Suomi
Gamereactor
arviot
The Yakuza Remastered Collection

The Yakuza Remastered Collection

Vanhat PS3-aikakauden tutut ovat täällä taas.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Yakuza-sarja on saavuttanut ehkä yllättävänkin suosion länsimaissa PS4:n aikakaudella, ja sarjan pelejä on sittemmin julkaistu myös PC:lle ja Xbox Onelle. The Yakuza Remastered Collection pakkaa yhteen ja samaan kokoelmaan PS3-aikakauden kolmikon Yakuza 3, 4 ja 5. Tavoitteena on tietenkin saattaa koko sarja tälle päättymässä olevalle laitesukupolvelle pelattavaksi.

Yakuza 0 kertoi ajasta ennen ensimmäisen Yakuza-pelin tapahtumia, ja ensimmäiset kaksi Yakuzaa taas julkaistiin nimillä Yakuza Kiwami ja Yakuza Kiwami 2. The Yakuza Remastered Collectionin kolmikkoa ei sen sijaan ole erityisemmin ehostettu, ja valitettavasti se myös näkyy. Resoluutio on silti 1080p ja ruudunpäivitys 60 ruutua sekunnissa. Liikeanimaatiot ovat kankeita, ja pintojen tekstuurit ajoittain sanalla sanoen vanhahtavat. Yakuza 3:ssa huonolla tavalla pistävät silmään Kazuma Kiryun ja Goro Majiman vaatteet, mutta kahdessa muussa pelissä eivät onneksi yhtä pahasti.

The Yakuza Remastered CollectionThe Yakuza Remastered Collection
Tämä on mainos:

Vanhoilta peleiltä ei toki sovi odottaakaan modernia suoriutumista, kunhan kaikki vain toimii nykyisellä konsolipolvella. Ja tässä The Yakuza Remastered Collection onnistuu hyvin. Tarina pyörii vahvasti Kazuma Kiryun ympärillä, josta osin tahtomattaan tuli mahtavan Tojo Clanin mafiaperheen johtaja. Luvassa on mittavia välivideoita ja loputtomalta tuntuva määrä tekstiä luettavaksi. Aihepiirin edes osittainen fanitus auttaa, mutta tarinalliset osuudet pystyy myös ohittamaan niin halutessaan.

Pelattavuuden puolesta Yakuza-sarja keskittyy ennen kaikkea lähitaistoina käytäviin tappeluihin. Erilaisia tappelutyylejä on kokeiltavana useita varsinkin kokoelman kahdessa jälkimmäisessä osassa, sillä pelattavia hahmoja on useita. Päätarina tihkuu japanilaisia miehisiä ihanteita, ja testosteronin voi suorastaan haistaa. Lisäksi tarjolla on hurja määrä kaikenlaista pientä lisätekemistä ja minipelejä, jotka tarjoavat humoristisen kontrastin pääpelin muuten niin kovin vakavaan menoon.

HQ
The Yakuza Remastered CollectionThe Yakuza Remastered Collection
Tämä on mainos:

Sivutehtävien parasta antia ovat taksitehtävät Yakuza 5:ssä. Luvassa on säännöllisesti toimeksiantoja, ja nyt ei oteta villisti. Päinvastoin on ajettava viimeisen päälle rauhallisesti ja sääntöjen mukaan ja vielä viihdytettävä matkustajaa kevyellä jutustelulla. Revittelemään pääsee onneksi erillisissä ajokisoissa, joka tuo mieleen Tokyo Extreme Racer 2:n.

Suurin osa minipeleistä on onneksi vapaaehtoisia. Pelkästään päätarinan pelaamalla kokoelman kahlaamiseen saa kuitenkin kulumaan aikaa noin 80 tuntia, ja jos kaiken haluaa tehdä, kannattaa varata ainakin 200 tuntia vapaaksi kalenteristaan. Rahoille saa siis kyllä vastinetta.

Vaikka kaikki kokoelman pelit olisi jo pelattu PS3-aikaan, on mukana uusiakin ominaisuuksia. Tuolloin osaa sisällöstä pidettiin sopimattomana länsimaisille pelaajille. Näitä olivat muun muassa nuorten naisten erilaisiin asuihin pukeminen, yökerhominipeli ja hierontapalvelu. Nyt pelit ovat näiltäkin osin kokonaiset, sillä mitään ei ole sensuroitu. Mukana ovat myös japanilaiset lautapelit Shogi ja Mahjong, sekä englanniksi tehty tekstitys japanilaisille karaokekappaleille. Kysymyksessä on yksinkertainen nappien paineluun keskittyvä minipeli.

On syytä mainita, että ääniraita on saatavilla ainoastaan japaniksi. Siksi suurin osa länsimaalaisista pelaajista saa varautua lukemaan tekstityksiä huolellisesti tarinassa mukana pysyäkseen.

Jos Yakuza-peleihin ei ole aiemmin tutustunut, ei kannata aloittaa tästä kokoelmasta. Suosittelen pelaamaan sarjan seuraavassa järjestyksessä: Yakuza Kiwami 1, Yakuza Kiwami 2, Yakuza 3, Yakuza 4, Yakuza 5, Yakuza 0 ja lopuksi Yakuza 6. Lisäksi kannattaa pelata jotain muuta sen jälkeen, kun yksi Yakuza-peli on taputeltu. Muuten alkaa nimittäin meno maistua puulta ennen kuin pääsee sarjan loppuun.

The Yakuza Remastered Collection tarjoaa hyvällä hinnalla runsaasti pelattavaa, ja siksi sitä voi suositella.

HQ
The Yakuza Remastered CollectionThe Yakuza Remastered Collection
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Paljon sisältöä, kohtuullisen laatuiset uudelleenjulkaisut, mannaa sarjan faneille
-
Ei yhtä vaikuttavaa jälkeä kuin Kiwami-remasteroinnit, Yakuza 3 on ajoittain suorastaan ruman näköinen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Yakuza 3, 4 ja 5 julkaistaan PS4:lle

Yakuza 3, 4 ja 5 julkaistaan PS4:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sega on päättänyt toden teolla rahastaa länsimaiden kasvaneella Yakuza-pelien suosiolla. Tulossa on Yakuza Remastered Collection, jossa ovat mukana tuunatut versiot...



Ladataan seuraavaa sisältöä