Suomi
Gamereactor
ennakot
Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below

Dragon Quest Heroes

Dynasty Warriors -sarja valloittaa Dragon Questin maailman, mutta miten hyvin kaksi erilaista pelisarjaa sopii yhteen?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hyrule Warriors vei Dynasty Warriorsin pelimekaniikat The Legend of Zeldan kotikonnuille ja osoitti niiden toimivan myös muiden pelisarjojen kanssa. Yhdistelmä oli ehdottomasti kokemisen arvoinen ja sen voi tarkistaa myös lukaisemalla arviomme. Osaltaan tähän vaikuttavat varmasti länsimaisten pelaajien tiedot, sillä suurimmalle osalle tarinat Kolmen kuningaskunnan taistoista Kiinassa eivät ole niitä kaikkein tutuimpia iltasatuja. Sen sijaan Zeldan maailmaan sijoitettuna kokemus on jotain aivan muuta ja sitä voisi nimittää jopa loistavasti toteutetuksi fanipalveluksi. Hyrule Warriorsin hahmo- ja viholliskaarteista voi bongata henkilöitä ja otuksia koko sarjan historiasta. Peli panosti pulmanratkonnan sijaan taisteluihin ja vihulaisten määrät liikkuivat jatkuvasti huimissa luvuissa. Peli oli erittäin laadukas ja sitä olisi voinut hyvin luulla Nintendon itse kehittämäksi peliksi. On siis täysin luonnollista, että Omega Force haluaa kokeilla kaavan toimivuutta myös muidenkin pelisarjojen kanssa. Hyvä niin, sillä uusi yritys näyttää jälleen olevan onnistunut.

Helmikuussa Japanissa julkaistuun Dragon Quest Heroesiin on tähän mennessä ihastuneet Aasiassa sekä kriitikot että pelaajat. Myyntiluvut ovat huikeat ja peli lukeutuu Japanissa PS4:n vuoden menestyneimpiin nimekkeisiin. Euroopassa taistoon rynnätään lokakuussa, ja sain kokeilla hieman pelin lähes lopullista käännösversiota.

Dragon Quest Heroesin nimi kertoo jo kaiken olennaisen. Kyseessä on Square Enixin menestyneeseen roolipelisarjaan pohjautuva peli ja Hyrule Warriorsin tavoin se tarjoaa läpileikkauksen sarjan muistettavimmista hahmoista ja vihollisista. Se nappaa mukaansa myös muutamia roolipeleistä tuttuja piirteitä, joiden avulla se sidotaan kiinteämmin Dragon Quest -sarjaan. Sankarit oppivat uusia kykyjä, keräävät aseita ja varusteita ja niin edelleen. Lisäksi vihollisia voi rekrytoida omiin joukkoihin, mikä tarjoaa uusia mahdollisuuksia taistelijapoppoonsa kokoamiselle ja tuo taisteluihin taktisen ulottuvuuden.

Tehtävien välillä kuullaan runsaasti ryhmän jäsenten välistä sanailua. Ääninäyttelijät hoitivat homman kotiin varmoin ottein ja heillä kuulosti selvästi olleen hauskaa äänityksessä. Tämä johtuu tosin myös huvittavasta käsikirjoituksesta, joka irrottaa varmasti kaikkein vakavimmistakin pelaajista naurahduksia.

Tämä on mainos:

Taistelukentällä ei puheita enää kuulla, vaan kommunikoiminen hoidetaan nyrkeillä. Tasojen suunnittelijat ovat onnistuneet vangitsemaan hyvin Dragon Questin sarjakuvamaiset maisemat. Erilaisia hyökkäyksiä ja iskusarjoja on tarpeeksi. Iskut ja erilaiset yhdistelmät kannattaa valita sen mukaan, onko vastassa yksittäinen suurempi vastus vai lauma pienempiä otuksia. Harmillisesti kuvakulman saa lukittua ainoastaan isoihin mörökölleihin. Tämän myötä osa erikoisiskuista menee inhottavasti ohi maaleistaan. Itse onnistuin esimerkiksi niittämään pyörremyrskyn lailla kieppuvalla hyökkäyksellä ainoastaan muutamia vastustajia, sillä suuntasin sen hieman väärin vastustajien laumaan nähden.

