Suomi
Gamereactor
arviot
Snack World: The Dungeon Crawl

Snack World: The Dungeon Crawl - Gold

Nintendo 3DS:n klassikko entistä ehompana Switchillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo 3DS -peli Snack World: The Dungeon Crawl - Gold saa nyt uuden mahdollisuuden Nintendo Switchillä. Värikäs roolipeli on nyt uudella alustalla, ja mukana ovat kaikki siihen julkaistut laajennukset ja päivitykset. Toki peli ottaa ilon irti Switchin suuremmista laitetehoista. Kyseessä on sekoitus olioiden keräilyä, luolastoryömintää ja zeldamaista taistelua. Japanissa peli on ollut suosittu, ja nyt se saadaan myös länsimaisten pelaajien iloksi.

Snack Worldissa omaksutaan yksinäisen seikkailijan rooli, joka herää muistinsa menettäneenä värikkään Tutti Frutti -kuningaskunnan ulkopuolella. Majatalossa lepäilyn jälkeen on aika auttaa Kuningasta, joka tekee kaikkensa tehdäkseen vaikutuksen tyttäreensä. Tarkoituksena on saada hankituksi riskejä kaihtamatta se uusi juttu, joka on näkynyt tyttären sosiaalisen median syötteessä. Pian pelaaja kuitenkin luopuu moisesta yrityksestä, sillä odottamattomasti eteen tulee välähdys omasta menneisyydestä, ja alkaneen seikkailun todellisesta luonteesta.

Snack World: The Dungeon CrawlSnack World: The Dungeon Crawl

Käsikirjoitus on laatutyötä, joka säännönmukaisesti rikkoo niin sanotun neljännen seinän ja ottaa kontaktia ruudun toisella puolella olevaan pelaajaan. Mukana on myös pieniä viittauksia Level-5:n muihin peleihin, kuten Professor Laytoniin. Aikuiseen makuun viljellään runsaasti huumoria, mikä on yllättävää ottaen huomioon pelin lapsenomaisen söpön piirrosmaisen ulkoasun. Olisi ollut parempi, jos peli olisi ollut reilusti ääninäytelty, sillä nyt hahmojen muminat alkavat ennen pitkää ärsyttää.

Tämä on mainos:

Pidin Snack Worldissa eniten sen Zeldasta innoittuneesta taistelusta, joka rohkaisee aina vaihtamaan aseita niin sanotusti lennossa. Käytössä aseen teho alkaa laskea, ja käden ulottuvilla on oltava oikea työkalu juuri tämän kyseisen pahiksen pieksentään. Ennen luolastoryömintään lähtöä voi ottaa mukaansa runsaan valikoiman aseita: miekkoja, keihäitä, jalkajousia ja kirveitä. Näiden välillä vaihdellaan vauhdilla painamalla ZR-nappia. Tarjolla on huima määrä erilaista tavaraa, ja lisää voi tehdä itse nikkaroimalla.

Snack World: The Dungeon CrawlSnack World: The Dungeon Crawl

Snack Worldissa kerätään myös olioita. Nämä kummalliset ja söpöt elukat ovat nimeltään snackeja, jotka voivat avustaa pelaajaa tappeluissa. Snack-olioita on useampaa eri tyyppiä: hyökkääjät, puolustajat, ansoittajat, tukijat ja salaiset. Jokaisella on tietenkin omat erikoisliikkeensä ja tilastonsa. Snackit voivat joko olla mukana pelaajan joukossa tai olla taskussa valmiina, jolloin pelaaja voi itse muuttua snackiksi lyhyeksi ajaksi. Erilaisiksi olioiksi muuttuminen osoittautui nopeasti pelin hauskimmaksi osa-alueeksi, samoin kuin oman joukon koostaminen uusilla olioilla.

Mukana on niin päätehtäviä kuin sivutehtäviäkin, ja nämä jakautuvat neljään erilaiseen tyyppiin: koulutus, palkkionmetsästys, tiedustelu, ja nouto. Tarinan ulkopuolella parhaissa tehtävissä autettiin Tutti Fruttin asukkaita kummallisissa tilanteissa, joihin nämä olivat itsensä saattaneet. Harmillisesti suurin osa sivutehtävistä on kuitenkin kierrätyskamaa. Niissä esimerkiksi kohdataan uudelleen jo aiemmin piesty pomovastus, ja vieraillaan jo aiemmin tutuksi tulleilla alueilla. Lisäksi näiden sivutehtävien tekeminen tuntuu usein pakolliselta, sillä pelkästään tarinassa edetäkseen tulee usein tilanteita, joissa pelaaja on liian alhaisella tasolla edessä olevan tehtävän suorittaakseen.

Tämä on mainos:
Snack World: The Dungeon CrawlSnack World: The Dungeon Crawl

Tehtävien aikana sännätään usein satunnaisesti muodostuviin luolastoihin, joissa on niin ansoja kuin monia piilotettuja aarteitakin. Luolastot ovat melko lineaarisia rakenteeltaan aluksi, mutta meno muuttuu sokkeloisemmaksi myöhemmin. Pelaajan on löydettävä useita avaimia ja paineltava nappeja päästääkseen etenemään. Mukana on niin sanottu permadeath-mekaniikka, joka rankaisee armotta. Luolastoissa ei ole välitallennuspisteitä, joten lopussa epäonnistuminen tietää paluuta kokonaan alkuun.

Graafisesti peli on kokenut selvän uudistumisen. Nintendo 3DS -version sahalaidoista ei ole tietoakaan, ja kaikki on tehty hyvin värikkääksi ja persoonalliseksi. Musiikki ansaitsee myös oman mainintansa. Kaupungin keskustan musiikki on omiaan rohkaisemaan lähtemään uuteen seikkailuun luolastoihin.

Snack World on pelattavissa niin paikallisesti kuin verkossakin enimmillään kolmen muun kaverin kanssa. Jostain kumman syystä moninpeli koskee ainoastaan sivutehtäviä, sillä päätarinaa on pelattava yksin. Onneksi sivutehtävien tylsyys on helpompi kestää, kun rinnalla on kavereita. Verkko-ominaisuuksista olisi hyötynyt se, jos pelissä olisi ollut jonkinlainen kaupankäyntimahdollisuus. Pokémonin malliin tavaroiden vaihtaminen pelikavereiden kanssa olisi ollut omiaan pidentämään Snack Worldin käyttöikää.

Snack World: The Dungeon Crawl - Gold on nyt länsimaalaisten pelaajien ulottuvilla. Graafinen ulkoasu uhkuu värejä ja persoonallisuutta. Yhdistelmä luolastoryömintää, zeldamaisia taisteluja ja elikoiden keräilyä pitävät mielen virkeänä. Harmillisesti sivutehtävät toistavat pahasti itseään, eikä päätarinaa voi pelata kavereiden kanssa yhdessä.

Snack World: The Dungeon CrawlSnack World: The Dungeon Crawl
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Taistelut, värikkyys, tarttuva musiikki, kavereiden kanssa pelaaminen...
-
...joka onnistuu ainoastaan sivutehtävissä, itseään toistavat sivutehtävät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä