Suomi
Gamereactor
arviot
Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1

Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1

Harry Potterin elokuvasaaga lähenee loppuaan. Toivotaan, että sama käy huonoille HP-peleille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1 perustuu tietenkin elokuvateattereissa pyörivään Harry Potter -elokuvasarjan toiseksi viimeiseen osaan. Se on samalla ensimmäisenä kauppoihin ilmestyvä peli, joka kantaa nimikettä "Better with Kinect". Harryn taikasauvaa voi heiluttaa toki vanhaan tyyliin ohjaimella ja nyt myös omilla pikku kätösillä, kiitos Kinect-tuen. Pelistä se ei tee yhtään parempaa, paitsi jos on aina halunnut paukutella HP-teemalla väritetyllä ampumaradalla. Eikä oikeastaan silloinkaan, ohjaaminen kun on liiketunnistuksella käsittämättömän epätarkkaa. Näytti olevan yksi ja sama, mitä taikakoukeroa yritti sohia, sillä lopputuloksena sauvasta singahti milloin mikäkin loitsu.

Kinect-tuki yltää ainoastaan haastetyyppisiin pikkupeleihin, joissa yritetään tiettyjä loitsuja ja typerrytetään vihulaisia. Liikkuminen hoituu automaattisesti kiskoilla, joten homma muistuttaa paljolti pelihallien valopyssyräiskintöjä. Kinectillä pelaaminen typistyykin pariin kokeiluun, sillä samankaltaisissa minipeleissä ei jaksa kauaa heilua.

Ohjaimeen tarttuminen on välttämätön paha, mikäli haluaa kahlata läpi yksinpelin tarinatilan. Kuoleman varjelusten ensimmäinen osa hylkää lähes tyystin sarjalle tyypillisen seikkailun sekä velhojen väliset kaksintaistelut ja vaihtaa tilalle yliampuvalla "räiskinnällä" ryyditetyt lineaariset tehtävät. Kaiken lisäksi niitäkin on pitkitetty täysin läpinäkyvästi toistamalla samaa kikkaa kyllästymiseen asti, mikä on tyrmistyttävän selvää jo alun räiskintä/loitsinta kohtauksessa.

Heti ensimmäisestä hiippailutehtävästä - toimintapainotteisen rymistelyn jälkeen - tuntuu kuin pelaisin Tylypahkaan sijoittuvaa huonoa Splinter Celliä. Ja jos totta puhutaan, Harrylta taitaa puuttua hyppysellinen karskia kokemusta, jotta noitapojasta olisi uskottavasti kaatamaan satapäisiä kuolonsyöjälaumoja. En usko edes fanien innostuvan näin tökeröstä suunnanmuutoksesta, kun Feeniksin Kilta ja ehkä jopa Puoliverinen Prinssikin olivat tunnelmaltaan ja pelattavuudeltaan parempia. Suojautumiseen pohjautuva kolmannen persoonan räiskintä ei sovi Harryn imagoon ollenkaan, mistä Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1 on pätevä todiste.

Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1
Tämä on mainos:
Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1
Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset - Osa 1
HQ
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Paljon toimintaa
-
Kinect-ohjauksen ongelmat, umpisurkea tehtäväsuunnittelu, pelityypin vaihtaminen kohti räiskintää.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä