Suomi
Gamereactor
ennakot
Total War Saga: Fall of the Samurai

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai

Total War -sarja siirtyy lähemmäksi nykyaikaa kuin koskaan aiemmin Shogun 2:n saamassa "laajennuksessa" joka on kuitenkin aivan oma pelinsä. Pääsimme testaamaan ennakkoversiota seuraavasta suuruudesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai kertoo jo mittavassa nimessään mistä on kysymys. Ollaan 1860-luvulla ja samurai-instituutio on hiipumassa länsimaisten vaikutteiden vallatessa Japanin keisarikuntaa. Shogun ja keisari ovat eri linjoilla valtakunnan tulevaisuudesta ja asenteesta länsivaltoihin, ja tästä perustavanlaatuisesta erimielisyydestä syttyy koko Japanin kattava Boshin-sota.

Total War Saga: Fall of the Samurai

Lännen aikaansaama modernisaatio näkyy pelissä useilla tavoin, ja melkein kaikki sen uudistukset juontuvatkin siitä. Tämä tarkoittaa luonnollisesti uusia yksiköitä sekä maalla että merellä, tuliluikkujen yleistyessä kivääreistä ja revolvereista aina murhaavaan Gatling-konekivääriin saakka.

Ei pidä kuitenkaan erehtyä luulemaan, että Fall of the Samurai vain löisi muutaman uuden yksikön kartalle. Modernisaatio on kiinteä osa klaanien teknologista kehitysprosessia, ja sen nopeus riippuu siitä millaisia suhteita itse länteen pitää. Provinssit saavat osansa uudesta teknologiasta, ja pelin edetessä Japania halkoo rautatie joka mahdollistaa yksikköjen nopean siirtelyn paikasta toiseen. Sitä ei voi kuitenkaan rakentaa ihan minne tahansa saarivaltion haastavassa maastossa, jolloin eräiden provinssien taktinen tärkeys nousee uusiin ulottuvuuksiin.

Tämä on mainos:

Myös laivastot ovat aiempaa keskeisemmässä asemassa. Laivoja on enemmän ja niillä voi myös tehdä enemmän. Tykistötuli pehmittää vihollisten kaupunkeja ja tuhoaa näiden tuotantokoneistoa, mutta sen voi myös tuoda suoraan taistelukentälle kuin ilmaiskun ikään. Varovaisuus kannattaa silti pitää mielessä, koska aaltojen ritarit eivät ole erityisen tarkkoja ammunnassaan, ja omat joukot voivat hyvinkin jäädä keskityksen jalkoihin.

Total War Saga: Fall of the Samurai

Sotia ei voiteta puhtaasti lyijyllä ja teräksellä, vaan klaanit voivat värvätä sekä geishoja että ninjoja hoitelemaan hienovaraisempia operaatioita, joiden vaikutukset saattavat parhaimmillaan heilauttaa tasapainoa ja kääntää taktisen tilanteen päälaelleen.

Fall of the Samurai on sisältönsä lisäksi uudistunut myös teknisesti. Tekoälyä on hiottu, joka tuleekin tarpeeseen koska peli tukee pökerryttävän suuria taisteluja, ja tietokoneen antaa mieluusti ohjailla osaa joukoista. Myös yhteenotot konetta vastaan ovat mielenkiintoisempia.

Tämä on mainos:

Creative Assembly on lisännyt mukaan myös mielenkiintoisen bonuksen ensimmäisen persoonan näkymän muodossa, jossa pelaaja pääsee todella taistelun keskelle. Siitä ei ole tehty suurta numeroa, mutta kiitos valtavien armeijoiden ja laadukkaan grafiikan, sillä voi saada upeita näkymiä ihmeteltäväkseen. Taktisesti se ei toki ole erityisen hyödyllinen.

Total War Saga: Fall of the Samurai

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai vaikuttaa näillä näkymillä todella mainiolta laajennukselta alkuperäiseen, ja sen status kokonaan omana pelinään on vähintäänkin perusteltu. Creative Assembly on uudistanut Shogun 2:a rohkeasti, muttei ole hukannut sitä ydintä joka teki siitä yhdeksikön pelin meidänkin arviossamme.

HQ
Total War Saga: Fall of the SamuraiTotal War Saga: Fall of the SamuraiTotal War Saga: Fall of the SamuraiTotal War Saga: Fall of the Samurai

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä