Suomi
Gamereactor
ennakot
Mirror's Edge Catalyst

Mirror's Edge Catalyst

Kauan odotettu jatko-osa Mirror's Edgelle on pian täällä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2008 julkaistu Mirror's Edge on edelleen yksi omalaatuisimmista ensimmäisen persoonan peleistä, mitä suurilta julkaisijoilta on ulos tullut. Vauhdikas parkour-seikkailu sulatti monen sydämet, minkä vuoksi pelille on vuosi toisensa jälkeen toivottu hartaasti jatkoa. Kesäkuussa sitä viimein olisi luvassa.

Mirror's Edge Catalyst päästää pelaajan jälleen Faith Connorin ohjaksiin, pari vuotta edellisen pelin tapahtumien jälkeen. Paljon on ennallaan, mutta paljon on myös muuttunut. Pelin valkoiseen, siniseen ja punaiseen nojaava yleisilme on ennallaan ja paikasta toiseen juoksentelu sujuu hyvin pitkälle kuten ennenkin. Yksi suuri muutos kokonaisuudessa kuitenkin on, joka muuttaa pelin luonteen aivan uudenlaiseksi. Siinä missä edellinen peli oli vauhdikas juoksuputki, Catalyst heittää eteen valtaisan avoimen kaupungin - tai paremminkin sen katot - temmellettäväksi. Kun aiemmin mahdollisia reittejä eteenpäin oli useita, nyt niitä on todella paljon.

Ennakkotestissä ollut beta antoi lyhyen maistiaisen siitä, mitä luvassa on. Neljän tarinatehtävän ja muutaman sivutehtävän mittainen testi osoitti kuitenkin pelissä piilevän potentiaalin. Parasta on valinnan vapaus. Kaupungin katot haastavat etsimään uusia reittejä ja salaisuuksia, sekä kokeilemaan erilaisia ratkaisuja edetä paikasta toiseen. Koska kyseessä on avoimen maailman peli, erilaista kerättävää roinaa löytyy tehtävien väliltä hengästyttävän paljon ja tämä siis pelkästään beta-versiossa. Maailma on myös saumaton, joten katoilla voi juoksennella näennäisesti miten haluaa ilman lataustaukoja. Edellisessä pelissä haukuttu taistelu on kokenut runsaasti muutoksia ja tällaisenaan vartijoiden potkinta onkin mukavan monipuolista ja tehokasta. Faithin tossu lennättää vartijat päin esteitä ja toisiaan, joskus myös katoilta alas. Ympäristön huomiointi on erittäin tärkeässä osassa taistelua, samaten Dark Souls -tyylinen väistely ja vihollisen iskujen ennakointi.

Dice on ennakkoon puhunut myös paljon pelin moninpelielementeistä, joita betassakin päästiin testaamaan. Kaverin kanssa maailmassa ei pääse seikkailemaan, sen sijaan pelaajan jälki näkyy muualla. Esimerkiksi aikahaasteissa kisataan muiden pelaajien aikoja vastaan ja sivutehtävissä kilpailuelementti on niin ikään läsnä. Kiintoisin ominaisuus on geokätköily, jossa muut pelaajat voivat piilottaa maailmaan kätköjä muiden pelaajien etsittäviksi. Ainuttakaan kätköä en tosin betan aikana löytänyt. Kokonsa lisäksi maailma on nimittäin varsin sokkeloinen ja jo pelkästään kerättävän sivuroinan etsimiseen ja tuhrattua todella paljon aikaa. Läsnä geokätköily kuitenkin on ja tuo yhden mukavan ominaisuuden lisää jo valmiiksi laajasisältöiseen peliin.

Tämä on mainos:

Kokonaisuus vaikuttaa kuitenkin erittäin lupaavalta. Vapauden tunne yhdistettynä pelin visuaaliseen ilmeeseen ja vauhdikkaaseen parkouriin ja monipuoliseen taisteluun saa odottamaan lopputulosta vesi kielellä. Kesäkuussa nähdään, miten laaja paketti pysyy pelaajien hansikkaassa.

Mirror's Edge CatalystMirror's Edge Catalyst
HQ
HQ
Tämä on mainos:
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä