Suomi
Gamereactor
ennakot
Sniper Ghost Warrior Contracts

E3-ennakossa Sniper Ghost Warrior Contracts

Lentolipussamme luki Los Angeles, mutta jostain syystä päädyimme sittenkin Siperian hyytäviin olosuhteisiin vaanimaan vihollisia kiikarikiväärin lävitse.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ
Sniper Ghost Warrior Contracts

Ei ole mikään salaisuus, että CI Gamesin kohdistus ei ollut Sniper Ghost Warrior 3:ssa aivan kohdillaan. Teos yritti miellyttää kaikkia, mutta osa sen avoimen maailman elementeistä jäi yksinkertaisesti vajaaksi. Asia on tiedostettu kehittäjätiimin sisällä, sillä Sniper Ghost Warrior Contracts ottaa selviä askeleita parempaan suuntaan. Kun Los Angelesissa pidetyillä E3-messuilla tarjottiin mahdollisuutta demon testaamiseen, täytimme lippaat ja juomaputelit lähteäksemme kiikarikivääröimään.

Onneksi matkalaukussa oli myös paksuja toppavaatteita, sillä kartta sekä koko peli sijoittuu Siperiaan. Puitteet eivät kummoisesti eroa aiemmista titteleistä juonensakaan osalta: tehtävänä on nimittäin pysäyttää venäläinen konna, jonka innostus vaarallisiin aseisiin ja kokeiluihin on uhka maailmalle. Ennen kuin vihulaisen saa esille, täytyy pelaajan onnistua suorittamaan tehtäviä onnistuneesti. Pahista ei voi siis tiputtaa kaukolaukauksella tuosta vain.

Tämä on mainos:

Toinen merkittävä uudistus on siirtyminen avoimesta maailmasta kenttäpohjaisuuteen. Lopputulos muistuttaa IO Interactiven Hitman-sarjaa, sillä kartat tarjoavat useita erilaisia lähestymistapoja. Onpa mukana myös vapaaehtoisia lisätehtäviäkin. Tasoista jaettavaa pistetulosta voi parantaa uudella pelikierroksella, minkä lisäksi kilpailevat salamurhaajat saattavat tulla tavoittelemaan kohteidesi henkeä. Palveleeko uudistus pelikokemusta vai ei, se nähdään julkaisun nurkilla.

Sniper Ghost Warrior Contracts

Sarjassa on aina ollut kyse kiikarikiväärillä leikkimisestä, ja sillä ammuskelua pääsi kokeilemaan demossakin. Vihulaisia voi tiputtaa pitkältäkin välimatkalta. Jos tähtääminen tuntuu turhan vaikealta, avustusten avulla saa säätimet opastamaan oikean korjauksen tekemisessä tuuliolosuhteisiin sekä ammuksen ballistiikkaan. Pelin taiteellisesta puolesta vastaava Rick Nath kuitenkin kertoi, että avustukset saa halutessaan kokonaan pois. Tähtäintä pystyy tarvittaessa muokkaamaan vihollisen merkinnän jälkeen sellaiseksi, että kuula tipahtaa täsmällisesti konnan kalloon.

Aivan kuten Sniper Elite -sarjassakin, myös Sniper Ghost Warrior Contracts hidastaa aikaa juhlistaakseen napakymppiosumaa. Tosin toisin kuin kilpailijassa, CI Games ei mässäile lähikuvilla sekä röntgenkatseella. Palkitsevista tiputuksista huolimatta ampuminen ei aina ole järkevin tapa edetä. Vihollistaistelijat tapaavat nimittäin huomata ja nostattaa äläkän, mikäli käytävällä lojuu kuolleen sotilastoverin ruumis ylimääräisellä reiällä varustettuna. Ärsytetyt konnat kipittävät epämääräisesti kuokkavierasta etsien, joten hälytys aiheuttaa päänvaivaa suunnitelmien tekemiselle. Parempi siis liikkua varovasti ja ruumiita kätkien!

Tämä on mainos:

Peli tarjoaa toki muutakin kuin pelkkää sniputtamista. Varustekassiin on ahdettu äänenvaimennettu pistooli, joka mahdollistaa toiminnan lähietäisyydeltä. Lisäksi vihollisia voi nujertaa suojasta iskien tai miinoja hyödyntäen. Erilaisia varusteita on runsain mitoin.

Sniper Ghost Warrior ContractsSniper Ghost Warrior Contracts

Onnistuneista tehtävistä ja suorituksista palkitaan rahalla sekä poleteilla, joilla saa parannettua sotilaansa voimia. Tämä kannustaa paitsi hiljaiseloon mutta myös sivuhaasteiden ja -tehtävien suorittamiseen. Ylimääräiset päänahat tuottavat sen verran paljon mammonaa, että pieni koukkaus kannattaa.

Sniper Ghost Warrior Contracts tuntuu sisimmässään ehdalta jatkolta sarjalle, jota voi pelata asetuksista ja toiveistaan riippuen helposti tai vaikeasti. Vaikka formaatti on osien varrella muuttunut, rauhallinen eteneminen on yhä läsnä. Matka Siperiaan tuntuu siis saagan aiemmat teokset kahlanneille hyvinkin tutulta.

Kenttäpohjaisuuteen siirtyminen vaikuttaa ainakin ennakkoon hyvältä uudistukselta. Mikäli kartat onnistuvat yllättämään ja tarjoamaan tuoreita, erilaisia vaihtoehtoja, lopputuloksesta voi povata menestystä.

HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä