Suomi
Gamereactor
ennakot
FaceBreaker

Facebreaker

Facebreaker on EA Sportsin uuden Freestyle-brändin ensimmäinen peli. Rennompaan urheilukokemukseen keskittyvän brändin mukaisesti Facebreaker tuo tullessaan huumorilla höystetyn nyrkkeilykokemuksen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka Facebreakerin kamppailut käydään nyrkkeilykehässä, edustaa se pelattavuudeltaan hyvin perinteistä mätkintäpelikategoriaa. Vakavahenkisen nyrkkeilypelin sijaan kehittäjät ovatkin pyrkineet luomaan hulvattoman pelikokemuksen yksinkertaisella pelimekaniikalla, joten peliä on mahdollista pelata vaikka ei olisi peliohjainta nähnytkään. Pelkän nappien satunnaisen mäiskyttämisen sijaan peli kuitenkin painottaa hieman taktisempaa reaktioihin ja vastaliikkeisiin perustuvaa toimintaa, ja kymmenien iskujen yhdistelmistä on turha haaveilla.

Eloisiin peliympäristöihin lukeutuu mm. nyrkkeilysali, mielisairaala ja jenkkityylinen asuntovaunualue, ja otteluiden taustalla voi huomata muita pelihahmoja vaikkapa grillailemassa. Huumoripitoiset taustatapahtumat etenevät otteluiden edetessä, ja kaikenlaisia hauskoja yksityiskohtia on ennakon perusteella odotettavissa rutosti.

Facebreakerin hahmogalleriasta löytyy melkoisen sekavaa sakkia. Vai miltä kuulostaa esimerkiksi reilusti ylipainoinen mies, joka pukeutuu hieman turhan kireään ninja-asuun, eikä varsinaisesti osaa edes nyrkkeillä? Tai latinogigolo, jonka liikkeet koostuvat pääasiassa läpsimisestä? Ai niin, lisäksi yksi hahmoista on apina. Valmiiden hahmojen lisäksi Facebreaker tarjoaa pelaajalle työkalut omien kasvojen tuomiseksi peliin. Nassunsa voi myös lähettää internetiin muiden ihailtavaksi ja ladattavaksi. Oman hahmonsa voi muovata valitsemalla valmiista hahmoista vartalomallin, jonka mukaan myös pelaajan kamppailutyyli määräytyy. Kehittäjät tarjosivat maistiaisia toiminnosta esittelemällä EA Sportsin toimitusjohtajan Peter Mooren varsin autenttisen näköisenä eri pelihahmojen vartaloissa.

Pelin erikoisuutena toimii Facebreaker-mittari, joka täyttyy sitä mukaa kun pelaaja saa iskuja vastustajaan. Mittarin neljä eri tasoa tuovat käyttöön eritehoisia erikoisiskuja, joilla laittaa vastustajan kasvot uuteen uskoon. Tehokkaimpana iskuna toimiva Facebreaker-isku päättää ottelun ja tarjoilee voittajalle vastustajan pään lautasella. Facebreaker ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaisesti saavutettavissa, sillä mittari laskee jos pelaaja lopettaa hyökkäämisen tai päästää iskuja suojauksen läpi. Dynaamisesti murjoutuvat kasvot ja mahdollisuus käyttää omia kasvoja tarjonnevat hupaisia hetkiä kaveriporukan kanssa kotisohvalla tai verkon välityksellä.

Tämä on mainos:

Perinteiseen mätkintätyyliin mukana on toki pelaamalla avattavaa sisältöä ja erilaisia pelimuotoja, joista kehittäjät pysyivät kuitenkin vielä vaiti. Toivon mukaan odotettavissa on lisää ominaisuuksia, joilla peli erottuu muista kamppailupeleistä. Kehittäjät tuntuvat pyrkineen luomaan hassunhauskan pelikokemuksen, ja siltä peli tässä vaiheessa vaikuttaakin.

FaceBreakerFaceBreakerFaceBreakerFaceBreaker
FaceBreakerFaceBreakerFaceBreakerFaceBreaker

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
FacebreakerScore

Facebreaker

ARVIO. Kirjoittaja Johannes Valkola

Facebreaker olisi voinut helposti olla hyvä peli, sillä kepeä nyrkkeily sarjakuvahahmoilla on kiva idea. Vain toteutus on mennyt pieleen.

0
Facebreaker

Facebreaker

ENNAKKO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Facebreakerissä nyrkkeilyyn suhtaudutaan rennosti kieli poskella. Tutustuimme peliin Kanadassa.



Ladataan seuraavaa sisältöä