Suomi
Gamereactor
ennakot
Resident Evil 3

Resident Evil 3, vielä viimeisen kerran

Viime vuoden uusiksi tehdyn RE2-pelin jalanjäljissä seuraa nyt uusittu Resident Evil 3.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Viime vuoden uusiksi tehty Resident Evil 2 osoitti, että vanhan pelin voi herättää uudelleen henkiin. Odotetusti nyt sitten on tulossa uusittu Resident Evil 3. Gamereactor pääsi taannoin yksinpeliä Lontoossa kokeilemaan muutaman tunnin ajan Jill Valentinena. Raccoon Cityn kaduilla epäkuolleiden väisteleminen oli sellaista, ettei julkaisu voi tapahtua tarpeeksi nopeasti.

Uusittu Resident Evil 2 teki vaikutuksen, sillä se tarjoili aiempaa rajatumman kauhukokemuksen. Ajan saatossa mittakaava on kasvanut, ja samalla pelin tempo on noussut. Tähän tuli muutos pelissä Resident Evil 7: Biohazard, ja näin tuli todetuksi, että myös hidastempoisempi kauhuilu toimii pelaavalle kansalle.

Resident Evil 3 on lyhyempi ja aggressiivisempi kuin Resident Evil 2, ja tämä on otettava huomioon myös uusintaversiossa. Tässä näytetään onnistuneen, sillä tunnelmallinen ympäristön tutkiminen vaihtelee kevyen taistelun kanssa. Välillä joudutaan toki kasvokkain jahtaavan Nemesiksen kanssa.

Tämä on mainos:
Resident Evil 3Resident Evil 3

Huolellinen ympäristön tutkiminen on keskeistä tässä uusitussakin Resident Evilissä, sillä salaisuuksia tuntuu olevan kaikkialla. Ja mitä enemmän tutkii, sitä mittavammin palkitaan. Tai ainakin sellainen vaikutelma jäi muutaman tunnin pelaamisen jälkeen. Testatussa jaksossa Jill Valentine suuntasi Raccoon Cityn kaduille tavoitteenaan metroasema. Välittömästi oli väisteltävä päälle käyviä epäkuolleita ja säästeltävä ammuksia. Tien molemmin puolin oli kauppoja, joista pystyi poimimaan mukaan tarvikkeita. Sivukujillekin pääsi harhailemaan ja tutkimaan.

Uusitussa versiossa katumaisemat näyttävät nyt aidosti uskottavilta. Mukana on klassisia paikkoja, mutta osa maisemista on vaatinut kokonaan uusiksi suunnittelua. Kokonaisuus toimii, ja kaksi tuntia kului juoksennellen aluetta edes takaisin, sillä uusien esineiden avulla pääsee aiemmin tutkimatta jääneille alueille.

Resident Evil 3
Tämä on mainos:

Odotetusti tavaroiden kanssa puljaaminen on keskeinen edellytys voittoon, ja melkoinen osa ajasta kuluukin vaihdellen tavaroita turvahuoneessa ja myös yrttien yhdistelyssä. Mukana on helpotettu pelimuoto, jossa tavaratilaa on enemmän. Kuitenkin se rajallinen määrä tavaraa tekee pelistä tunnelmallisemman, sillä jokaisella päätöksellä tuntuu olevan enemmän merkitystä.

Suurikokoisemmat Raccoon Cityn kadut toimittavat toistakin tarkoitusta. Nemesis-pahis on täällä taas, ja ensimmäinen kohtaaminen nosti pelissä sykettä merkittävästi. Ampuminen on käytännössä turhaa, joten Nemesistä hidastaakseen on käytettävä ympäristöä hyödyksi. Testihetki päättyi taistoon Nemesiksen kanssa, mutta tällä kertaa tappelussa oleva liikevalikoima on huomattavasti monipuolisempi kuin silloin joskus.

Resident Evil 3Resident Evil 3
Resident Evil 3

Taistelut ovat vaativia, mutta joskus pelottavinta on se, mitä ei näe. Nemesis pysyttelee helposti pelaajan kannoilla, ja joskus kiskoo pelaajan lonkeroillaan maahan. Jos pelaaja sitten pääsee irti, voi Nemesis hypätä eteen, jolloin on pakko juosta takaisinpäin pakoon. Missään ei siis tunne olevansa turvassa, ja meno tuo mieleen Alien: Isolationin pelottava alienin. Nemesis pystyy herättämään kuolleita uudelleen henkiin hieman Half-Lifen päärapua muistuttavalla loisella. Näin kerran tapetuista epäkuolleista tulee kokonaan uusi uhka. Peli ei ole helppo, ja joskus kannattaa peruuttaa taaksepäin ja tutkia aiempia alueita parempien tavaroiden toivossa.

Resident Evil 3Resident Evil 3

Carlos Oliveiraa ei testihetkessä näkynyt, ja ilmeisesti hänen roolinsa on alkuperäistä peliä mittavampi. Välivideoissa häntä näkyi kuitenkin jo testatussa osiossa. Alkuperäinen Resident Evil 3 ei ollut kovinkaan mittava peli, joten Capcom on pitänyt huolta, että tällä kertaa pelattavaa on enemmän. Yksinpelin ohella mukana on myös asymmetrinen moninpeliosuus, jonka ennakon pääsee lukemaan täällä.

Vaikuttaa siltä, että Resident Evil 7:ssä ja Resident Evil 2:ssa nähty tunnelma on ennallaan myös uusitussa Resident Evil 3:ssa. Luvassa on enemmän toimintaa kuin aiemmin. Julkaisu tapahtuu 3. huhtikuuta 2020 PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

HQ
Resident Evil 3Resident Evil 3Resident Evil 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä