Suomi
Gamereactor
ennakot
Little Nightmares 2

Little Nightmares 2, vielä kerran ennakossa

Gamereactor pääsi vielä kerran kokeilemaan peliä ennakkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jatko-osien suhteen pelaajat ovat aina varovaisen positiivisella mielellä. Oikein tehtynä jatko-osa voi korjata alkuperäisen pelin virheet, ja samalla antaa mahdollisuuden palata takaisin tutuille paikoille tuttujen henkilöhahmojen kanssa. Huonosti tehty jatko-osa voi taas tuhota sen alkuperäisenkin pelin maineen. Alkuperäinen Little Nightmares oli yllätyksen tehnyt helmi, ja lähestymistapa jatko-osaan tuntuu olevan varovainen. Ennakkotestaamisen perusteella olen kuitenkin vakuuttunut, että kehittäjien toimintatapa on ollut oikea. Tulossa saattaa olla alkuperäistä parempi peli.

Pääsin demossa kokeilemaan pelin kahta ensimmäistä chapteria, ja nämä olivat The Wilderness ja The School. Jälkimmäisessä Mono joutuu erilleen uudesta matkakumppanistaan Six, joka siis oli ensimmäisen Little Nightmaresin päähenkilö. Monon on siis pelastettava Six koulun Bullies-lapsien kynsistä. Pelastustehtävä suoritetaan hämärästi valaistun 1800-luvun koulun käytävillä, mikä on melkoinen irtiotto verrattuna ensimmäiseen peliin.

The School tavoittaa kylmäävän tunnelman ja pelaajan sisäisen uhkan tunteen, ja juuri nämä ominaisuudet tekivät ensimmäisestä pelistä niin mieleenpainuvan. Kehittäjät ovat kuvanneet koulua lähes vankilana, ja juuri tällainen tunne pelatessa välittyy. Bullies-lapsia ilmaantuu käytäville kuin jenginä, ja opettaja eli The Teacher partioi luokassa viivoitin kädessään tavalla, joka tuo mieleen sotilaallisen järjestyksen. Kysymyksessä on siis lapsen näkökulmasta helvetillinen tilanne, ja epämukava tunne siitä tulee pelaajallekin uuden hiiviskelyjakson alkaessa.

Tämä on mainos:
Little Nightmares 2Little Nightmares 2

Yksi ikävä tilanne saattaa tulla tulevaisuudessa eteen, jos pelissä kohdataan The Teacher uudemman kerran. Aluksi opettaja on kylmäävä kokemus pitäessään luokkaa komennossaan rautaisin ottein, ja tilanne muuttuu, kun opettaja saa näköyhteyden pelaajaan. Pakoon juostessani näin The Teacherin kurkottelevan kohti spagettimaisella kaulallaan, ja moinen olikin koko demon kauhistuttavin osuus. Moneen kertaan demossa piti piiloutua laatikoihin ja muihin piiloihin pois näköpiiristä. Tunnelma on alati erittäin kireä ja uhkaava.

Kokemani mukaan rytmitys tuntuu erittäin hyvältä. Mukana on sekoitus pulmailua, hiiviskelyä ja takaa-ajokohtauksia. Hiiviskelyosuuksista on annettava erittäin iso tunnustus, sillä jokaisessa tuntui olevan se ihan oma tapansa edetä. Näin pelaaminen ei ala toistamaan itseään. The Wildernessin yhdessä kohtauksessa on pidätettävä hengitystä päästäkseen pois haulikkoa heiluttavan Hunterin näköpiiristä. The Schoolissa on hetki, jolloin on pidettävä päässään yhden Bullies-lapsen päätä (nämä pahikset on tehty savesta). Ideana on sulautua paremmin muuhun ympäristöön.

Ensimmäisen Little Nightmaresin keskeisimpiä osuuksia olivat pulmailut, eikä se ole muuttunut jatko-osassakaan. Tällä kertaa pulmailu on monimutkaisempaa, kun mukana on toinen hahmo mietittävänä. The Schoolin alkuvaiheessa on löydettävä reitti yläpuolella olevaan kerrokseen, ja sitten sama vielä erikseen Monolle ja Sixille. Samalla esitellään muutamia uusia pelimekaniikoita, kuten toisen sinkauttaminen korkeammille tasoille, ja ison reiän yli voi hypätä ottamalla kaveria kädestä loikan lopuksi.

Tämä on mainos:
Little Nightmares 2

Kaikkiaan demo esitteli peliä hyvin, mutta muutama huono puoli jäi mieleen. Pelaaja joutuu kevyesti taistelemaan, ja aseen käyttö on epätarkkaa ja kömpelöä. Varsin usein Bullies-heppujen taakse on hiivittävä, ja humautettava heitä päähän jonkinlaisella tylpällä esineellä. Missään vaiheessa en saanut selvää käsitystä ajoituksesta. Onneksi epäonnistumisesta ei varsinaisesti rangaista, ja edellisen tallennuspisteen lataaminen on erittäin nopeaa.

Little Nightmares 2 voi hyvinkin olla yksi vuoden 2021 pakkohankintoja, jos vain rytmitys säilyy kokonaisuudessaan yhtä hyvänä kuin kahdessa ensimmäisessä chapterissa. Peli tavoittaa mahtavasti uhkaavan tunnelman, ja onnistuneita ovat myös hiiviskelyt ja takaa-ajo-osuudet. Ympäristön osalta peli vaikuttaa aiempaa monipuolisemmalta, ja kahden päähenkilön ohjaaminen tuo mukaan uusia pelimekaniikoita. Little Nightmares 2 julkaistaan 11. helmikuuta 2021.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Videoarviossa Little Nightmares 2

Videoarviossa Little Nightmares 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Little Nightmares 2 julkaistiin 11. helmikuuta, ja Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. Aina ei kuitenkaan huvita lukea. Siksi Gamereactorin videoarvio. Katso...



Ladataan seuraavaa sisältöä