Dynasty Warriors -sarjan hengessä pelaajan täytyy olla koko ajan tarkkana taistelukentän tapahtumien suhteen: Missä kannattaa repiä tiensä vihollislaumojen halki? Ovatko liittolaiseni pulassa ja tarvitseeko he apuani? Pelin strateginen ydin pohjautuu siihen, että pelaaja ymmärtää vaihtaa paikasta toiseen tapahtumien mukaan. Tosin varsinaisissa käsikähmissä tarvitaan luonnollisesti ketjutettuja hyökkäyksiä ja voimakkaita erikoisiskuja.

Joukkoja vahvistetaan erilaisilla otuksilla, jotka saa liitettyä mukaan poppooseen antamalla niille ensin selkään. Oman ryhmän kokoonpano määritellään eräänlaisella inventaariolla, jossa ei ole tilaa kovinkaan monelle otukselle. Lisäksi suuremmat olennot haukkaavat enemmän tilaa. Kaikilla ryhmän jäsenillä on omat kestopisteensä, joten he eivät voi auttaa pelaajaa loputtomiin.

Pelin testiversiossa minun täytyi puolustaa generaattoria, jonka luo johti kaksi erillistä reittiä. Kentän pinta-ala ei ollut kokonaisuudessaan kovinkaan suuri, mutta vastaan asettautui sitäkin enemmän vihollisia. Luonnollisesti he myös kävivät päälle molempia reittejä pitkin yhtä aikaa. Ratkaisu löytyi kavereista, sillä jätin heidät puolustamaan toista polkua ja painelin sankarillani toiselle. Tilanteen rauhoituttua omalla puolellani kipitin vetelemään vastustajia pataan kavereideni apuna. Pieni strategioiden suunnitteleminen oli hauskaa, mutta en osaa vielä arvioida sitä, kuinka syvällisiä taktiikoita taisteluissa lopulta vaaditaan.

Tämä on mainos:

Dragon Quest Heroes onnistui iskemään hieman samalla tavalla kuin Hyrule Warriors. Tosin en tiedä riittääkö innostus koko kampanjan läpi, mutta siitä on tässä vaiheessa hankala sanoa mitään. Kyllästyminen voi aiheutua sekä pelimekaniikoista että vähäisestä vaihtelusta. Omega Forcen tuotoksissa hakataan nappeja niin paljon, että peukalot kipeytyvät. Taisteluissakin noudatetaan samoja kaavoja ja vaihtelua saadaan lähinnä tarinan juonenkäänteillä ja aseiden päivityksillä. Loputtomilta tuntuvat vihollisaallot saattavatkin polttaa innostuksen loppuun, vaikka mekaniikkojen yhdistäminen Zeldan ja Dragon Questin kaltaisiin kiinnostaviin maailmoihin onnistuu pitämään mielenkiinnon yllä perinteisiä Dynasty Warriors -sarjan pelejä paremmin.

Pelistä löytyy kuitenkin vielä yksi paha puute ja se koskee moninpeliä. Omega Forcella olisi tässä asiassa selvä markkinarako, sillä kahden pelaajan voimin vastustajia vastaan taisteleminen voisi olla hyvinkin hauskaa. Ehkä se nähdään sitten seuraavassa osassa?

Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below julkaistaan lokakuun 16. päivä PS3:lle ja PS4:lle.

Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below
Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight BelowDragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight BelowDragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below
Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight BelowDragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Dragon Quest Heroes

Dragon Quest Heroes

ENNAKKO. Kirjoittaja Gillen McAllister

Dynasty Warriors -sarja valloittaa Dragon Questin maailman, mutta miten hyvin kaksi erilaista pelisarjaa sopii yhteen?



Ladataan seuraavaa sisältöä