Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Lord of the Rings

Lego Lord of the Rings

Frodo, Sam ja koko sormuksen saattue muuttuvat Lego-palikoiksi tänä syksynä, ja tästä kannattaa myös innostua muutamasta hyvästä syystä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tiedämme kaikki jo mitä Traveller's Talesin Lego-peleiltä voi odottaa, niin hyvässä kuin pahassakin. Näiden keveä tasohyppely ja riemukkaat tulkinnat suosituista elokuvasarjoista ovat fyysistä komediaa pursuavaa tervehenkistä hauskanpitoa. Ne ovat myös hirmuisen koukuttavia. Sarja on kuitenkin jämähtänyt paikalleen, eikä kaavaan ole tehty oikeastaan mitään merkittäviä lisäyksiä sitten ensimmäisen Lego Star Warsin. Onneksi tähän tulee nyt kuitenkin muutos. Lego Lord of the Rings tuo mukanaan joitain radikaaleimpia ja hämmästyttävimpiä uudistuksia, mitä Lego-peleissä on koskaan nähty.

Lego Lord of the Rings
Lego-hobittien jalat näyttävät epäilyttävän paljailta.

Unohtakaa kaikki mitä muistatte pienistä keskusmaailmoista ja ovista jotka johtavat lyhyisiin, lineaarisiin kenttiin. Tässä pelissä koko Keskimaa on avoinna tutkittavaksi, ja sen kartta muistuttaa J.R.R. Tolkienin alkuperäisiä piirustuksia. Pelaaja pääsee Frodona, tai yhtenä 80 muusta pelattavasta hahmosta, matkustamaan tämän vaarallisen maailman ja koko Sormusten Herra -trilogian lävitse, aina Mordoriin asti. Lego-Mordoriin, siis.

Suurimmaksi osaksi pelin sisältö ammentaa Peter Jacksonin elokuvatrilogiasta, lainaten siitä jopa alkuperäistä dialogia osaksi välianimaatioitaan. Mukana on kuitenkin myös rutosti kirjoihin perustuvia sivutehtäviä. Uteliaita seikkailijoita vastaan tulee vaarallisia olentoja ja luolastoja, joka tekee tästä Lego-pelistä huomattavasti edeltäjiään eläväisemmän.

Tämä on mainos:

Kaikki tässä pelissä viittaakin enemmän toimintaseikkailuun kuin kepeään höpöhiekkalaatikkoon. Tällä kertaa kamera liikkuu kunnolla, myös toiselle pelaajalle silloin kun co-op -tila on päällä. Hahmot myös kehittyvät ensimmäistä kertaa tarinan edetessä. Pelaaja voi myös hankkia aivan uusia aseita ja haarniskoita keräämällä harvinaisia Lego-palikoita ja viemällä nämä sepälle.

Eihän kyseessä kuitenkaan olisi Lego-peli ilman niiden tunnusomaista huumoria, ja tämän tasapainottamiseen tarinan synkempien osien kanssa on nähty paljon vaivaa. Yksi mainittavista hetkistä tulee Uruk-hai -sotilaiden surressa kaatunutta toveriaan ennen Ämyrilinnan muureille rynnistämistä. Hymyksihän tällainen pakostakin vetää.

Lego Lord of the Rings

Tolkienin fantasiauniversumi on omanlaisensa taikamaailma, ja niin on Legokin. Siksi onkin niin hienoa nähdä nämä kaksi viimeinkin yhdessä. Traveller's Tales näyttää pelaavan vahvuuksiaan lähdemateriaalissa, antaen pelille kerrassaan mahtavaa potentiaalia. Tämä riittää tekemään Lego Lord of the Ringsistä pelin jota odotan eniten tänä syksynä.

Tämä on mainos:
Lego Lord of the Rings
Uudistuksia ei kannata pelätä, sillä tässä tapauksessa ne ovat kaikki parempaan päin.
Lego Lord of the RingsLego Lord of the RingsLego Lord of the RingsLego Lord of the Rings
Lego Lord of the RingsLego Lord of the RingsLego Lord of the RingsLego Lord of the Rings

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Lego Lord of the RingsScore

Lego Lord of the Rings

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Traveller's Talesillä alkaa olla melkoinen kokoelma Lego-pelejä takanaan. Nyt palikkavuorossa on Taru sormusten herrasta.

6
Lego Lord of the Rings

Lego Lord of the Rings

ENNAKKO. Kirjoittaja Mathias Holmberg

Frodo, Sam ja koko sormuksen saattue muuttuvat Lego-palikoiksi tänä vuonna, ja tästä on myös syytä innostua.



Ladataan seuraavaa sisältöä