Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Star Wars III: The Clone Wars

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Tähtien sota -universumiin pohjautuva Lego-uutuus tarjoaa tuttua ja turvallista pelattavaa kloonisodan väreissä, mutta merkittäviä uudistuksia peliltä on turha odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäisen Lego Star Warsin julkaisusta on kulunut jo kuusi vuotta. Sittemmin Lego-versiota on tehty muistakin sarjoista, kuten Indiana Jonesista ja Batmanista. Tähtien sodan kloonisotiin sijoitetulla osalla lego-pelit palaavat siis juurilleen. Pelillisesti sarja ei ole kehittynyt juuri lainkaan, mutta teknisiä edistysaskeleita on otettu. Hankkimista voi suositella, mikäli ei ole sarjaan aiemmin tutustunut tai jos haluaa kokea jälleen yhden Lego-pelin.

Uusimman Star Wars -legoilun tarina ammentaa TV-sarjasta The Clone Wars. Lyhyen ja näyttävän opastusosion jälkeen pelaaja ohjataan tähtialukseen, joka toimii samalla tarinankuljetuksen keskuspaikkana. Peli ei etene täysin lineaarisesti, vaan jakautuu pienempiin osiin varsin TV-sarjamaisesti. Rakenteen vuoksi pelaamisen voi jakaa kätevästi osiin oman kärsivällisyyden mukaan. Yhteinen nimittäjä kaikille pienemmille tarinoille on se, että jedit taistelevat Tasavallan puolesta pahoja separatisteja vastaan.

Lego Star Wars III suorastaan pursuaa erilaisia hahmoja, joita saa käyttöönsä tarinan edetessä. Erilaisilla hahmoilla avataan myös uusia etenemisreittejä ja piilopaikkoja. Tästä syystä pelin kaikkien salaisuuksien löytäminen edellyttää koko kaartin monipuolista käyttämistä.

Pelillisesti Lego Star Wars III ei ole juuri muuttunut edeltäjiinsä verrattuna. Toinen pelaaja voi hypätä koska tahansa mukaan painamalla nappia kakkosohjaimesta. Peli ei varsinaisesti vaikeudu tai helpotu kaverin läsnäolosta, mutta toisaalta samalla sohvalla pelaaminen hyvässä seurassa on aina tervetullut lisä. Kentät painottuvat vahvasti pienten pulmien ympärille. Häiritsevää on kuitenkin se, ettei tehtävän ratkaisu ole aina selkeä. Pääsyy jumittumiseen on se, että jokaiseen tilanteeseen on vain yksi oikea ratkaisu. Vaihtoehtojen puute kielii vanhahtavasta pelisuunnittelusta.

Tämä on mainos:

Kamera on miltei kiinteä. Omaa näkymää voi rajoitetusti siirtää puolelta toiselle, mutta pääasiassa peli itse päättää, mihin saa katsella. Ajoittain tästä seuraa ikäviä ongelmia, kun pulman ratkaisu onkin nurkan taakse näkymättömiin jäänyt tavara. Näkökulmarajoitus selittynee sillä, että tekijät ovat halunneet taata mahdollisimman saumattoman siirtymän yksin- ja kaksinpelin välillä.

Teknisesti Lego Star Wars III vakuuttaa. Palikkaukot näyttävät muovisilta, mutta silti niihin on onnistuttu loihtimaan paljon eloa. Ympäristöt hyödyntävät Tähtien sodan teemoja suorastaan esimerkillisesti. Maisemat ovat kauttaaltaan värikylläisiä. Vaikuttavinta on kuitenkin liikkuvan roinan määrä ruudulla suurimpien taisteluiden aikana. Tekijät ovat selvästi hioneet koodiaan vuosien varrella, sillä ruudunpäivitys ei nikottele kovissakaan paikoissa.

Äänimaailma henkii Star Warsia kaikista aukoistaan. Musiikki pauhaa, sädepyssyt läjähtelevät ja valosapelit surisevat juuri niin kuin pitääkin. Harmillisesti ääninäyttelyä ei ole vieläkään, vaan "dialogi" koostuu korostetusta ruumiinkielestä yhdistettynä lyhyisiin urahteluihin.

Lego Star Wars III on laadukas lisä persoonalliseen pelisarjaan. Pelillisiä uudistuksia ei juuri ole, mutta kaikki toimii varsin hyvin. Maailma on jälleen saanut uuden pätevän Tähtien sota -pelin.

Tämä on mainos:
Lego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone WarsLego Star Wars III: The Clone Wars
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Teknisesti loistava suoritus, kahden pelaajan yhteispeli, Tähtien sodan tunnelma
-
Ei pelillisiä uudistuksia, pulmat ajoittain turhan hankalia keksiä, kiinteä kamera haittaa välillä toimintaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä