Suomi
Gamereactor
arviot
Resident Evil Resistance

Resident Evil Resistance

Kun Raccoon Cityn kaaos on ohi, on aika kokeilla uusitun Resident Evil 3:n moninpeliosuutta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Uusittu Resident Evil 3 on ulkona, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Peli on melkoisen lyhyt, joten moninpeli Resident Evil Resistance on lisätty pakettiin lisäämään pelaajien viihtymistä hieman pidemmäksi aikaa. Resistance onkin varsin viihdyttävä moninpeli-ilottelu. Kyseessä on kuitenkin Resident Evil 3:een verrattuna niin erilainen peli, että on parempi arvioida se omana teoksenaan.

Resident Evil Resistance

Resistance käyttää samaa pelimoottoria kuin uusittu Resident Evil 3, ja kyseessä on olan yli kuvattu 4. vs. 1 -moninpeli. Graafisesti peli näyttää yhtä upealta kuin RE3. Itse asiassa osa moninpelin alueista on lainattu suoraan RE3:sta, kun taas toiset alueet on erikseen sorvattu Resistancea varten. Kokonaisuutena niin grafiikka kuin äänetkin on otettu hyvinkin suoraan sellaisenaan kahdesta aiemmasta uusintaversiosta Resident Evil 2 ja Resident Evil 3.

Tämä on mainos:

Mukana on kuusi selviytyjää valittavana (Jill saapuu päivityksen mukana myöhemmin tässä kuussa), ja jokaisella on omat erilaiset kykynsä. Becca loistaa tuliaseilla, Valerie on parantaja, kun taas Samuel on hyvä lähitaistelussa. Oma suosikkini on kameroita hakkeroiva January. Martin Sandwich on sitten kova räjähteissä. Verkkopeliin voi tietenkin valita ainoastaan neljä kuudesta, mikä pakottaa harkitsemaan hieman joukon koostumusta.

Homman a ja o on yhteen pelaaminen. Jokainen peli jakautuu eri alueisiin, ja yhteistyö on pakollista seuraavalle alueelle pääsemiseksi ja niissä vaadittavien asioiden suorittamiseksi. Tehtävänä saattaa olla avaimien etsimistä näyttöpäätteiden käyttämiseksi, tai oven avaamiseksi esineiden etsimistä. Yksinkertaisten pulmien ratkominen on pelaamisen tavoite, ja samalla toki hoidellaan runsaasti kaikenlaisia epäkuolleita.

Resident Evil ResistanceResident Evil Resistance

Yksi huono pelaaja saattaa koitua koko muun joukon tuhoksi. Neljän selviytyjän lisäksi yksi pelaaja asettuu mastermindin rooliin. Kyseessä on paha nero, joka käyttää ansoja, zombeja ja koiria selviytyjien pysäyttämiseksi. Mukana on joitakin entuudestaan tuttuja hahmoja, kuten Annette Birkin, joka pystyy esimerkiksi päästämään irti Williamin erikoishahmona.

Tämä on mainos:

Mastermind seuraa selviytyjiä turvakameroista vähän samaan malliin kuin peleissä Five Nights at Freddy's ja Alien: Blackout. Käytössä olevat vaihtoehdot esitetään samalla tavalla kuin kädessä olevat kortit. Ensin valitaan keino, kuten vaikkapa lattiazombi, ja sitten asetetaan se sellaiseen paikkaan, jossa se toivottavasti ja todennäköisesti aiheuttaa eniten harmia selviytyjille.

Odotetusti käytössä on vaihteleva valikoima ansoja ja zombeja. Lihavat zombit ottavat paljon osumaa ennen kaatumistaan, sotakoirat ovat nopeita ja vaikeita ampua, kun taas lattiazombit ryömivät matalana ja purevat nilkkaan. Lopulta tulee mahdollisuus laskea vapaaksi mastermindin erityishahmo, jota pääsee halutessaan myös ohjastamaan.

Resident Evil ResistanceResident Evil Resistance

Pidin Resistancessa sen hahmonkehityksestä. Samaa on toki nähty muissakin moninpeleissä, mutta tässä se puolustaa paikkaansa, ja on tehty hyvin. Kaikkia hahmoja ja pahiksia päivitetään ajan kanssa. Jokaisella hahmolla on oma erikoiskykynsä. Esimerkiksi aseita fanittava Becca voi napinpainalluksella osua tavallista tarkemmin. Kyvyt päivitetään ennen ottelun alkua niin sanotussa loadout-ruudussa, jossa valitaan varusteet ja tuunaillaan oman hahmon ulkonäköä. Varusteita voi myös ostaa pelin kuluessa mukaan tarttuvalla rahalla.

Ja siinäpä se sitten onkin. Neljä pelaajaa puskee eteenpäin, ja yksi tekee kaikkensa heidät pysäyttääkseen. Resistance tekee kaiken varsin yksinkertaisesti ja siten toimivasti, joten kyllä tästä lisäviihdettä irtoaa Resident Evil 3:n päälle. Toisin sanoen moninpeliosuudelle kannattaa se tilaisuus antaa. Yksinomaan moninpelin vuoksi ei kuitenkaan uusittua Resident Evil 3:a kannata ostaa.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Näyttää hyvältä, tarjoaa mukavan moninpelikokemuksen, kiinnostava epäsymmetrinen pelattavuus
-
Ei tee mitään erityistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä