Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Rabid

Rabid

Muotimaailmaan sijoittuva kauhuelokuva yhdistelee useita eri elementtejä, ja lässähtää lopussa pahasti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Loppuvuodesta 2019 ensi-iltaan saapunut Rabid on uusintaversio vuoden 1977 samannimisestä elokuvasta, joka suomennettiin tuolloin nimellä Verenimijät. En ole nähnyt alkuperäisteosta, mutta uusintaversio on hyvin katsottavissa ilman ennakkotietoja. Elokuva alkaakin vahvasti, mutta laatu heikkenee jatkuvasti lässähtäen oikein kunnolla loppuratkaisuun tultaessa.

Ulkonäöltään tavallinen Rose (Laura Vandervoot) on urasuuntautunut vaatesuunnittelija, joka kokee epävarmuutta niin ulkonäöstään kuin ammatillisista kyvyistäänkin. Rose loukkaantuu pahasti liikenneonnettomuudessa, mikä tekee entisestään hallaa kasvonpiirteille. Onneksi kokeellisia hoitoja tekevä lääketieteellinen laitos on lähellä, ja kosmeettinen operaatio onnistuu hienosti. Mutta kaikella on hintansa: Rose alkaa janota vampyyrin lailla verta, ja puremisen kohteeksi joutuneissa ilmenee vesikauhun ja zombeilun oireita.

Pääosaan valittu Vandervoot tekee työnsä hyvin, mutta on tyystin epäuskottava vaatimattoman näköisenä vaatesuunnittelijana. Tämä johtuu siitä, että hän on poikkeuksellisen kaunis, eikä sitä pysty edes meikki muuksi muuttamaan. Muistan näyttelijän ennen kaikkea Smallville-sarjan Clark Kentin serkkuna eli Supergirlinä.

Tämä on mainos:

Tietoni muotimaailmasta rajoittuvat TV-sarjoihin Kauniit ja rohkeat & Huippumalli haussa. Siksi en osaa kommentoida, miten uskottavasti tämä osuus on Rabidissa esitetty. Joka tapauksessa värejä ja meikkiä käytetään hyvin rohkeasti niin miehillä kuin naisilla, ja näyttelijät ovat pääosin erittäin kauniita ja laitettuja. Minulle tuntemattomasta syystä kulissien takainen kokaiininkäyttö on sekin elokuvassa paljon esillä. Rabid saattaa siis olla myös kannanotto muotimaailman menoon.

RabidRabidRabid

Hieman odottamattomasti tarinan eteneminen tuo mieleen supersankarielokuvat. Ensin tapahtuu jotain traagista, josta sitten ajan kanssa muuntaudutaan uusia kykyjä havaiten siihen lopulliseen tulokseen. Tekijät ovat mitä ilmeisimmin hakeneet mallia vuoden 1995 Species-leffalta, joka on suomennettu nimellä Peto. Molemmissa rainoissa kaunis nainen houkuttelee omista syistään lähinnä miehiä ansaan, jonka jälkeen seksuaalinen vallankäyttö muuttuu brutaaliksi ja veriseksi fyysiseksi voimankäytöksi.

Mainitsin jo, että lopussa koko homma lässähtää ja pahasti. Alamäki alkaa viimeistään siitä, kun Rosen uhreja sairaalassa tutkiva lääkäri alkaa selittää ilmenneen tartuntataudin mekanismeja ja laajuutta. En oikein usko, että moista selvitystä oikeasti annettaisiin keskellä käytävää kuuluvalla äänellä. Lisäksi tehdyt päätelmät ja ennustukset ovat sellaisia, joita ei millään ilveellä pystyisi tekemään muutaman äkillisesti ilmenneen tautitapauksen avulla. Toisin sanoen koko juonen auki selittäminen jätetään tämän yhden lääkärin kerrottavaksi dialogin avulla, mikä on ollut virhe.

Tämä on mainos:

Kaikesta kompuroinnista huolimatta loppuratkaisuun päästään, ja tarina saadaan kerrotuksi loppuun. Rabid on ennen kaikkea Rosen tarina, ja parasta kokonaisuudessa onkin juuri Laura Vandervoot ja hänen työskentelynsä seuraaminen. Teknisesti elokuva on myös kaikin puolin hyvä, ja ulkoisesti raina on monellakin tavalla mukava katsoa. Näkemäänsä jää myös miettimään lopputekstien jälkeen, mihin vain harva kauhuelokuva pystyy.

RabidRabid
RabidRabid
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Rabid

Rabid

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Muotimaailmaan sijoittuva kauhuelokuva yhdistelee useita eri elementtejä, ja lässähtää lopussa pahasti.



Ladataan seuraavaa sisältöä