Suomi
Gamereactor
arviot
Knockout City

Knockout City

Polttopallo ja videopelit yhdistyvät aivan uudella tavalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Urheilupelit ovat aina olleet pelialalla varsin hallitsevassa asemassa, mutta polttopallo ei ole koskaan paistatellut valokeilassa. Velan Studios haluaa muuttaa tämän, ja Knockout City on kilpailullinen polttopallopeli, joka sekoittaa mukaan kolmannen persoonan pyssyttelyn pelimekaniikkaa. Peli on nyt julkaistu, ja tarjolla on 10 päivän ilmainen kokeilujakso aina 30. toukokuuta saakka.

Kilpailulliset moninpelit eivät yleensä ole se minun juttuni, mutta onnistuin keräämään mukavasti tyrmäyksiä Knockout Cityssä helposti ymmärrettävän pelattavuuden ansiosta. Jokaisella pelaajalla on kaksi elämää, ja nämä menettää saatuaan osuman polttopallosta. Pallon voi heittää painamalla Xboxilla RT, ja väistöliike tehdään joko X-napilla tai painamalla LT juuri ennen osumaa suorittamalla näin kiinniotto. RT-nappia pohjassa pitämällä voi "ladata" palloa voimakkaammaksi heitoksi. Jokaisen onnistuneen kiinnioton jälkeen pelaajan ja vastustajan välillä seuraavan heiton nopeus kasvaa.

Idea on helppo ymmärtää, mutta mukana on monia erilaisia temppuja, joita pelaajat voivat käyttää. Näiden monipuolinen käyttö onkin pakollista, ettei joudu itse uhriksi. Mukana on koukkuheitto esteiden taakse, ja heittoa pystyy myös teeskentelemään. Syöksähtävä väistöliike on niin ikään tehokas väline oikein ajoitettuna, sillä sen avulla voi saada pallon nopeasti haltuun tai tyrkätä vastustajan alas kielekkeeltä (mikäli sellainen on lähellä).

Tämä on mainos:

Tiimityö on keskeistä Knockout Cityssa, ja suosittelen pelaamaan sellaisten kanssa, joilla on kuulokemikrofoni käytössään. Mukana on onneksi mahdollisuus "chattailla" puheen kanssa pelissä kaikilla alustoilla. Yhdessä pelaava joukkue pystyy helposti päihittämään vastustajansa, ja houkuttelemaan heitä ansoihin polttopallojen ristituleen. Hauskasti pelaaja voi itse muuntautua palloksi joukkuekaverilleen, jos ei muuta heitettävää ole tarjolla. Usein onkin tehokkaampaa syöttää palloa tiimikaverille, joka on lähempänä kohdetta.

Tavallisia polttopalloja on kentällä ripoteltuna, ja niiden ohella vastaan tulee useita erikoisempia polttopalloja. Näillä on tietenkin kullakin omat erikoiset ominaisuutensa. Moon Ballin avulla pystyy liitelemään ilmassa, kun sellainen pallo on itsellä hallussa. Sniper Ballilla voi lukittautua kohteeseen, ja Bomb Ball räjähtää ajan juostua loppuun. Yleensä tällaisia erikoispalloja on vain yksi ottelua kohti, mutta poikkeuksiakin on. Esimerkiksi pelimuodossa Party KO on mukana yksi kutakin erikoispalloa. Julkaisussa on mukana kaikkiaan kuusi erilaista erikoispalloa, ja tulevilla kausilla on tulossa lisää.

Knockout City

Julkaisussa Knockout City tarjoilee neljä erilaista pelimuotoa, ja se viides Ball-Up Brawl on tulossa 25. toukokuuta. Lisääkin pelimuotoja tulee tulevaisuuden kausien mukana. Joukosta tällä hetkellä ne parhaat ovat ehdottomasti Diamond Dash ja Ball-Up Brawl. Kumpikaan ei kiteytynyt pelkäksi Team Deathmatch -menoksi, ja niissä oli oma hulvaton lisänsä. Team KO, Face-Off ja Party Team KO ovat nekin vauhdikkaita ja taktisia pelimuotoja, mutta samalla hieman ennalta-arvattavia. Voittoon tarvitaan ainoastaan vastustajien riittävän mittava pieksentä.

Tämä on mainos:

Ball-Up Brawlissa ei ole polttopalloja, joten tulosta saadaan heittelemällä palloksi muuttuneita tiimikavereita. Voittoon vaaditaan 15 KO-pistettä. Mukana on oma riskinsä, sillä vastustaja saattaa onnistua ottamaan palloksi muuttuneen pelaajan haltuunsa. Diamond Dashissa tavoitteena on kerätä 30 timanttia vastustajajoukkueelta, ja aina vastustajan pudotessa kentälle leviää kolme timanttia. On siis oltava valppaana ja toimittava nopeasti, sillä timantteja poimiessa voi saada polttopallosta takaraivoonsa.

Julkaisussa on mukana viisi pelattavaa karttaa, ja se kuudes saapuu 25. toukokuuta. Jokainen tuntuu olevan omanlaisensa suunnittelultaan. Esimerkiksi Concussion Yard on rakennustyömaa, jossa on tappava heiluva romutuskuula keskellä. Knockout Roundaboutissa on väisteltävä leijuvia autoja, kun samalla taistellaan kasinoalueen ulkopuolella. Kaikissa kentissä on oman teeman ohella tunne korkeuseroista ja niiden vaikutuksesta.

Pelien jälkeen on mahdollista tuunata oma pelihahmonsa kuntoon ostamalla ansaitulla pelin sisäisellä valuutalla kosmeettista roinaa. Näitä on pelissä sadoittain, ja ulkonäön ohella erilaisia emote-eleitä voi muokata mieleisekseen. Pelin sisäistä valuuttaa voi ostaa myös oikealla rahalla.

Pelatessa taitotaso karttuu Street Rankin muodossa, jolloin käyttöön saa erityisiä tavaroita ja kosmeettista roinaa. Kokemuspisteitä ansaitaan paitsi muuten vain pelaamalla, myös suorittamalla erityisiä Contracts-haasteita. Yhdessä on määrä suorittaa 100 vihun tyrmäystä, kun taas toisessa on liikuttava yhteensä 100 km palloksi kääriytyneenä. Street Rank -palkinnot ovat jokaiselle pelaajalle satunnaiset. Toisin sanoen ei ole mitään yhtä samaa reittiä, jota kaikkien on noudatettava.

Velan Studiosin lähestymistapa polttopalloon on kunnioitettava Knockout Cityssa. Toivoisinkin, että muutkin pelinkehittäjät seuraavat perässä esimerkkiä. Peli on heti julkaisussaan ristiin pelattava kaikkien alustojen kesken. Pelaaminen tuntuu tuoreelta ja uudelta, ja pelissä on riittävästi syvyyttä. Nyt nähty on lisäksi vasta alku, sillä tulevaisuudessa peli päivittyy kausien edistyessä.

Knockout CityKnockout City
Knockout City
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helposti lähestyttävä, useita hauskoja pelimuotoja ja erikoisia polttopalloja (ja lisää tulossa tulevaisuudessa)
-
Sisältöä on vähän julkaisussa live service -ajattelun vuoksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä