Suomi
Gamereactor
arviot
Modnation Racers: Road Trip

Modnation Racers: Road Trip

Sony laajentaa ModNation Racersin myös uunituoreelle PS Vitalle, mutta kuinka viihdyttävä se on ilman verkko-ominaisuuksia? Jonas Mäki koitti parhaansa...

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olen helppo tapaus kart-peleille ja edelleen sitä mieltä, että jokainen Mario Kart -sarjan peli, paitsi ehkä Double Dash on erittäin ostamisen arvoinen. Suosikkini on Sonic & Sega All-Stars Racing, joka tarjosi Outrunin pelimoottorin piilotettuna kart-pelin sydämeen. Se oli helposti avautuva, mutta tarjosi myös yllättävän paljon syvyyttä.

Näillä mielin odotin innolla myös Modnation Racersia, kun se alunperin ilmestyi PS3:lle, mutta petyin sen intensiteetinpuutteeseen ja ohjauksen ohuuteen. Radat eivät varsinaisesti haastaneet, eikä omien ajokkien ja kuskien tuunaaminen riittänyt kiinnostukseni ylläpitoon. Mahdollisuus luoda omia ratoja oli tietenkin oma lukunsa, joskin se oli ohjaimen rajoitteiden vuoksi tarpeettoman hankalaa.

Modnation Racers: Road Tripin ironia Vitalla on, että nyt nämä heikkoudet tuntuvatkin yhtäkkiä vahvuuksilta. Intensiteetinpuute soveltuu täydellisesti pienemmälle ruudulle, ja se antaa pelaajan päästä kunnolla tilanteen tasalle. Turhanleveät radat puolestaan peittävät sen tosiasian etteivät Vitan ohjaimet ole Dual Shock 3:n tasolla tarkkuudessaan. Nyt kun peliseuraakaan ei ole, on yllättävän mukavaa päästä suunnittelemaan omia ajokkeja sekä kuskeja pienen vaihtelun luomiseksi.

Modnation Racers: Road Trip
Kilpi toimii väliaikaisena vastatoimena hyökkäyksille ja blokkaa pelkurimaiset selkäänpuukotukset juuri ennen maaliviivaa.
Tämä on mainos:

Omien ratojen rakentaminen ei koskaan ole ollut hienompaa. Kiitos kosketusnäytön, voin piirtää radan ruudulle, heittää sekaan vähän yleisöä ja olla ratin takana minuuteissa. Omien ratojen tekeminen ja niiden ennätysten rikkominen kavereiden kanssa, Vitaa yhdeltä pelaajalta toiselle vaihdellen, on todella viihdyttävää. Kokeiltu on.

Yksi suurista puheenaiheista PS Vitan kanssa on tietysti grafiikka. Ja kyllä, Sony on kasannut melkoisen pikku pedon, ja näemme nyt vasta ensimmäisen sukupolven PS Vita -pelejä. Kannattaa verrata ensimmäisiä PSP-pelejä God of War: Ghost of Spartaan ja miettiä kuinka paljon edistystä voi vielä tapahtua. Modnation Racers: Road Tripin tehtävä on tuskin olla esittely Vitan graafisesta tulevaisuudesta.

Se mitä koitan tässä nyt sanoa, on että Modnation Racers ei näytä yhtä hyvältä kuin esikuvansa PS3:lla, mutta se toimii ja on mukavaa katseltavaa. Maskottimaiset kuskit ovat edukseen pienellä ruudulla, ja radat tarjoavat runsaasti vaihtelua mm. kiinalaisen temppelin, lumimaisemien ja sataman muodossa.

Modnation Racers: Road Trip
Kuten kotikonsolillakin, voit tuunata omia ajokkeja sekä kuskeja.
Tämä on mainos:

Lisävaihtelun luomiseksi kehittäjät ovat suolanneet uramoodia erinäisillä haasteilla, joissa saatetaan etsiä piilotettuja esineitä taikka tuupitaan kanssakilpailijoita parempien pisteiden saamiseksi. Kaikenkaikkiaan se tekee rallista hauskempaa yksin pelatessa, eikä vaihtoehtoja ole koska Modnation Racers: Road Tripistä puuttuu mystisesti verkkopeli kokonaan.

Tämä ei haittaa minua niin paljon kannettavassa pelissä kuin kotikonsolilla. Lisävaihtelun priorisointi onkin siksi oikea veto, koska vaikka minulla olikin selvästi enemmän hauskaa tämän kuin kotiversion kanssa, ei kyseessä silti ole mikään huippukokemus.

Märkää vilttiä pelaajan päälle heittävät myös pitkät latausajat ja hankalat valikot. Peli maistuu hieman keskeneräiseltä, ja se todistaa ettei Sony vieläkään oikein ymmärrä käsikonsolipelien päälle. Tällaiset latausajat eivät vain käy päinsä niissä. Kotona voi heittää läppää kavereiden kanssa, käydä jääkaapilla, puuhata omiaan tai vain löhötä sohvalla.

Modnation Racers: Road Trip
Kosketusnäyttö tekee ratojen rakentelusta huomattavasti sujuvampaa kuin kotikonsolilla.

Olen pelannut Modnation Racers: Road Tripiä Vitalla tuntikausia epämukavassa lentokoneessa jossakin Islannin yläpuolella, huutava vauva vasemmalla ja räkää roheltava haisuli oikealla puolellani. On vaikeaa pitää tässä tilanteessa naamaa peruslukemilla katsellessa latausruutua joka miljoonatta kertaa selittää minulle kuinka taklata toisia kuskeja. Tämä on ongelma jonka Sony toivottavasti ottaa hommakseen korjata. Tällaiset latausajat ovat todellisia pelihimontappajia kannettavassa formaatissa.

Kuten sanottua, myöskään valikot eivät yllä toivotulle tasolle. Asiat selitetään melko epäselvästi, hahmojen luominen ei ole ihan niin intuitiivista kuin voisi toivoa, ja joskus ruutu antaa pelaajan odottaa kosketuksen jälkeen melkoisen kauan.

Tiukemmalla ajotuntumalla, paremmalla valikkorakenteella ja erityisesti lyhyemmillä latausajoilla Modnation Racers: Road Trip voisi olla melko karkki ja pakko-ostos kaikille Vita-pelaajille. Nyt se luultavasti päätyy liitämään tutkan alla, eikä tee sitä läpimurtoa jonka pelisarja tarvitsisi. Suosittelen sitä silti niille jotka haluavat hauskan kart-pelin Vitalleen, vaikkei alkuperäinen PS3:lla olisikaan tehnyt vaikutusta. Tämä peli pääsee oikeuksiinsa vasta käsikonsolilla.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvät maisemat, oiva rataeditori, mietittyjä haasteita, paljon sisältöä
-
Ei verkkotukea, huonot valikot, pitkät latausajat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Modnation Racers: Road TripScore

Modnation Racers: Road Trip

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Mäki

Sony laajentaa ModNation Racersin myös PS Vitalle, mutta voiko se olla hauskaa ilman verkkopeliä? Jonas Mäki otti selvää.



Ladataan seuraavaa sisältöä