LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Nioh 2

      Nioh 2: Darkness in the Capital DLC

      Lisää sitä samaa, ja muistoja Ninja Gaidenista

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ
      HQ

      Team Ninjan armoton samuraipeli Nioh 2 jatkaa toisessa laajennuksessaan ensimmäisen viitoittamalla tiellä. Nytkin ollaan niin sanotussa Heian-ajassa (794-1185), mutta tällä kertaa vieläkin kauempana menneisyydessä kuin koskaan aikaisemmin pelisarjan aikana. Historiallisina hahmoina esitellään Minamoto no Yorimitsu (944-1021) ja Abe no Seimei (921-1005). Pelillisesti luvassa on lisää sitä samaa, ja juuri sitä kansa tietysti haluaakin.

      Tarinalla on varmasti historiallinen tausta, mutta se on käännetty niin kummalliseksi, ettei siitä pelkän laajennuksen Darkness in the Capital pelaamalla saa mitään selkoa. Joka tapauksessa yokai-pahikset ovat kansoittaneet kaupungin, ja aikamatkailevan pelaajan on autettava. Pelattavia tehtäviä on kourallinen, ja jos kaiken tekee, menee aikaa jälleen sen viitisen tuntia. Sokkeloisissa kentissä riittää tutkittavaa, mutta mahdottoman vaikeasta suunnittelusta ei ole kyse. Löysin itse ensimmäisen pelikerran aikana kaikki piilotetut kuumat lähteet ja vihreät kodama-oliot.

      Nioh 2
      Tämä on mainos:

      Uusia vihollisia on kourallinen. Ne ovat kaikki onnistuneita, ja tuntuvat melko isolta osalta innoittuvan Team Ninjan 2000-luvun pelisarjasta Ninja Gaiden. Yksi hämähäkkimäinen pomovastus on otettu jopa aivan suoraan Ninja Gaiden II -pelistä. Sama koskee myös kahta uutta asetta The Fists ja Clawed Fists. Ninja Gaidenissa nämä aseet tunnettiin nimellä falcon's talons. Repivillä nyrkkiraudoilla on pakko mennä aivan pahiksen iholle, mutta samalla nyrkit ovat hyvin nopeita käyttää.

      Hahmonkehitys monipuolistuu edelleen toiminnolla The Stone of Penance. Ideana on antaa accessory-tavara säilytykseen, ja sitten pelata tavallista korkeammalla vaikeustasolla riittävän hyvin. Tällöin säilössä oleva tavara päivittyy, ja sen saa takaisin paranneltuna. Huonona puolena toki on, että säilytyksessä olevaa tavaraa ei voi käyttää, ja viholliset muuttuvat vaikeammiksi. Mitenkään tarpeellinen lisäys tämä The Stone of Penance ei ole, mutta pitää se ainakin mielen virkeänä Nioh 2 -veteraaneilla. Lisäksi on sanottava, että tämä uusi laajennus ei lisää peliin uutta vaikeustasoa. Peruspelin vaikeustasot olivat Dream of the Samurai ja Dream of the Strong (New Game+), kun taas ensimmäinen laajennus The Tengu's Disciple lisäsi mukaan entistäkin hankalamman Dream of the Demonin (New Game+2).

      Nioh 2

      Graafisesti laajennus Darkness in the Capital on hyvä. Maisemat ovat yksityiskohtaisia, värejä ja erilaisia valaistusolosuhteita käytetään rohkeasti, ja liikeanimaatiot ovat tutun sujuvia. Pelatessani pysähdyin useamman kerran taiston jälkeen katselemaan maisemia, ja sisätiloissa seinien koristeita. Äänimaailman osalta ei ole luvassa yllätyksiä: laatu on pysynyt yhtä korkeana kuin aina ennenkin.

      Tämä on mainos:

      Darkness in the Capital jatkaa ensimmäisen laajennuksen viitoittamalla tiellä tarjoten tarinakokonaisuuden, joka ei liity peruspeliin oikeastaan mitenkään. Samalla mukaan lisätään uusia aseita, uusia vihollisia ja muuta pientä pitämään pelaajan mielen virkeänä. Oletettavasti se viimeinen kolmas laajennus on hyvin samanlainen kuin nyt saadut kaksi aiempaakin lisäosaa. Lataamista voi suositella niille, jotka ovat jo kiskaisseet pelin läpi useamman kerran janoten edelleenkin lisää pelattavaa.

      Nioh 2 -arvio

      Nioh 2: The Tengu's Disciple DLC -arvio

      Nioh 2
      08 Gamereactor Suomi
      8 / 10
      +
      Kokonaan itsenäinen tarina, lisää sitä samaa...
      -
      ...lisää sitä samaa, tarinasta on hankala saada selkoa
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä