LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Balan Wonderworld

      Balan Wonderworld

      Pieleen meni, ja rytinällä.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ
      HQ

      Sega Mega Driven Sonic the Hedgehog ja Sega Saturnin mahtipeli Nights: Into Dreams ovat kaksi kaikkien aikojen parhaita pelejä, mielestäni. Yuji Naka ja Naoto Ohshima ovatkin omissa kirjoissani erityisasemassa pelinkehittäjinä. Siksi olin innoissani vuonna 2018, kun Square Enix julkisti kaksikon uuden projektin Balan Wonderworld. En ole innoissani enää. Yhdeksäntuntisen pelimaratonin päätteeksi pääsin pelin loppuun, ja huonohan se oli. Balan Wonderworld on huono. Tosi huono. Kyseessä on malliesimerkki siitä, miten tuotetaan pettymys.

      Tarina seuraa ongelmaisia lapsia Leo Craig ja Emma Cole, jotka tarvitsevat apua. Toista kiusataan koulussa, ja toista huolettavat vaikeat kotiolot. Alkuvideon aikana he kohtaavat vanhan maagisen teatterin nimeltä The Wonderworld. Sisällä elää Balan, joka on jonkinlainen lumottu unidemoni. Hänen tehtävänään on muokata ihmisten sydämiä parantamalla heidän ajatuksiaan, ja hankkiutumalla eroon ikävistä ja vaikeista muistoista. Tämä tapahtuu haahuilemalla ympäriinsä idiootin lailla typerissä kentissä, ja sovittamalla päälle erilaisia asuja, joissa on omat erikoiskykynsä. Tästä se alkaa.

      Balan Wonderworld
      Tämä on mainos:

      Balan Wonderworldin pahin puoli on, että se on tyystin typerä ja keskeneräiseltä tuntuva. Ohjaus on huono. Leo ja Emma liikkuvat hitaasti, ja he voivat hyppiä, mutta heidän kykynsä hyppiä esteiden yli on lähes hyödytön, ja liikeanimaatiot tuovat mieleen Playstation 2 -aikakauden pelin.

      Teoriassa 80 erilaista asua ei ole huono idea, mutta niiden sisällyttäminen peliin on naurettavaa. Varsin usein asun erikoiskyvylle ei ole mitään todellista käyttöä, tai sitten sitä ei pysty käyttämään menossa olevassa kentässä lainkaan. Usein tuli vastaan tilanne, ettei kenttää voi pelata loppuun tietynlaisessa asussa. Näin ollen on joko aloitettava kenttä alusta, tai peruuteltava taaksepäin. Ja näin on tehtävä todella usein. Melkoinen osuus näiden asujen erikoiskyvyistä on lisäksi sellaisia, jotka Leolla ja Emmalla jo valmiiksi on hallussa.

      Kaiken muun hyvän lisäksi Balan Wonderworld on ruma. Siis todella ruma. Pelin sanotaan olevan "optimoitu" Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle, ja pohjalla hyrrää Unreal Engine 4.5 -pelimoottori. On helppo kuvailla Balan Wonderworldia kertakaikkiseksi epäonnistumiseksi.

      Jokainen kenttä paneutuu jonkun synkkiin ajatuksiin ja menneisiin tragedioihin, mutta tätä tunnetta ja sen vaikutusta ei kerrota ennen kuin koko kenttä on suoritettu. Suurimmaksi osaksi pelaaja ei ymmärrä missä on, mitä tekee, kuka on tai mihin on menossa.

      Tämä on mainos:

      Balan Wonderworld on kuluvan vuoden se toistaiseksi huonoin peli.

      Balan WonderworldBalan Wonderworld
      Balan Wonderworld
      HQ
      02 Gamereactor Suomi
      2 / 10
      +
      Hyvä musiikki
      -
      Karmea ohjaus, kehno grafiikka, kammottava kenttäsuunnittelu, itseään toistava, typerä tarina, lyhyt
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      0
      Balan Wonderworldin demo poistui verkosta

      Balan Wonderworldin demo poistui verkosta

      UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

      Balan Wonderworld julkaistiin maaliskuun lopulla, ja olihan se kauhea. Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. Pelattava demo saatiin jo helmikuussa, ja tuolloin...



      Ladataan seuraavaa sisältöä