Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Minifigures Online

Lego Minifigures Online

Age of Conanista ja The Secret Worldista tunnettu Funcom kehittää Lego-aiheista MMO:ta. Testasimme peliä studion vieraana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Funcomin toimitila Oslossa näytti ulkoa tylsältä varastohallilta, mutta etuovien takaa paljastui paikka, jossa moderni tietotekniikka ja Lego-palikat ovat kohdanneet toisensa. Pinkkien muistilappujen reunustamien monitorien ja algebrasta kertovien opusten keskellä pyöri kasamäärin Legoja. Joka työpisteellä oli vähintään muutama figuuri, ja tilan perällä patsasteli metrin mittainen Super Star Destroyer Tähtien sodasta. Kuulemma koko tiimi osallistui sen kasaamiseen.

Funcom ei tietenkään rakenna Legoja vain huvikseen, vaan niiden ymmärtäminen ja niillä leikkiminen on tärkeä osa studion seuraavaa peliä, Lego Minifigures Onlinea, joka on tulossa free to playn hengessä vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Lego Minifigures Online
Peliin on luvassa yli sata hahmoa ja klassisia Lego-teemoja, kuten merirosvo-, keskiaika- ja avaruusmaailma.

Luonnollisesti Lego-palikoilla on melko nuori kohdeyleisö. Pelin on seurattava samoilla jäljillä ja oltava kiinnostava lapsille. Silti, kyse on MMO-pelistä ja isoin haaste Funcomille onkin se, miten tasapainotella genren vaatimusten ja nuoremman yleisön kanssa. Tasapainoa on hiottu suunnittelun eri vaiheissa. Alkujaan tiimi esimerkiksi kaavaili peliin apinavihollisia, jotka hajoaisivat Lego-palikoiksi elinvoimansa ehtyessä, mutta koska tämä näyttäisi siltä kuin apina kuolisi, pistettiin apinat vain pötkimään pakoon tarpeeksi osumaa saatuaan. Tiikerit sen sijaan taistelevat loppuun asti, koska tiikerit mielletään helpommin pahoiksi.

Tämä on mainos:

Lego Minifigures Online perustuu fyysiseen Minifigures-sarjaan, jonka Lego julkaisi 2010. Tosimaailman esikuvansa tavoin Online-versiossa on ideana ostaa kerättäviä minifiguureja, joilla on oma vaatetuksensa, kasvonsa ja varusteensa. Jos on koskaan kerännyt Pokémon-kortteja, on tässä kuin kotonaan. Lego Minifigures Onlinessa figuureilla pääsee tietysti myös seikkailemaan virtuaalimaailmassa, ja jos figuureja ostaa oikeassa elämässä, saa mukana latauskoodin peliin. Näppärää.

Lego Minifigures Online
MMO-genren perinteitä noudattaen pelissä tehdään tehtäviä, kolutaan luolastoja ja kerätään tasopisteitä.

Pikaisen alustuksen jälkeen hyppäsimme suoraan pelimaailmaan, jossa pelasimme neljän hengen ryhmässä. Ensimmäisenä vastaan tuli luolasto, jossa oli taisteltava aalloittain päälle käyviä vihollisia vastaan, mikä johti lopulta mahtipontiseen pomotaisteluun.

Kiinnitin heti kättelyssä huomiota kontrolleihin. Perusliikkumisen ohella käytössä ovat vain normaali isku ja voimakas isku. Lisäksi omaa hahmoaan voi vaihtaa lennossa kolmen mukaan valitun vaihtoehdon välillä, mikä tarjoaa vähän vaihtelua komboihin. Kontrollit ovat siis äärimmäisen yksinkertaiset, mutta ne eivät menneet selkäpiihin, koska ohjauksessa oli outoa viivettä. Nyt varpaat ristiin, että syynä oli vain koodin keskeneräisyys eikä tietoinen ratkaisu, koska tokihan iskun pitää lähteä nappia painaessa eikä vasta sekunti sen jälkeen.

Tämä on mainos:

Lego Minifigures Onlinen potentiaali ankkuroituu aika pitkälti alustarajat ylittävään pelattavuuteen, josta Funcom on innokas puhumaan Dreamworld-pelimoottorinsa kohdalla. Minifigures Online ei näillä näkymin haasta samalla tavalla kuin muut Lego-pelit, mutta ainakin sen sisältö on aina ulottuvilla, olipa sitten PC:llä, iOS:llä tai Androidilla. Tämä varmasti helpottaa peliyhteisössä mukana pysymistä ja yhdessä pelaamista.

Toisaalta itse arvostin lapsena pelejä, jotka nimenomaan tarjosivat haastetta. Halusin peleiltä syvyyttä, ja pahoin pelkään, että Lego Minifigures Online aliarvioi pelaajiaan. Sille tuskin olisi haitaksi, jos siinä olisi enemmän liikkeitä parin eri hyökkäyksen sijaan tai jos staattinen Lego-maailma tarjoaisikin reilummin vuorovaikutusmahdollisuuksia. Pidän ajatuksesta, että minifiguureja voi avata virtuaalimaailmassa, mutta innostuisin aiheesta enemmän, jos jokainen figuuri tarjoaisi myös yksilöllisempää löytämisen ja oppimisen iloa hyökkäysten ja kykyjen muodossa. Ensitestini (joka kieltämättä oli lyhyt) perusteella Lego Minifigures Online uhkaa käydä itseään toistavaksi alta aikayksikön.

Yksinkertaisuuden vuoksi jätin Funcomin toimiston ristiriitaisissa tunnelmissa. Mutta peli ei todellakaan ole vielä valmis, ja ehkä se löytää yleisönsä paremmin jostain muualta kuin pelinsä puhki puurtaneesta pelitoimittajasta. Funcomin tiimi ainakin vaikutti hyvin motivoituneelta ja intohimoiselta projektin suhteen. Visuaalisesti peli näytti jo nyt nätiltä, ja siinä on viihdyttäviä viittauksia niin aikuisille kuin lapsille. Ainoa, mihin toivoisin lisäpotkua, on pelimekaniikka.

Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online
Lego Minifigures Online

Aiheeseen liittyviä tekstejä

7
Lego Minifigures Online

Lego Minifigures Online

ENNAKKO. Kirjoittaja Martin Sollien

Age of Conanista ja The Secret Worldista tunnettu Funcom kehittää Lego-aiheista MMO:ta. Testasimme peliä studion vieraana.Ladataan seuraavaa sisältöä