Suomi
Blog
Kokonaan digitaalinen laitesukupolvi?

Kokonaan digitaalinen laitesukupolvi?

Olen jonkin aikaa miettinyt, millä tavalla niin sanotusti hoidan asiani, kun seuraava konsolipolvi ennen pitkää alkaa. Olen tullut siihen tulokseen, että ainakin yhdellä alustalla kokeilen siirtyä kokonaan digitaaliseen pelaamiseen. PC-pelaajat ovat tätä tietysti harrastaneet jo vuosikausia.

Xbox 360 / PS3 -aikakaudella hankin melkein kaikki pelini fyysisinä versioina muutamaa latauspeliä lukuun ottamatta. Tilanne on kääntynyt menossa olevan Xbox One / PS4 -konsolipolven aikana päälaelleen, sillä olen hankkinut erityisiä keräilykohteita lukuun ottamatta pelini pääasiassa digitaalisina latauksina. Jos suuntaus jatkuu samana, pelaan Xbox Two / PS5 -aikakauden pelini lähes yksinomaan digitaalisina. Fyysisen konsolin haluan silti edelleen pöytäni kulmalle.

Olenkin päättänyt tehdä Xbox Two'sta ensimmäisen yksinomaan digitaalisia pelejä pyörittävän konsolini. Levyaseman haluan edelleen olevan paikoillaan fyysisessä konsolissa siltä varalta, että tulenkin katumapäälle kesken kaiken.

Miksi aion ryhtyä moiseen? Kyse on lähinnä tilan säästämisestä ja siitä, että nyt menossa olevan konsolipolven aikana hyllyyni on kertynyt kullekin alustalle 10-20 peliä, jotka olen halunnut hankkia nimenomaan fyysisenä. Odotan määrän vain laskevan tulevaisuudessa games as service -ajattelun vallatessa alaa edelleen.

HQ