Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Pirates of the Caribbean

Lego Pirates of the Caribbean

Yarr! Jack Sparrow luikki kumppaneineen Legolandiin, ja Gamereactor seilasi Englantiin pällistelemään tätä kunnon merirosvouden irvikuvaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Heti kärkeen on pakko tunnustaa, että edellisistä Lego-kokemuksistani on kulunut aivan liian pitkä aika. En ole ollut yhtä hullaantunut Lego-peleistä kuin monet muut, mutta asiaan tuntuisi tulevan muutos vielä tänä keväänä.

Lyhyen lennon ja pienen taksimatkan päätteeksi löydän itseni rauhallisesta englantilaisesta esikaupungista, Travellers Talesin toimistolta. Vaikka sää ulkona on surkea, sisällä riittää hymyä. Innostus eskaloituu, kun tuottaja Phillip Ring esittelee seuraavan osan studion suosittuun Lego-sarjaan: Lego Pirates of the Caribbeanin. Huomioni kiinnittyy peliin välittömästi, kun ensimmäinen video pelistä pyörähtää kankaalle.

Ehkä Lego Harry Potter: Years 1-4 ei ollut aivan "se juttu", ja ehkä en koskaan päässyt täysin sisälle Lego Batmaniin, Star Warsiin tai Indiana Jonesiin, mutta kukapa voisi vastustaa Johnny Deppin fantastista Jack Sparrow'ta hykerryttävässä Lego-muodossa?

Traileri alkaa kauniilla elokuvan uudelleen luonnilla, kun Jack purjehtii satamaan uppoavalla paatilla ja välttää vain täpärästi kastelemasta jalkojaan seisomalla mastossa. Ja koska paatti itsessään on Lego-palikoista tehty, se hajoaa kirjaimellisesti pala palalta, mutta lopulta kuitenkin Jack varastaa show'n.

Tämä on mainos:

Muoviset Lego-hahmot eivät ehkä ole kaikkein tunnetuimpia ilmeikkyydestään, mutta brittistudio on onnistunut kaappaamaan Jackin omalaatuiset merirosvoliikkeet ja manööverit hämmästyttävän elävästi uudessa muovikuosissa. Kaikki elokuvista tutut oudot ilmeet ja eleet ovat tallella. Peruspiirteissään Lego-Jack näyttää hippusen päihtyneeltä ja epävarmalta siitä, puhuuko hän edes samaa kieltä muiden kanssa.

Jack ei ole kuitenkaan ainoa, joka näyttää itseltään. Kenttä perustuu elokuvasta tuttuun kohtaukseen, jossa Jack murtautuu pajaan ja tapaa Will Turnerin. Pelaaja ohjastaa Williä tarkoituksenaan napata Jack. Hipan aikana muun muassa taistellaan miekoin, mikä tuo esiin yhden uuden elementin sarjaan: "pitävät tasot". Pelaaja ei voi pudota näiltä lainkaan, vaan voi täysin keskittyä miekkailuun ja uuteen kaksintaistelusysteemiin, joka mahdollistaa torjumisen ja väistelyn.

Edellisten Lego-pelien tavoin Pirates of the Caribbean sisältää koko kirjon erilaisia hahmoja valkokankaalta. Avattavina niitä on yli 70. Useimmilla hahmoilla on ainutlaatuisia kykyjä, jotka tekevät niistä erityisen päteviä tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi Barbosa miehistöineen kykenee kävelemään merenpohjassa (ja muuttuu luurangoksi kuunvalossa). Näin ollen pelaajan on mukautettava omaa kolmen hahmon tiimiään löytääkseen kentistä kaikki salaisuudet.

Lego Pirates of the Caribbean ei myöskään keskity vain elokuvasarjan ensimmäiseen osaan, vaan kattaa kaikki neljä - mukaan lukien vielä tulossa olevan On Stranger Tidesin (Vierailla vesillä). Vaikka jälkimmäiset kentät olivat demossa vielä lukittuina, legomerirosvoille pitäisi riittää runsaasti sisältöä tutkailtavaksi.

Tämä on mainos:

Travellers Talesilla on ollut runsaasti aikaa hioa Lego-sarjan kuvitusta hyödyntämällä useita tunnettuja elokuvia ja hahmoja. Kokemus näkyy Lego Pirates of the Caribbeanissa, joka näyttäisi säilyttävän valtaosan siitä taiasta, joka on tehnyt elokuvista viihdyttäviä. Lego-sarjan faneille tarjolla on pääasiassa tutunoloinen paketti, mutta kehittäjät ovat silti käyttäneet aikaa tehdäkseen grafiikoista entistä parempia, huumorista entistä puraisevampaa ja tehtävistä entistä hauskempia. Nähdyn perusteella onkin vaikea olla tempautumatta Jack Sparrow'n letkeään matkaan.

Lego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the CaribbeanLego Pirates of the Caribbean

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Lego Pirates of the CaribbeanScore

Lego Pirates of the Caribbean

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Lego-pelien sarjan uusin edustaja purjehtii satamaan mustin purjein, sillä tällä kertaa aiheena ovat elokuvateattereista tutut Karibian piraatit.

7
Lego Pirates of the Caribbean

Lego Pirates of the Caribbean

ENNAKKO. Kirjoittaja Thomas Blichfeldt

Yarr! Jack Sparrow luikki kumppaneineen Legolandiin, ja Gamereactor seilasi Englantiin pällistelemään tätä kunnon merirosvouden irvikuvaa.



Ladataan seuraavaa sisältöä