Suomi
Gamereactor
arviot
Napoleon: Total War

Napoleon: Total War

Kunniakkaan Total War -pelisarjan uusin osa matkaa ajassa eteenpäin, tarkalleen ottaen historian tunnetuimpiin sotajehuihin lukeutuvan Napoleonin kulta-aikaan. Fransmannin matkassa kuljetaan kovin tuttujen kuvioiden mukaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Creative Assemblyn pelisarjaa leimaa tasapainottelu pelattavuuden ja historiallisen tarkkuuden välillä. Jälkimmäinen tarkoittaa tässä yhteydessä ajankuvan mukaisen sodankäynnin ja tapahtumien mallintamista, ja siinä Napoleon: Total War onnistuu hyvin. Historiaa nostetaan esiin myös pelin kampanjoiden varrella uutisoinnilla maailman tapahtumista, jotka eivät välttämättä vaikuta pelattavuuteen, mutta tarjoavat helpon keinon syventää pelikokemusta.

Napoleon on toteutettu yksityiskohtaisesti, enkä tarkoita pelkästään grafiikkaa. Peli sisältää satoja uusia yksiköitä, ja eri osapuolten vastaavilla yksiköillä on omat vahvuutensa. Sotajoukoille on syytä antaa myös lepoaikaa taisteluiden lomassa, sillä pitkään ihmisten ilmoilta poissa olevien sotilaiden keskuudessa käy kato myös tautien ja karkuruuden muodossa.

Taktiset taistelut ovat jälleen upeaa seurattavaa. Jokainen sotilas on yksilö, ja tykistön kuulat jyräävät aukkoja rivistöihin karun näköisesti. Ulkoasu kestää tarkastelun ruohonjuuritasolle asti, ja varsinkin tehokoneella namikat kaakossa pelattaessa jälki on todella näyttävää, vaikka lataustauot ovatkin usein piinallisen pitkiä. Taistelut ovat myös hauskoja pelattavia, jos tekoäly vain sattuu olemaan yhteistyöhaluisella tuulella. Välillä vastapuoli nukahtaa kokonaan, tarjoten voiton avaimet puhtaana käteen. Toimiessaan se taas antaa haastavan vastuksen, jonka kanssa pelit venähtävät helposti pikkutunneille saakka.

Strategisella kartalla homma toimii tuttuun tapaan. Kaupunkisuunnittelu rajoittuu lähinnä siihen, millaisia yksiköitä tai muita etuisuuksia alue tuottaa. Eri alueilla on omat vahvuutensa, kuten parempi ratsuväentuotanto hevosrikkaalla alueella. Napoleonin kolme kampanjaa ovat valitettavasti vain erillisiä kokonaisuuksia, joiden suorittamisella ei ole vaikutusta toisiinsa. Napoleonin vastustajat pääsevät myös ohjastamaan koalition joukkoja näiden omassa kampanjassa.

Tämä on mainos:

Napoleon: Total War on vahva lisäys laadukkaaseen pelisarjaan. Se ei varsinaisesti yllätä ketään sarjaa pelannutta, mutta tarjoaa lisää juuri sitä mistä fanit pitävät. Merkittävin kompastuskivi peli-ilon tiellä on ainakin arvioversiossa kompuroinut tekoäly, joten jälleen sopii toivoa päivitysten korjaavan asian laidan. Kampanjamoninpeli kuulostaa myös erinomaiselta lisältä ominaisuuksien katraaseen, vaikka testiversiossa moninpeli loistikin poissaolollaan.

HQ
Napoleon: Total WarNapoleon: Total WarNapoleon: Total WarNapoleon: Total War
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Komea, viihdyttävät taistelut, yksityiskohtainen toteutus
-
Ontuva tekoäly, hieman pinnallinen kampanjatila, paikoin tökkivä reitinhaku
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Napoleon: Total WarScore

Napoleon: Total War

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Kunniakkaan Total War -pelisarjan uusin osa kuvaa historian tunnetuimpien sotajehuihin lukeutuvan Napoleonin kulta-aikaa.



Ladataan seuraavaa sisältöä