Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Injustice

Injustice

Mitä jos Teräsmies pahaksi muuttuisi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
InjusticeInjustice

Tavallisesti DC Comicsin animaatiot pohjautuvat johonkin tunnettuun klassiseen sarjakuvaromaaniin, mutta tässä Injustice tekee poikkeuksen innoittumalla samannimisestä videopelistä. Ajatus on se, että Teräsmies muuttuu tyranniksi, ja samalla koko Justice League jakautuu kahtia. Kuinka pysäytetään mies, joka on käytännössä jumala?

Pisteitä on annettava tarinan osalta siitä, että Teräsmiehen matka maailman alistavaksi tyranniksi esitetään kaikessa rauhassa. Ensin aloitetaan hyvissä merkeissä, mutta lopulta tarkoitus pyhittää keinot, ja lopputulos on kaamea. Kyse on käytännössä varsinkin amerikkalaisille hyvin keskeisestä vastinparista vapaus vs. turvallisuus. Mitä enemmän vapautta, sitä vähemmän valtion takaamaa turvallisuutta. Ja tietenkin sama menee myös päinvastoin.

InjusticeInjusticeInjustice
Tämä on mainos:

Noin 80-minuuttisen animaation erikoisuus on sekin, että melkoinen määrä tuttuja ja tuntemattomia supersankareita saa väkivaltaisesti surmansa. Luulin olevani jokseenkin hyvin perillä DC Comicsin supersankarikattauksesta, mutta olen selvästi ollut väärässä.

Injustice on selvästi oma itsenäinen teoksensa, joten varsinaista jatkoa tuskin on tulossa. Tätä on pidettävä ainoastaan positiivisena asiana, sillä aivan liian usein nykyään kaikki pelit ja elokuvat suunnitellaan monen vuoden mittaisiksi sarjoiksi sen sijaan, että keskityttäisiin vain kertomaan hyvä tarina.

Animaatiojälki on varsin perinteistä, mutta ei ehkä sitä parasta, mitä DC Comicsin animaatioilta on totuttu odottamaan. Kyse saattaa olla siitäkin, että hankin hiljan uuden television, mutta Injustice ei tunnu soljuvan toimintakohtauksissaan yhtä sujuvasti kuin aiemmissa animaatioelokuvissa. Ääninäyttelijät hoitavat työnsä hyvin, ja selvästikään Warner Bros. Animation ei pidä tärkeänä säilyttää samoja ääninäyttelijöitä mukana elokuvasta toiseen. Toimii se tietysti näinkin, mutta vuosien kuluessa tuntuu hämmentävältä, että Batman, Teräsmies, The Flash ja muut kuulostavat jokaisessa elokuvassa erilaiselta.

InjusticeInjusticeInjustice
Tämä on mainos:

Lisämateriaalina on oikeastaan vain yksi puolen tunnin keskustelu muutaman avainhenkilön kesken. Esille nousevat asiat ovat ihan mielenkiintoisia, mutta toteutuksesta paistaa läpi omanlaisensa laiskuus. Aiheesta olisi saanut varmasti enemmänkin irti.

Injustice kääntää perinteisen alkuasetelman päälaelleen tehden Teräsmiehestä pahiksen. Itse asiassa oikein muuta omaa juttua ei elokuvassa olekaan, mutta se ei haittaa. Kokonaisuus toimii ihan hyvin, ja DC Comicsin animaatioiden faneille katsomista voi suositella.

InjusticeInjusticeInjustice
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä