hiirialusta, joka on käytännössä hyödytön pakottaen istumaan liian kaukana ruudusta. Toisaalta läppärin voi helposti kytkeä myös langallisesti verkkoon.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä