Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Unstoppable Gorg

Unstoppable Gorg

Torninpuolustuspeleihin lukeutuva Unstoppable Gorg vaikuttaa varteenotettavalta tulokkaalta PC:n, iPadin ja Xbox 360:n latauspalveluihin. Testasimme pelin tarinatilaa ennakkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Unstoppable Gorgin innoittajina toimivat 1900-luvun puolivälin tieteiselokuvat, joista on lainattu hauskasti vaikutteita. Ihmiskunta huomaa, ettei se olekaan yksin universumissa, vaan kaukaa aurinkokuntamme rajoilta löytyy asutettu Planeetta X. Muukalaisiin tutustuminen menee kuitenkin mönkään, kun lentävillä lautasilla liikkuvat gorgit vastaavat ihmisten läsnäoloon vihamielisesti ja aloittavat massiivisen hyökkäyksen kohti maata. Matkan varrella mukaan liittyy vielä muitakin tuntemattomia muukalaistyyppejä, ja ihmiskunnan ainoa toivo lepää karismaattisen kapteeni Adamin harteilla.

Tarinaa kerrotaan joka tehtävän välillä esitettävillä, yllättävän runsaslukuisilla live action -videoilla, jotka ovat kuin parodiaa oikeista b-elokuvista. Pelaajan on helppo nauraa niin propagandaäänellä paasaavalle uutistenlukijalle kuin klassisen viehkeille naishahmoillekin, muukalaisjohtajista puhumattakaan. Stakulan mainio soundtrack säestää hykerryttävää 50-luvun hömppäscifin tunnelmaa.

Unstoppable Gorg
Kiertorataa vetämällä sillä olevia satelliitteja on mahdollista pyörittää uusiin asemiin.

Varsinainen pelaaminen koostuu avaruusasemien, planeettojen tai oman aluksen puolustamisesta. Muukalaiset hyökkäävät joko yhdestä tai useammasta ruudun kulmasta kohti puolustettavaa tukikohtaa, usein hieman mutkitellen tämän ympärillä. Muukalaisten lentoreitti kuvataan ruudulla, ja tätä hyödyntäen olisi suunniteltava oma puolustus asettamalla erilaisia satelliitteja tukikohdan kiertoradoille. Satelliiteille sopivat paikat ovat ennalta määrätyt, mutta mikä tekee Unstoppable Gorgista hieman erilaisen torninpuolustuspelin, on mahdollisuus pyöritellä kiertoratoja jälkeenpäin. Tämä mahdollistaa puolustuksen suuntaamisen uudelleen myöhempiä hyökkäysaaltoja vastaan.

Tämä on mainos:

Pelimekaniikka on simppeli mutta toimiva, ja sankat muukalaisvirrat tekevät puolustamisesta yllättävänkin hektistä ja hauskaa puuhaa. Joskus pelaajan on seurattava kestävämpiä muukalaisia kiertämällä kiertorataa tämän tahtiin, kun taas toisaalla voi joutua kesken kaiken poistamaan osan puolustuksestaan ja ostamaan erityyppisiä aseita muita vihollistyyppejä torjuakseen.

Resurssit määräytyvät yhden tai useamman generaattorisatelliitin tuottaman rahan mukaan. Jokainen uusi satelliitti sekä vanhojen satelliittien korjaus maksavat rahaa, joten rajattomasti puolustuslinjojaan ei voi viilata. Pelin aikana on myös harkittava, miten paljon käyttää resursseja puhtaasti aseisiin ja miten paljon tukityypin satelliitteihin, joihin lukeutuu muun muassa tutkimussatelliitti, joka tuottaa päivityspisteitä seuraaviin kenttiin.

Unstoppable Gorg
Satelliittien asettelun merkitys korostuu mm. muita suojaavan satelliitin kohdalla, sillä sen vaikutus rajoittuu lähiympäristöön.

Pelin edetessä avataan käyttöön uusia tehokkaampia satelliitteja, ja samalla tuttua pelimekaniikkaa muutellaan joiltain osin. Esimerkiksi joissain kentissä osa kiertoradoista voi olla paikalleen lukittu tai osa pyörii itsekseen, mikä pakottaa hieman muuttamaan omaa strategiaansa. Kyseessä ei silti ole raskas strategiapeli, vaan ennen kaikkea kevytmielinen ja helposti lähestyttävä kokemus. Mukaan pääsevät nekin, jotka eivät torninpuolustusta ole aiemmin harrastaneet.

Tämä on mainos:

Futuremarkin faneille voi olla pettymys, ettei Ustoppable Gorg vaikuta teknisesti erityisen häikäisevältä, mutta toteutus on tehty sen verran vankalla otteella ja persoonallisella tyylillä, että pelistä on silti helppo pitää. On ehdottomasti hyvä merkki, että siinä syntyi "vielä yksi kenttä" -tyylinen halu pelin jatkamiseen, vaikka kello lähenteli aamun pikkutunteja. Tarinatila ei tosin näytä järin pitkältä, mutta jos koukuttavuus säilyy myös haastetilan puolella, pitäisi elinikää kertyä riittävästi, moninpelin puutteesta huolimatta.

Unstoppable Gorg
Unstoppable Gorg
Unstoppable Gorg
Unstoppable Gorg
Unstoppable Gorg
Unstoppable Gorg
Unstoppable Gorg

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Unstoppable GorgScore

Unstoppable Gorg

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Suomalaisen Futuremarkin viimeisin uutuus on vahvoja 1950-luvun scifi-vaikutteita itseensä imenyt torninpuolustuspeli.

0
Unstoppable Gorg

Unstoppable Gorg

ENNAKKO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Futuremarkin seuraava peli ammentaa vaikutteensa 1950-luvun hömppäscifistä. Testasimme, miltä peli käytännössä tuntuu.Ladataan seuraavaa sisältöä