Suomi
Gamereactor
ennakot
Riders Republic
KUUMAA NYT: E3 2021 -sisältö

Riders Republic

Ennakossa Ubisoftin E3-tilaisuudessa esillä ollut Riders Republic.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Lykkäyksiä on Ubisoftin tallissa koettu oikein kunnolla. Lykättyjä pelejä ovat muun muassa Far Cry 6, Prince of Persia: Sands of Time Remake, Rainbow Six: Extraction ja Riders Republic. Viimeksi mainitun osalta lykkäys ei ollutkaan niin mittava, sillä peli julkaistaan 2. syyskuuta 2021 Google Stadialle, PC:lle, Playstationille ja Xboxille.

Julkaisupäivän ohella nähtiin varsin kattavasti erilaisia pelimuotoja. Eräs näytetty oli Tricks Battle, ja se tuo vahvasti mieleen Nintendon Splatoonin. Kaksi joukkuetta kisaa toisiaan vastaan keräten mahdollisimman paljon pisteitä temppuja suorittamalla, ja vielä varsin pienellä alueella. Käytössä on niin erilaisia raiteita kuin ramppejakin. Menestyksellisesti tehdyn tempun jälkeen kyseinen ramppi tai raide värjäytyy oman joukkueen väreillä, ja näin sen oman joukkueen "miehitys" alueesta paranee.

Esillä oli myös useita urheilutapahtumia, joissa pääsee kilpailemaan. Ja mikä mukavinta, jokaisessa on se ihan oma juttunsa. Lumilautailua ja hiihtoa pääsee harrastamaan, ja silloin kiidetään vuorenrinnettä alas tuulennopeudella. Rakettisissa liitoasukisoissa kuljetaan ilmassa käyden tarkistuspisteiden kautta. 50 pelaajan Mass Races laittaa kaikki yhteen ja samaan pakettiin, ja lopputulos näyttää ilahduttavan kaoottiselta. Trailerissa nähtiin pelaajia suksilla, liitoasuissa ja polkupyörien selässä. Maaliin on päästävä, ja mahdollisimman nopeasti.

Tämä on mainos:
Riders Republic
Ubisoft

Maailman tutkiminen on sekin osa peliä, sillä mukana on mahdollisuus katsella maisemia kilpailujen ulkopuolella. Samoiltavissa on useita erilaisia alueita aina hiekkaisista aavikoista lumisiin huippuihin saakka. Matkaa voi tehdä toisten samoilevien pelaajien kanssa. Avoin kartta on yhdistelmä useista Yhdysvaltojen kansallispuistoista, kuten Bryce Canyon, Yosemite Valley ja Mammoth Mountain. Näissä mittavissa maisemissa voi joko liidellä taivaalla, tai käyttää kamaralla polkupyörää, suksia tai lumilautaa. Samoillessa voi helposti vaihtaa kulkuvälinettä pitämällä nappia alhaalla, jolloin aukeaa valintapyörä.

Peli kieltämättä näyttää hauskalta, mutta huolta aiheuttavat mikromaksut. Mukana on helikopteritikettejä, joita ostamalla pääsee pikasiirtymään kartan paikasta toiseen. Koen hieman epäreiluksi sen, että pelaaminen tehdään hankalammaksi niille, jotka eivät halua maksaa ylimääräistä. Aika näyttää, kuinka moni näitä tikettejä lopulta ostaa. Mukana on niin ikään useita hulvattomia tapoja yksilöidä omaa pelihahmoa. Näin jo dinosaurus-, panda- ja jänisasuja trailereissa. Oletettavasti ne kaikkein siisteimmät asut tullaan myymään oikealla rahalla.

Riders Republic julkaistaan kolmen kuukauden kuluttua, ellei sitten lykkäys taas iske. Lisätietoa saataneen vielä lähempänä julkaisua. Pelaamisen rento tunnelma teki vaikutuksen, sillä kilpailuihin voi ottaa osaa omassa tahdissa, ja maailmaa voi tutkia kavereiden kanssa siinä välissä. Mass Races vaikuttaa niin ikään oikein mahtavalta menolta, kun jokainen pelaaja koettaa löytää sen nopeimman liikkumistavan.

Tämä on mainos:
Riders RepublicRiders Republic
Ubisoft
Riders Republic
Ubisoft
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä