Suomi
Gamereactor
ennakot
Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront

Testasimme kaukaiseen galaksiin sijoittuvaa räiskintää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

On kulunut lähes neljä vuotta edellisen Star Wars -pelin julkaisusta. Tuolloin nähtiin Star Wars: The Old Republic. Neljä vuotta on pitkä aika uuden sarjaan perustuvan pelin odottamiseen, joten fanien innostunutta reaktiota Star Wars Battlefrontia kohtaan ei tarvitse ihmetellä. Peliä näytettiin ensimmäisen kerran Star Wars Celebrationissa, mikä nosti sen samalla varmasti monien toivelistan kärkeen. Kesäkuussa järjestetyillä E3-messuilla tarjolla oli pelattava ennakkoversio. Siinä taitojaan pääsi kokeilemaan toisia pelaajia vastaan Hothin jäisille aroille sijoittuvassa Walker Assaultissa. Lisäksi selviytymistaidot pistettiin koetukselle Tatooinella tapahtuvassa Survival-tehtävässä. Walker Assaultissa maksimissaan 40 pelaajaa voi säntäillä samalla kartalla, ja se oli täynnä Star Wars -sarjasta tuttuja klassisia hetkiä. Laseraseiden ammusten äänet, kiiturien suhinat ja ajoittaiset lasermiekkojen surinat tempasivat tehokkaasti pois maapallolta.

HQ

Call of Duty -sarjaa, ja etenkin Modern Warfarea, voidaan pitää nykyaikaisten räiskintäpelien suunnannäyttäjänä. Pohjimmiltaan nämä erittäin kilpailulliset pelit luovat positiivisen palkintokierteen parhaille pelaajille. Se vetoaa erityisesti täysillä panostaviin pelaajiin. Kill- ja scorestreakit saattavat ajoittain turhauttaa, mutta pelaaminen ei ole koskaan epäreilua. Kaikilla on samat mahdollisuudet. Matsit ovat reiluja, joten pelit sopivat hyvin elektroniseen urheiluun.

Star Wars Battlefront on suunniteltu täysin erilaisen järjestelmän ympärille. Se ei palkitse parhaita pelaajia ajoneuvoilla ja sankareilla, joihin lukeutuvat ainakin Boba Fett, Darth Vader ja Luke Skywalker. Kartalle putkahtaa satunnaisiin paikkoihin esineitä, jotka muuttavat pelaajan sankariksi. Nämä hahmot ovat erittäin voimakkaita, joten yleensä sen noukkinut joutuu vastustajan koko joukkueen silmätikuksi. Kerrallaan yhdellä puolella voi olla ainoastaan yksi sankari. Tällainen satunnaisuus tarkoittaa, ettei peli sovi hyvin kilpailulliseen pelaamiseen, sillä matsit eivät välttämättä ole täysin tasaisia. Toisaalta se takaa kaikille pelaajille mahdollisuuden kokea eeppisiä hetkiä taistelujen tuoksinassa.

Tämä on mainos:

En saanut säätää omia varusteitani ennen taisteluun syöksymistä. Tarjolla oli rakettireppu sekä voimakenttä, joka imee sienen tavoin laseraseiden ammukset itseensä. Survival-tehtävässä viholliset kävivät päälle aaltoina, tosin demossa näiden määrä oli rajoitettu kuuteen kappaleeseen. Niidenkin aikana asiat ehtivät eskaloitua todella kaoottisiksi. Survival ei ole ainoa pelimuoto tehtävissä, sillä mukana on muun muassa kaksi pelaajaa vastakkain asettava Duel. Siinä kummallakin on oma sankarinsa.

Star Wars Battlefrontista voi tulla myös helposti mieleen, että se on pelkästään Battlefield 4 Star Wars -aiheisella modilla kuorrutettuna. Tällaiset väitteet johtavat nopeasti kuitenkin loputtomaan "kumpi oli ensin muna vai kana" -väittelyyn, sillä alkuperäinen Battlefront lainasi aikoinaan hyvin vahvasti Battlefieldiltä. Star Wars Battlefrontissa pystyy vaihtamaan ensimmäinen ja kolmannen näkökulman välillä, jonka lisäksi se on tuntumaltaan ja pelimekaniikoiltaan hyvin arcademainen. Tämän johdosta en voi itse allekirjoittaa yllä olevaa väitettä.

Yksi huolenaiheeni liittyy julkaisupäivänä nähtävään sisällön määrään. EA ja Lucasarts solmivat yhteistyösopimuksen jo kaksi vuotta sitten, jolloin aloitettiin todennäköisesti myös esityöskentely peli parissa. Ymmärtääkseni siihen päästiin kuitenkin todella syventymään vasta Battlefield 4:n julkaisun jälkeen. Tai ehkä jopa hieman myöhemmin, sillä kyseinen peli vaati julkaisunsa jälkeen vielä työstämistä. Todennäköisesti tällä kertaa paketti halutaan saada valmiiksi hyvissä ajoin ennen marraskuista julkaisua. Dice ei suostunut E3:ssa kommentoimaan karttojen lopullista määrää, ja he totesivat vain pelistä löytyvän neljä erilaista ympäristöä, jotka ovat Hoth, Endor, Tatooine ja Sullust. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tarjolla on 12 karttaa joita todennäköisesti kierrätetään sekä moninpelissä että tehtävissä. Joulukuussa julkaistava ilmainen Battle for Jakku -lisäosa tuo mukanaan kaksi karttaa lisää.

Hothilla ja Tatooinella taisteleminen tuntui autenttisimmalta Star Wars -kokemukselta mihin olen koskaan peleissä törmännyt. Dice on mallintanut alkuperäisissä leffoissa käytetyt tapahtumapaikat todella tarkasti ja lopputulos on hämmästyttävän hieno. Kun tähän lisätään vielä mehevät äänet ja muovisilta näyttävät varusteet, liikutaan todella leffojen luomissa maailmoissa.

Tämä on mainos:

Hoth, Endor ja Tatooine ovat tuttuja alkuperäisestä trilogiasta, mutta Sullust mainitaan ainoastaan ohimennen kuudennessa osassa. Tämän myötä Dice on voinut hyödyntää luovaa vapauttaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka he kuvaavat Nien Nunbin (Sullustalainen, joka liittoutui Landon kanssa Episodi VI:ssa nähdyssä Endorin taistelussa) kotimaailman.

Useille sarjan faneille nostalgiset fiilikset ja lukuisat yksityiskohdat ovat varmasti tarpeeksi. Onneksi pelissä ei käydä läpi pelkästään alkuperäisessä trilogiassa nähtyjä tapahtumia, vaan mukana on täysin uusia tehtäviä. Kaverin kanssa taisteluihin syöksyminen voi koukuttaa armottoman tehokkaasti, etenkin jos mukaan lasketaan jaetulla ruudulla räiskiminen. Nautin lyhyestä testisessiostani ennakkoversion parissa, eikä pelin marraskuinen julkaisu voi tulla tarpeeksi nopeasti.

Star Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars Battlefront
HQ
Star Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars Battlefront
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Fanit toivovat Leiaa Battlefrontiin

Fanit toivovat Leiaa Battlefrontiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Prinsessa Leian eli Carrie Fisherin kuolemaa on muisteltu pitkin pelimaailmaa muun muassa Star Wars: The Old Republicissa. Nyt kasvava joukko ihmisiä haluaa DICElta...



Ladataan seuraavaa sisältöä