Suomi
Gamereactor
arviot
The Secret of Monkey Island - Special Edition

The Secret of Monkey Island - Special Edition

Apinasaari on hassu paikka. Siitä huolimatta että sinne löytää vain mystisen voodoo-reseptin avulla ja vaikka sitä asuttavat verenhimoiset kannibaalit, seikkailijat yksi toisensa jälkeen kaipaavat sinne aina takaisin. Nyt kun legendaarisen merirosvon seikkailut jatkuvat uusien episodien myötä, on hyvä aika pysähtyä ja vilkaista lähtöpisteeseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Alkuperäinen The Secret of Monkey Island on teos, jota nykyiset seikkailunkirjoittajat edelleen ihannoivat ja kadehtivat. Sen ongelmat, hahmosuunnittelu ja huumori kelpaavat edelleen oppimateriaaliksi siitä, miten hyvä peli oikein tehdään. Special Edition säilyttää alkuperäisen sisällön entisellään ja tuo pelin nykypäivään päivittämällä ulkoasun ja käyttöliittymän sekä lisäten hahmoille ääninäyttelyn. Ääneen pääsevät samat henkilöt, jotka esittivät roolit myös sarjan kolmannessa osassa ja jälki on varsin muikeaa. Varsinkin miekkataistelujen legendaariset irvailut ovat saaneet ansaitsemansa äänikäsittelyn.

Uudistettu grafiikka on tyylikästä ja kaunista piirrosjälkeä, jota on ilo katsella. Alkuperäisen pelin persoonallisuus ja tunnelma on onnistuttu säilyttämään upeasti. Näppäränä yksityiskohtana ulkoasun voi vaihtaa alkuperäiseen lennosta vain nappia painamalla. Systeemin avulla nykypelaajille tarjotaan ikkuna liki 20 vuoden taakse, jolloin hyvää grafiikkaa ei mitattu resoluutiolla. Koska pelimoottori pyörii vanhan pelin päällä, ovat animaatiot samaa sarjaa entisaikojen kanssa ja pelin visuaalinen huumori on ennallaan.

Uusi käyttöliittymä on ristiriitaisempaa jälkeä. Ikonipohjainen ohjaus vaatii totuttelua ja on jonkin verran hankalampi käyttää. Huonoksi sitä ei käy silti haukkuminen, mutta alkuperäiseen ohjaukseen tottuneen se jättää silti kylmäksi. Vaikka peliä ei käy varsinaisesti vaikeaksi haukkuminen, on uusintaversioon lisätty etenemistä helpottava vinkkitoiminto. Yhdellä napinpainalluksella peli antaa hienovaraisemman vihjeen, kolmannella painalluksella pelaajalle puolestaan väännetään rautalangasta mitä tulee tehdä. Uusia pelaajia toiminto varmasti palvelee hyvin, mutta koska erinomaiset ongelmat ovat yksi pelin muistettavimmista asioista, latistaa vinkkien käyttö kokemusta jonkin verran.

Pienistä kitinöistä huolimatta peli on esimerkillinen näyte siitä, miten vanhoja peliklassikoita tulee käsitellä. Vaikka alkuperäinen peli ei olisikaan tuttu, peli on nautittava kokemus joka naurattaa ääneen. Hahmot ja ympäristöt ovat mieleenpainuvia ja seikkailu itsessään unohtumaton. Nyt kun vielä sarjan kakkososalle annettaisiin samanlainen käsittely.

Tämä on mainos:
The Secret of Monkey Island - Special EditionThe Secret of Monkey Island - Special EditionThe Secret of Monkey Island - Special EditionThe Secret of Monkey Island - Special Edition
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä tunnelma, nerokas huumori, miekkataistojen ratkeaminen irvailemalla
-
Hivenen kankea ohjailtavuus, etenkin meille veteraaneille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä