Suomi
Blog

Laitearvio: PS3 Slim 160GB

Sonyn kyseisestä laitteesta eli PS3 Slimistä laitearvio nyt. Slim on siis normaalista PS3:sta pienempi versio. Omistan myös PS3 Fatin jota en varmaankaan ole kertonut vielä (hyvä se tässä on kertoa :D). Slim sisältää myös normaalia "Fattia" enemmän kiintolevytilaa. Myös design on muuttunut todella paljon ja nyt myös konsolissa on fyysisiä näppäimiä, ei enää kosketuksella toimivia. Jos ensimmäisenä aloitetaan tehoista. Tehot ovat samat jotka vanhemmassa versiossa, eli se ei muuttunut lainkaan. Kiintolevyllä on kyllä yllättävästi tilaa, joka on plussaa. Pelivalikoima on suuri, kaikki PS3 pelit ja myös PS1 pelit toimii konsolissa. Olisin kyllä toivonut Slimiin myös PS2 yhteensopivuuden. Mutta ei se paljoa haittaa kun PS2 löytyy.

Design on aika modernia ja sopii jokaiselle. Sopii hyvin myös pystyasentoon vaikka se onkin vaaka-asentoon tarkoitettu. Fyysiset näppäimet oli ihan kiva lisä kun nuo kosketusnäytölliset ei paljoa kiinnostanut. Enää päälläkään ei lue Playstation 3 vaan PS3. Mattapintainen ja kestävä konsoli on. Kestää samalla tavalla kun PS2 lähes joka naarmun ja kolauksen. Myös konsoli on erittäin hiljainen joka on plussaa. Ääntä se ei pidä lähes lainkaan paitsi joskus latausten aikana pientä hurinaa.

Nettipalvelu on tässäkin. Ilmainen, toimiva ja paljon PS2:n ja Xboxin nettiä parempi. Simppeli ja toimii wi-fin kautta, tai sitten ethernet kaapelilla. Myös ilmeisesti mokkulallakin menee. Myös PS Store on kiva lisä josta voit ostaa pelejä ladattavassa muodossa tai pelejen demo versioita kokeilla. Myös omalle PSN hahmolle voi valita käyttäjänimen, käyttäjäkuvakkeen ja moton. Peleissä on myös palkintoja/trophyja, joita keräät tai ansaitset oman maun mukaan. Niitäkin muut PSN kaverisi voi vertailla heidän omiin.

Pelivalikoima on suuri. Epäilemättä suurempi kun PS2:n, pelejä tulee jatkuvasti vielä ainakin pari vuotta kai kunnes konsolin elinkaari on lopuilla. Yksinoikeuspelit ovat kympin arvoisia kuten LBPt ja Unchartedit. Sitten vielä näitä vähän heikompia kuten Killzone, tuleva Sly, Infamous ja Motorstorm. Myös GT sarjalla on yksi peli tähän mennessä PS3:lle. Sitten kaikkiin miljoonaan peliin vielä lisää PS Store pelit. Niitä löytyy jo pari miljoona siinä vaiheessa. Tehotkin riittää aika moneen johon Xbox 360:n tehot eivät aivan riitä. En sano että Boxi on huono mutta pari esimerkkiä jossa boxin tehot eivät ole aivan riittänyt: BF3 kahdella levyllä, PS:lle yksi levy. Toisena sanoisin että boxille ei saataisi UC2:ta tai UC3:a mahtumaan. Karsimaan siitäkin pitäisi. Harmi vaan kun konsolit ei kestä kymmenttä vuotta kauemmin, se aina harmittaa kun vanha ja uskollinen kone menee tuonne toiselle TV:lle PS2:n kanssa :(. Niin laadukas joka osa-alueelta ettei haluaisi menettää millään mutta Fat varmaan tulee myytyä koska ei kahdella tee mitään. Alkaa kyllä nyt jo harmittamaan kun PS3:n elinkaari on niin lopuillaan...

Hyvää
+ Design
+ Pitkä elinkaari (oli)
+ Laatu
+ Online
+ Pelivalikoima

Huonoa
- Useat huoltokatkot
- Vain kaksi USB paikkaa

Hinta/Laatu: 9
Pelivalikoima: 9
Laatu: 10
Design: 9
Toimivuus: 9

HQ