Suomi
Gamereactor
ennakot
South Park: Phone Destroyer

South Park: Phone Destroyer

Suomalaisen Redlynxin mobiilinen South Park vaikuttaa hyvältä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Helsingissä majaansa pitävä Redlynx on työstänyt kaikessa hiljaisuudessa viimeiset kolme vuotta uutta mobiilipeliään South Park: Phone Destroyer. Gamereactor piipahti studiolla ottamassa selvää, millaisesta South Park -kokemuksesta oikein on kyse.

South Park: Phone Destroyer on torstaina 9. marraskuuta 2017 iOS- ja Android-laitteille julkaistava keräilykorttipeli. Tarkoituksena on luoda 10 kortin pakka, jonka avulla sitten taistellaan reaaliaikaisesti strategiapelien mallin mukaisesti. Kyseessä on free-to-play-peli, ja haastattelemani luova ohjaaja Justin Swan painotti useaan otteeseen, että kaiken saa avatuksi normaalisti pelaamalla. Korttipakkoja voi myös halutessaan ostaa, mutta mitään materiaalia ei ole suljettu maksumuurien taakse.

Swanin mukaan kyseessä on ennen kaikkea "deck building game", eli kaiken pelaamisen keskiössä on se oma korttipakka. Mukana on kaikkiaan 80 erilaista korttia ja 60 tehtävää. Odotetusti taisteluja voittamalla saa lisää kortteja, joilla pääsee hiomaan omaa pakkaansa jatkuvasti. Käyttöliittymä vaikutti helpolta käyttää, joskin aluksi ruudulla vilistävät lukuisat numerot saattavat tuntua vaikeaselkoisilta. Homman nimi aukeaa kuitenkin nopeasti. Tarina tarjoaa välivideoita 6-7 kappaletta, joiden välissä liikutaan lautapelimäisellä kartalla ajoittain taistellen. Mukana on kaikkiaan 15 vaikeustasoa, ja yksinpelin läpäisyssä on määrä mennä aikaa vähintään 6-8 tuntia. Jos taas haluaa kaiken kerätä, on syytä varautua jopa 100 tunnin peliaikaan. Tarina on oma kokonaisuutensa, eikä ole liitoksissa niin sanottuihin isoihin South Park -peleihin.

Peli alkaa luomalla oma "new kid", kuten South Park -pelejä pelanneet ovat jo tottuneet. Erilaisia vaihtoehtoja on merkittävä määrä ottaen huomioon, että kyseessä on lainausmerkeissä vain mobiilipeli. Tekijät ovat kuitenkin selvästi suhtautuneet työhön kaikella asian vaatimalla rakkaudella ja ammattitaidolla. Roolipeleistä opitun mallin mukaisesti korttien keräilyn ohella myös oman hahmon ulkonäköä voi muokata monipuolisesti. Painopiste on kuiten korttien keräilyssä.

Tämä on mainos:

Tarina etenee hymyä aiheuttavaan South Park -tyyliin. Lapset käyttävät puhelimiaan alituiseen, ja saavat sen kautta itselleen taikavoimia. Suurin osa taisteluista tapahtuu tietenkin lasten mielikuvituksessa. Tätä havainnollistetaan varsin nerokkaalla tavalla. Jokainen kortti on kuvitukseltaan oma taideteoksensa, joka kertoo samalla jotain olennaista kyseisestä South Park -hahmosta. Kyseisen kortin päätyessä käyttöön taistelussa käy ilmi, että päheä haarniska onkin todellisuudessa foliopaperia, ja timanttinen kruunu pahvista kietaistu koriste. Kyseessä on hienovarainen keino alleviivata South Parkin lasten mielikuvituksen lentoa. Korttien kuvitus aiheuttaa samalla sen, että pelistä saa itselleen hupia, vaikka ei tekisi muuta kuin katselisi näitä kuvia.

South Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone Destroyer

Kortit jakautuvat erilaisiin tyyppeihin, jotka ovat muista lajityypin peleistä tuttuja: tank, assassin, ranged ja fighter. Kirjaimellisesti pakkaa sekoittavat myös erilaiset tyylit, ja kortit on jaettu adventure, sci-fi, mystical ja fantasy -tyyppeihin. Taistelun tuoksinassa kortin erikoiskykyä ei käytetä automaattisesti, vaan pelaajan on muistettava kytkeä se päälle oikeaan aikaan. Näin taistoihin tuodaan mukaan lisää reaaliaikaista strategista elementtiä.

Audiovisuaalinen tykitys on vaikuttavaa varsinkin mobiilipeliksi. Värejä riittää, ruudulla tapahtuu asioita runsain mitoin ja äänimaailma kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin. Swanin mukaan Redlynx on ollut kaiken aikaa tiiviissä yhteistyössä South Parkin tekijöiden kanssa, ja he ovat tavanneet sarjan avainkaksikon Trey Parkerin ja Matt Stonen. Varsinainen työ eli koodaaminen on kuitenkin tehty kokonaisuudessaan Suomessa.

Tämä on mainos:

Swanin mukaan yksinpeliin on panostettu, mutta se on mukana lähinnä niille, jotka eivät halua sukeltaa verkkotaistoihin. Toisin sanoen mukana on ajatuksella tehty PvP tulostauluineen. Omaan klaaniin voi kuulua parhaimmillaan jopa 50 jäsentä, ja oman joukon sisäinen tulostaulu on mielenkiintoinen. Kärjessä ei komeile joukon kovin taistelija, vaan kavereilleen eniten kortteja lahjoittanut pelaaja. Tulostaulu siis palkitsee ennen kaikkea hänet, joka on tehnyt eniten muiden hyväksi. Swan painotti, että PvP-taistoissa häviäjä ei saa mitään. Tarkoituksena on estää tilanne, jossa pelaaja vain kirjautuu taisteluihin ja jättää puhelimensa pöydälle pelaamatta todellisuudessa lainkaan. Panostusta verkkomoninpeliin on määrä jatkaa julkaisun jälkeen, eli Redlynx suhtautuu peliinsä ajatuksella "game as a service".

Kysyin, onko tällainen lisenssipelisuuntaus se tulevaisuus, johon Redlynx on matkalla. Vastauksena oli, että uransa aikana Redlynx on tehnyt paljon erilaisia pelejä, joista osa on ollut omia ja osa sitten selvästi lisenssipelejä. Toisin sanoen nyt nähtävä varsin korkean profiilin South Park -peli ei ole merkki siitä, etteikö yhtiö tekisi jatkossa myös niin sanottuja omia pelejä. Trials-sarjan jatkoa ei kuitenkaan haluttu kommentoida.

Kaiken kaikkiaan South Park: Phone Destroyer vaikuttaa oikein pätevältä mobiililta rakkauskirjeeltä sarjan faneille. Ilmaisena 9. marraskuuta julkaistava peli tarkoittaa samalla sitä, että aiheesta kiinnostuneiden kannattaa sitä ainakin kokeilla.

South Park: Phone DestroyerSouth Park: Phone Destroyer
South Park: Phone Destroyer
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä