Suomi
Gamereactor
ennakot
Monster Hunter Tri

Monster Hunter Tri

Monster Hunter Tri on Capcomin toimintaropesarjan kolmas osa, joka myi kirjaimellisesti hirvittävät luvut Japanissa elokuun julkaisuhetkinään. Idän monsterit valloittivat välittömästi Wii-pelaajien konsolit sekä arvostelijoiden sydämet, mutta kaikki länsimaiden nipafriikit jäivät nuolemaan näppejään. Onneksi julkaisun tuntumassa Capcom ilmoitti, että aiemmin PSP:llä pyörinyt saaga saisi elintilaa myös täällä Pohjolan perukoilla, kun julkaisupäivät Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille lyötiin lukkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka olen päässyt kokeilemaan aikaisempia Monster Huntereita ystäväni käsikonsolilla, oli pelisarja minulle käytännössä tuore tuttavuus. Lähdin silti testitilaisuuteen kovin odotuksin, sillä itämaiset hurraahuudot ja muut Monster Hunter Trin saamat suitsutukset ovat kantautuneet myös meikäläisen korviin. Uusilla aluevesillä turvallisuutta toi se tieto, ettei monstereita tarvitsisi yrittää huitoa kuoliaaksi Wiin kaukosäätimellä. Sen sijaan pääsisin aseistautumaan kiiltävällä mustalla Classic Controller Pro -ohjaimella, joka istui boxiveteraanin näppeihin täydellisesti.

Jos Monster Hunter ei ole entuudestaan tuttu, tehtäköön tässä kohtaa selväksi, että se on tyylipuhdas nettirope. Osasinkin aavistaa lähiverkkoon kytkettyjen konsolien osastolla olevan tunkua, ja vuoroani odotellessa hyppäsin yksinpelin kimppuun. Pikaisen hahmonluonnin ja testiajan puitteissa ikuisuudelta tuntuvan introkohtauksen jälkeen pääsin koluamaan pientä kalastajakylää. Heti näppäimiä testatessani totesin, miten loistava parannus kameran liikuttelun kytkeminen vasempaan tikkuun oli. Mieleeni välähti karu muistikuva siitä, millaista tahkoamista kameran kääntely PSP:n suuntaohjaimella oli. Lyhyt kokeilu Wiin kaukosäätimellä ohjailua vahvisti käsitykseni: Monster Hunter Tri soveltuu parhaiten nautittavaksi padiohjauksen kanssa.

Verkkaisen alkutaipaleen aikana halu päästä toiminnan kimppuun saavutti sellaiset mittasuhteet, että tuppukylästä ulos päästyäni lähdin spurttinappi pohjassa metsästämään saalista. Peli yritti vetää mielenkiintoani maisemien ihailuun laajoilla ulkoalueilla, kauniilla väripaletilla ja kunnioitettavalla piirtoetäsyydellä, mutta malmikivellä teroitettu miekkani janosi jo hirviön verta. Ja millainen miekka se olikaan! Jos jotain olin oppinut aiemmista japsiropeista niin tämän: mitä isompi miekka, sitä kovempi soturi. Näin ollen valitsin hahmolleni kaikkein massiivisimman teräaseen, jonka vierellä keskiaikainen äpärämiekka näyttäisi jälkiruokaveitseltä. Olin siis hieman pettynyt, kun ensimmäinen taisteluni oli ohi yhden sivalluksen jälkeen. Vastassa ollut dinosauruksen ja lampaan risteytys kellistyi vähän turhankin helposti. Toinen koitos kestikin sitten huomattavasti pidempään - tämä tosin saattoi johtua siitä, että vihulaisena oli sillä kertaa ylikasvuinen perhonen, johon en mahtimiekallani meinannut osua ollenkaan.

Muutaman kommelluksen jälkeen, jotka eivät tietenkään missään tapauksessa johtuneet asevalinnastani, sain ensimmäiset tehtävät suoritettua ja uusia auki. Silti minusta tuntui, että poikkeuksellisen raskaasti aseistautunut urhoni vaati arvoisensa tulikasteen. Niinpä päädyin kokeilemaan Monster Hunter Trin areenatilaa, jossa pääsin mittelemään vähän isompien roikaleiden kanssa ilman kummempia juonikuvioita.

