Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion, neljä tuntia Lontoossa

Lykkäyksen jälkeen Ubisoft on valmis. Ennakossa Watch Dogs: Legion.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Watch Dogs: Legion julkistettiin E3-messuilla 2019. Sarjan kahteen aiempaan osaan oltiin pettyneitä, mutta toisaalta Ubisoft on onnistunut parantamaan sarjojaan palautteen perusteella. Julkaisun lykkääntymisen jälkeen pääsin käsiksi paranneltuun uuteen versioon neljän tunnin ajaksi.

Uusi seikkailu sijoittuu lähitulevaisuuden dystooppiseen Lontooseen. Pelaaja ottaa Dalton Wolfen roolin, joka ei missään nimessä ole pelin päähenkilö. Legionin yksi juju on juuri se, ettei varsinaista päähenkilöä ole. Ensimmäisessä tehtävässä palautetaan mieleen joitakin tuttuja pelimekaniikkoja, katsellaan Britannian pääkaupungin elämää ja tehdään selväksi pelin lähtökohta. Nyt pelataan koko DedSec-joukolla, eikä motiivi olekaan henkilökohtainen.

Hakkeriryhmä on joutunut syyttä syytetyksi sarjasta terrori-iskuja, ja nyt on löydettävä oikeat tekijät johtajanaan mystinen Zero Day. Samalla on taisteltava alati kontrolloivammaksi muuttuvaa yhteiskuntaa vastaan. Tarina ja tapa, jolla se kerrotaan, näyttävät olevan huomattavasti aiempia pelejä paremmalla tolalla.

Tämä on mainos:
Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion

Pelin määrittävä piirre on, että pelaaja voi valita hahmokseen kenet tahansa, ja muodostaa näin oman joukkueensa. Rajoituksia ei ole, ja rekrytoida voi mummelin, raksamiehen tai vaikka kodittoman. Tästä syystä jokainen Lontoon kaduilla kohdattava niin sanottu NPC-hahmo elää omaa elämäänsä, jota pääsee selvittämään halutessaan. Näin luodaan syvällinen ja elävän oloinen maailma, ja luodaan motivaatiota yksilön vapauksien puolustamiseen.

Jokainen rekrytoitu uusi jäsen tuo mukaan omat kykynsä ja mahdollisuutensa, jotka tietysti riippuvat heidän ammatistaan ja muista henkilökohtaisista ominaisuuksistaan. Pelkkä puhuminen ei kuitenkaan riitä käännyttämään ketään terrorismista syytetyn ryhmän jäseneksi. On siis tutustuttava heihin, autettava heitä näiden ongelmissa ja osoitettava, missä se taiston kohde oikeasti on.

Testihetki alkoi neljän hengen joukkueella. Jokaiseen jollakin tasolla kiintyminen tapahtuu hyvin nopeasti, sillä kukin erottuu muista omalla tavallaan. Olen innostunut näkemään, millä tavalla tämä jokaisen henkilöhahmon persoonallisuus tulee esille sitten, kun pystyy rekrytoimaan mukaan kenet tahansa. Kokeillussa demossa ei päässyt näkemään useampia pelattavia hahmoja, eikä myöskään aloittamaan alusta nähdäkseen, avautuvatko tapahtumat eri tavoilla valinnoista riippuen.

Tämä on mainos:

Koska jokaisella joukon jäsenellä on omat kykynsä, on heidän välillään vaihdeltava säännöllisesti tehtävästä ja tilanteesta riippuen. Onneksi nämä siirtymät ovat sujuvia, ja latausajat minimaalisia. Pelattavaa hahmoa vaihdettaessa näkyy, kuinka se taakse jäävä hahmo poistuu paikalta tavallisena NPC-hahmona.

Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion

Yhteistä kaikille pelattaville hahmoille on hakkerointi, ja tämä osuus tuotti pienen pettymyksen. Mekaniikka ei ole juurikaan kehittynyt sitten ensimmäisen pelin, eikä hakkerointi tunnu missään vaiheessa aidolta. Ymmärrän tosin senkin, että tasapaino oikean hakkeroinnin ja pelillisen hauskuuden välillä on vaikea. Siitä huolimatta Ubisoft saisi hioa hakkerointiosuuden paremmaksi kuin mitä se on tähän asti ollut.

Sama pätee myös taistelumekaniikkaan. Piilossa ollessa pahikset pystyy kolkkaamaan, ja saman voi tehdä kauempaakin. Tällä tavalla pystyy ympäristöä hyödyntämään, ansoittamaan paikkoja ja luomaan harhautuksia. Hakkeroimalla pystyy niin ikään ottamaan osittain haltuun vartijoiden omia varusteita, jolloin vahvistuksien kutsuminen estyy ja vahinkoa voi tuottaa heidän omilla vehkeillään. Näitä kikkoja pystyy hyödyntämään kiihkeimpien tulitaistelujen keskellä, mutta olettaisin Ubisoftin pystyvän keksimään niille myös muuta käyttöä. Toivottavasti eri henkilöhahmojen kyvyissä on riittävästi vaihtelua ja erilaisia mahdollisuuksia.

Ubisoftille ominaiseen tyyliin mukana on niin pää- kuin sivutehtäviäkin, ja myös erilaisia minipelejä ja esineiden keräämistä pitkin kaupunkia. Toistaiseksi näyttää siltä, että kerättävien esineiden etsiskely tulee olemaan miellyttävämpää kuin Chicagossa ja San Franciscossa. Aiemmat sarjan pelit eivät nimittäin ole tuntuneet yhtä eläviltä ja luonnollisen tuntuisilta. Kaupunki onnistuu tuntumaan omalta ympäristöltään, eikä ainoastaan pelaajalle varta vasten tehtyjen toisistaan irrallisten tehtävien sarjalta.

Kaiken kaikkiaan neljän tunnin testihetki oli lupaava. Kokonaan uusi juttu, eli kenen tahansa mukaan rekrytoiminen, on kieltämättä mielenkiintoinen idea. Toisaalta monet peruspalikat ovat edelleen ennallaan. Saa nähdä, onnistuuko Watch Dogs kolmannella osalla keräämään entisten fanien lisäksi joukon uusia kannattajia.

Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion
Watch Dogs: LegionWatch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion
Watch Dogs: LegionWatch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Watch Dogs: Legion ei enää päivity

Watch Dogs: Legion ei enää päivity

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoft on ilmoittanut, että Watch Dogs: Legion ei enää päivitys. Blogin mukaan Title Update 5.6 on oleva se viimeinen, ja sen jälkeen se ainoa uusi sisältö tulee...Ladataan seuraavaa sisältöä