Suomi
Gamereactor
arviot
inbento

inbento

Suloiset kissat + japanilainen ruuanlaitto = terapeuttinen pulmailu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
inbentoinbentoinbento

Videopelit ovat mainio eskapismin muoto. Indiepulju Afterburnin uutuuspeli inbento onkin oivan rauhallista ajanvietettä kesäisiin päiviin. Itse asiassa pelin zenmäinen tunnelma ja yltiösuloinen ulkoasu lähentelevät jopa terapeuttisia mittasuhteita.

Inbentossa pelaajan pitää ratkoa kaikessa yksinkertaisuudessaan pulmia palikoita käännellen. Simppeli idea on kääräisty ruokateeman ympärille, missä kissaemo vääntää sushiruokaa bento-laatikkoon reseptien mukaisesti.

Pelaajalla on siis edessään bento-laatikko, jossa on jo valmiiksi ruoka-aineksia. Oikealla puolella ruutua on näkyvissä reseptikirja, mikä näyttää halutun lopputuloksen. Bento-laatikon alla on pieni määrä erilaisia sushipaloja, jotka lisäämällä bentoon saadaan kaivattu resepti. Pelaaja voi käännellä tarjottuja palasia, jos tätä ei ole erikseen kielletty. Resepteissä eteenpäin mentäessä, sushipalasten lisäksi, tarjolle tulee erilaisia muokkaustyökaluja, joilla sushin paikkoja voi vaihdella, korvata ja pyöritellä bentossa. Tetrismäisessä palikan pyörittelyssä ei ole minkäänlaisia aikarajoja eikä edes siirtojen takaisinotosta rangaista millään tavalla. Tavoite on siis vain rennosti pyöritellä sushipalasia toivottuun muotoon, ja nauttia haasteiden väliin silloin tällöin ilmestyvistä kissasarjakuvaruuduista.

Tämä on mainos:
inbentoinbentoinbento

Aluksi liiankin helpolta vaikuttava inbento näyttää nopeasti kyntensä pelissä edetessä. Kun reseptiin lisätään ainesosia ja työkaluihin tulee erilaisia muokkaustyökaluja, joutuu pulmia välillä miettimään pitkiäkin aikoja ja erilaisia ratkaisuja kokeilemaan toistuvasti ennen haluttuun lopputulokseen pääsyä.

Pelin simppeliä ideaa vahvistaa sen minimalistinen mutta tasokas grafiikka. Yleistunnelmasta on aistittavissa japanilaista fiilistelyä, kun suloiset kissat kokkaavat sarjakuvakuvissa. Sushipalaset eivät välttämättä herauta vettä kielelle, mutta selkeydessään näyttävät sympaattisilta. Ulkoisen annin ollessa hyvin pienimuotoista, on se kuitenkin nopeasti nähty, eikä pelissä pidemmälle pääsy juuri tarjoile muutamia uusia sushipaloja enempää yllätyksiä. Vaikka toki ymmärrän minimalistinen ulosannin vahvuuden, olisi inbento voinut hyödyntää konsolin tehoja esimerkiksi näyttävämmillä efekteillä tai muulla silmäkarkilla, sillä tällaisenaan kokonaisuus tuntuu lievästi mobiiliporttaukselta. Peli siis ainakin rullaa odotusten mukaisesti oikein sulavasti Xbox Series X:llä.

inbentoinbento
Tämä on mainos:

Grafiikan tavoin äänet ovat varsin pienimuotoisia inbentossa. Lähinnä pelaaja kuulee rauhallista pianosooloilua taustalla. Miellyttävät pianosoinnut kuitenkin kierrättävät itseään tasosta toiseen ja useiden kymmenien reseptien jälkeen saman pimputuksen haluaa jo pistää hiljaiseksi asetuksista.

Kun suloiset kissat ja makoisat sushipalat yhdistää, mikä voisi mennä vikaan? inbento ottaa tukevan jalansijan rentouttavasta ajanvietteestä yksinkertaisella mutta vahvalla ulosannillaan. Sushipalasia pyörittelee mielellään ja haastetta riittää yli 120 pulmassa fiksummallekin pohtijalle.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Terapeuttinen tyyneys, suloinen grafiikka, hauskaa pulmailua
-
Saman musiikin liiallinen toisto, ei pidemmän päälle tarpeeksi uudistusta, konsolin tehojen hukkausta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
inbentoScore

inbento

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Suloiset kissat + japanilainen ruuanlaitto = terapeuttinen pulmailu



Ladataan seuraavaa sisältöä