Tämä on mainos:

Ensimmäiseksi uhrikseni valitsin etäisesti lentoliskoa muistuttavan kaksijalkaisen. Rynnistin taisteluun miekka tanassa ja muutamien iskujen jälkeen... Katastrofi! Sankarini kellistyi tantereeseen hirviön levitellessä siipiään tyytyväisenä. Päätin vaihtaa hahmoni raskaan lyömäaseistuksen johonkin nopeampaan pistimeen, sillä selvästikään eeppinen pitkämiekka ei ollut optimaalinen siivekästä vastaan. Toinen erä osoittautui ainakin näennäisesti paremmaksi suoritukseksi, sillä iskut ja väistöt alkoivat tulla ajallaan. Kovasta yrityksestä huolimatta ritarini kaatui lopulta maahan, mikä aiheutti muutaman tukahdutetun kirosanan ja hirmuliskon 2-0 johdon.

Tappion kärsineenä siirryin lähiverkkoalueelle, jonka soturikaartilla näytti yllättäen menevän yhtä huonosti kuin minulla aiemmin. Mielenkiintoinen veden alla käytävä taistelu sai oudon käänteen, kun peto jatkoi kamppailua kuivalla maalla, jolloin silminnähden yllättyneet sankarit saivat viimein köniinsä. Tilaisuuden ylläpitäjä paljasti sivummalla, että vesihirviötä ei oltu koko päivän aikana saatu tyrmättyä monista kymmenistä yrityksistä huolimatta. Tässä vaiheessa aloin käsittää, että Monster Hunter Tri on tosipelaajien heiniä.

Pienen odottelun jälkeen oli minun vuoroni liittyä metsästysjoukkoon. Tilanne vaikutti pahalta, kun seurueemme sai vastaansa saman lentoliskorotjakkeen, joka oli katkaissut meikäläisen sooloilun lyhyeen. Tässä vaiheessa palaset kuitenkin loksahtivat kohdilleen: yksi porukastamme antoi tukea jousellaan, toinen veti monsterin huomion itseensä nopealla miekka & kilpi -yhdistelmällä, kun taas minä latasin jättimiekallani olan takaa siipiniekan selkäpuolelta. Muutamien terveysjuomien ja teroituskertojen jälkeen hirmulisko antoi periksi. Monsterin kaatuessa maahan oli testiaika päättynyt sankarikoplamme voittoon.

Kun Monster Hunter Tri lopulta huhtikuussa saapuu kauppoihin, on Wiin verkkopelaajille tiedossa huippuluokan ajanvietettä. Capcom on vahvistanut, että peli tukee Wii Speakia, joten monipuoliseen hauskanpitoon, jutunheittoon ja taktikointiin on kaikki edellytykset. Varsinkin viimeksi mainittu tulee tarpeeseen, sillä hirviöiden metsästys ei ole mitään lastenleikkiä. Vaikeustaso on korkea, mikä kiteytyy hahmonkehityksen tärkeydessä. Pystymetsästä on paha lähteä lohikäärmeitä kaatamaan. Nipalaisten kannattaa varata ensi kuulle yksi Pro-mallin padiohjain, pari hyvää kaveria peliseuraksi ja rutkasti aikaa, sillä Monster Hunter Tri tulee olemaan yksi vuoden kovimmista Wii-peleistä.

Tämä on mainos:
HQ
Monster Hunter TriMonster Hunter TriMonster Hunter TriMonster Hunter Tri
Monster Hunter TriMonster Hunter TriMonster Hunter TriMonster Hunter Tri
Monster Hunter TriMonster Hunter TriMonster Hunter TriMonster Hunter Tri

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Monster Hunter Tri

Monster Hunter Tri

ENNAKKO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Gamereactorin Eerik matkasi Vantaalla pidettyyn ennakkonäytökseen valmiina kohtaamaan Japanissa jättimyynteihin yltäneen hirviönmetsästysspektaakkelin.



Ladataan seuraavaa sisältöä