Suomi
Gamereactor
ennakot
Spider-Man: Shattered Dimensions

Spider-Man: Shattered Dimensions

Hämmästyttävä Hämähäkkimies on nähty jos jonkinlaisissa peleissä vuosien varrella. Osa näistä on ollut todella viihdyttäviä, mutta lisenssin alla ei olla nähty mitään täysiä kymppejä viime aikoina.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tuorein tapaus, Spider-Man: Shattered Dimensions sijoittuu kunnianhimoisesti yhden maailman sijasta neljään, jotka kaikki pohjaavat johonkin Hämiksen sarjakuvainkarnaatioista. Peruspohjana palvelee Amazing-universumi, jossa nähdään se kaikkien parhaiten tunnistama sinipunapukuinen verkonheittäjä. Maisemat ovat tosin tavallista trooppisemmat, koska tällä kertaa New Yorkin ikoninen supersankari kohtaa Kraven Saalistajan tämän omalla maaperällä, viidakon uumenissa.

Toisena nähdään vuonna 2009 julkaistu Noir-universumi, jossa Marvelin tutut hahmot esiintyvät 1930-luvun pula-ajan tunnelmissa. Pahat kielet ovat pitäneet tätä yrityksenä kopioida Batman: Arkham Asylumia, mutta kuten Activisionin Kevin Umbricht meille kertoi, kyseessä ei ole pelin kehittelijöiden keksintö, vaan jo olemassa ollut sarjakuvamaailma.

Umbricht korostikin sitä, kuinka tällä kertaa pelissä ollaan pyritty pysymään mahdollisimman lähellä alkuperäistä materiaalia. Sen juoni onkin Amazing Spider-Mania kirjoittaneen Dann Slottin käsialaa, ja ääninäyttelijöinä kuullaan Hämähäkkimies-animaatiosarjojen esiintyjiä. Myös faneja ollaan kuultu Spider-Man: Shattered Dimensionsia kehitellessä, ja aiemmista peleistä on luvattu ottaa mukaan nimenomaan ne piirteet, joista fanit ovat pitäneet.

Noir-universumissa ollaan kirjaimellisesti varjoissa ja siinä keskitytäänkin enemmän hiiviskelyyn ja yllätyshyökkäyksiin, avoimen taistelunrytkeen sijasta. Meno muistuttaa kieltämättä Batman: Arkham Asylumista, mutta ainahan hyvää asiaa mahtuu maailmaan enemmänkin. Noir-versumi on visuaalisesti oikein nättiä katsottavaa, ja jokaiselle pelin lohkoista onkin pyritty luomaan vahvasti oma, sarjakuvamainen ilmeensä.

Tämä on mainos:

Kolmatta universumia ei sitten ollakaan tätä aikaisemmin paljastettu julkisuuteen. Siinä missä neljäs maailma pysyy vielä salaisuutena, voimme nyt kertoa, että Spider-Man 2099 tekee paluun parrasvaloihin pitkän poissaolon jälkeen.

Tämä nuoremmille Hämiksen ystäville ehkä vieras, vuonna 1992 aloitettu jatkumo sijoittuu nimensä mukaisesti vuoteen 2099, jossa Hämähäkkimiehen manttelia kantaa geneetikko Miquel O'Hara. Tulevaisuuden Hämis omaa useimmat edeltäjänsä voimat, mutta hänen pukunsa tarjoaa näiden lisäksi myös useita futuristisia kikkoja.

Yhtä näistä nähtiinkin, kun Activision esitteli meille pelin 2099-osiota käytännössä. Tulevaisuuden Hämähäkkimies ei ehkä virallisesti osaa lentää, mutta tätä eroa on vaikea pelissä huomata. Pukuunsa sisältyvillä liitosiivillä Hämis 2099 pystyy sukeltamaan talojen huipulta huimaan liitoon ja seuraamaan lentäviä vihollisiaan suurkaupungin valtavien rakennusten ja lentoliikenteen seassa.

Spider-Man: Shattered Dimensions näyttää tässä vaiheessa lupaavalta, ja sen neljäs maailma tullaan paljastamaan San Diego Comic Conissa. Kaikki universumit saavat valmiissa pelissä tasavertaisen edustuksen, joka tarkoittaisi tämänhetkisten tietojen mukaan noin neljää tuntia kullekin. Kyseessä ei ole avoimeen maailmaan perustuva peli, vaan enemmänkin tiivistä tarinaa seuraava lineaarinen toimintapläjäys.

Tämä on mainos:
HQ
Spider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered Dimensions
Spider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered Dimensions

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Spider-Man: Shattered DimensionsScore

Spider-Man: Shattered Dimensions

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Mäki

Supersankarin uusimmassa pelissä Hämis esiintyy neljänä erilaisena persoonana, jotka kaikki tarjoavat hieman erilaisen näkökulman pelaamiseen.

0
Spider-Man: Shattered Dimensions

Spider-Man: Shattered Dimensions

ENNAKKO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Spider-Man: Shattered Dimensions sijoittuu kunnianhimoisesti yhden maailman sijasta neljään, jotka kaikki pohjaavat johonkin Hämiksen sarjakuvainkarnaatioista.



Ladataan seuraavaa sisältöä