Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Infinite

Infinite (Paramount+)

Pitkästä aikaa reilusti miesten elokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
InfiniteInfinite

Nykyään monet suuren budjetin elokuvat rakennetaan arvatenkin taloudellisista syistä niin, että lopputulos vetoaisi mahdollisimman laajoihin kansanjoukkoihin. D. Eric Maikranzin romaaniin The Reincarnationist Papers perustuva vauhdikas elokuva Infinite ei kuitenkaan ole tällainen joka suunnasta katsojia tavoitteleva elokuva. Kyseessä on päinvastoin reilusti miehille tehty raina, joka tarjoaa kaiken lisäksi vielä varsin mielenkiintoisen tieteistarinan pohdittavaksi.

HQ

Maailmassa on noin 500 ihmistä, jotka muistavat kaikki menneet elämänsä. Heidän sielunsa siis siirtyy aina uuteen ruumiiseen, ja vanhat muistot mukanaan he pystyvät kehittymään vuosituhansien saatossa aina paremmiksi tavalla ja toisella. Muinainen soturi Bathurst (Chiwetel Ejiofor) haluaa katkaista tämän jatkuvan reinkarnaation kehän, ja ainoa tapa onnistua moisessa on tappaa kaikki elolliset olennot planeetalta. Apuna hänellä on samanmielisten joukkio Nihilistit. Moisia aikeita vastassa on tietenkin elämää ja reinkarnaatiota puolustava joukkio Believerit, joiden avainhahmoksi nousee muinaisen Treadway-soturin tuorein inkarnaatio Evan McCauley (Mark Wahlberg). Seuraa kilpajuoksu kaiken elämän tuhoavan Egg-aseen äärelle, ja panokset ovat korkealla.

Infinite
Tämä on mainos:

Infinite-elokuvan juoni vaikuttaa sanallisesti kerrottuna typerältä, mutta tärkeäähän on se, miten tarina lopulta kerrotaan. Tässä tapauksessa tarina kerrotaan vauhdikkaasti, näyttävästi ja mielenkiintoisesti. Katsojalle herätetään yhtä jos toista ajatusta, mutta onneksi tai valitettavasti kaikkiin kysymyksiin myös vastataan leffan kuluessa. Se lopullinen piste iin päällä olisi ollut jokin sellainen juonenkäänne, joka jättää katsojan pohtimaan näkemäänsä vielä lopputekstien rullaamisen jälkeenkin. Onneksi kokonaisuus toimii hienosti myös näin valmiiksi pureskeltuna.

Kuten jo mainitsin, on Infinite pitkästä aikaa reilusti miehille tehty elokuva. Toiminta on näyttävää, ja sitä on erittäin runsaasti. Autot eivät ole mitään lähiökaupan kärryjä, vaan hohtavia Ferrareita ja sen sellaisia. Miehet ovat näyttäviä mittatilauspuvuissaan, ja kaikki naiset ovat kauniita. Erilaisia aseita riittää jokaiselle henkilöhahmolle useita, ja taistelukohtaukset on mietitty huolella. Infinite haluaa selvästi palvella aivan tiettyä kohderyhmää, ja onnistuu tavoitteessaan hienosti.

Infinite

Taloudelliset näkökohdat on otettu huomioon tekemällä väkivallasta hieman keinotekoisen siistittyä. Verta ei juurikaan näy, ja brutaaleimmat iskut jäävät kuvan ulkopuolelle. Mistään isosta puutoksesta ei ole kysymys, mutta hieman roisimpi ote olisi ehkä ollut se viimeinen silaus sille, mitä tekijät ovat halunneet katsojille näyttää.

Tämä on mainos:

Infiniten tarina on rytmitetty onnistuneesti, sillä homman nimi aukeaa katsojalle toiminnan ohessa. Keskivaiheilla tapahtuu ehkä vartin mittainen notkahdus, jonka aikana katsominen on tylsää. Onneksi se vauhti löytyy nopeasti uudelleen, ja lopulta vajaan kahden tunnin mittainen elokuva pitää otteessaan onnistuneesti.

Infinite on kuin James Bondin ja Fast & Furious -elokuvien ristisiitos tieteistarinalla ryyditettynä. Se on reilusti ja häpeilemättä miehille tehty toimintapläjäys, ja tälle kohderyhmälle leffaa voikin suositella lämpimästi.

Infinite
InfiniteInfinite
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä