Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Unholy

The Unholy

Vahvasti Stephen Kingin tunnelmissa kulkeva uskonnollinen kauhuelokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The UnholyThe Unholy

The Unholy perustuu "brittiläiseksi Stephen Kingiksi" tituleeratun James Herbertin kirjaan Shrine, ja pääosassa nähdään ennen kaikkea The Walking Deadin Negan Smithina muistettava Jeffrey Dean Morgan. Tuottajana häärii kauhuelokuvilla uransa aloittanut Sam Raimi, ja sivuosassa kunnostautuu ensimmäisessä Saw-elokuvassa vakuuttanut Cary Elwes. Merkit ilmassa ovat siis erittäin hyvät, ja keskivertoa parempi kauhukokemus leffasta sukeutuukin.

Toimittajan uransa pilannut Gerry Fenn saapuu pieneen amerikkalaiseen pitäjään, ja sattuu paikalle juuri silloin, kun kuuromykkä teinityttö saa puhekykynsä ja kuulonsa takaisin rukoillessaan Neitsyt Mariaa. Paikalle saapuvat niin katolisen kirkon edustajat kuin ihmeitä janoava kristitty kansakin. Ihmeet ja merkit jatkuvat, mutta taustalta alkaa paljastua epämiellyttäviä asioita. Ne ihmeet ja merkit saattavat olla Marian tekemiä, mutta ehkäpä eivät Neitsyt Marian?

The UnholyThe UnholyThe UnholyThe Unholy
Tämä on mainos:

The Unholy on muunnelma riivaajahenkitarinasta, jossa hyväuskoista kansaa höynäyttää paha henki luvaten hyvää jonkin viattoman oloisen ihmisen välityksellä. Tarina on kuitenkin hyvin kerrottu, ja siinä keskustelevat myös ikuiset kysymykset uskon merkityksestä, ihmetekojen todistusarvosta ja muusta sen sellaisesta. Elokuvan ansioksi on laskettava se, että ensimmäistä kertaa hyvin pitkään aikaan kukaan henkilöhahmoista ei ole paha. Itsekäs ja omahyväinen joku saattaa olla, mutta tarinassa ei ole varsinaista pahista lukuun ottamatta sitä räyhähenkeä.

Kauhutunnelmaa ei luoda verellä ja suolenpätkillä, vaan hiljakseen tihentyvällä tunnelmalla. Perinteisiä säikyttelykeinoja käytetään maltillisesti. Leffaa voisikin ehkä luonnehtia ensisijaisesti mysteeriksi, ja vasta toissijaisesti kauhuksi. Rytmitys on kautta linjan rauhallinen, eikä edes loppukohtausta voi kuvailla erityisen energiseksi. Kestoakin on hieman alle 100 minuuttia, joten The Unholy on kaikkiaan olennaiseen keskittyvä ja hyvin kerrottu.

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan, mitä on pidettävä ikävänä puutteena. Mukana olisi voinut olla esimerkiksi jonkinlainen katsaus taustalla olevaan kirjaan ja kirjailijaan. Pohjana oleva romaani Shrine julkaistiin vuonna 1983, joten jonkinlainen kuvaus teoksen matkasta elokuvaksi olisi ollut paikallaan.

The Unholy on lopulta varsin perinteinen uskonnollisia teemoja käsittelevä kauhutarina. Toteutus on kuitenkin sen verran onnistunut, että katsomista voi suositella, mikäli aihepiiri kiinnostaa.

Tämä on mainos:
The UnholyThe Unholy
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Unholy

The Unholy

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Vahvasti Stephen Kingin tunnelmissa kulkeva uskonnollinen kauhuelokuva



Ladataan seuraavaa sisältöä