Suomi
Gamereactor
arviot
Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure on pitkästä aikaa kuntoilupeli, jonka parissa tulee oikeasti hiki

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo on jo pitkään tiennyt kuntoilupelien, tai exergamingin, potentiaalin. Wii Fit -lauta ja erilaiset sykettä mittaavat härpäkkeet ovat olleet omilla alustoillaan tehokäytössä jo vuosia. Nyt virtuaalikuntoilu ottaa uuden käänteen, kun liikkeelle lähdetään ihan oikeasti.

Ring Fit Adventure sisältää pelin lisäksi jalkaan kiinnitettävän ohjainpidikkeen ja pilatesrenkaan, johon toinen joy-con luiskautetaan kiinni. Ensimmäinen epäilys ennen kuntoilun aloittamista liittyi luonnollisesti renkaaseen. Kuinka muovinen ohjainpidike oikein voisi kestää raa'an urheilun aikaansaaman voiman?

Itse asiassa todella hyvin. Renkula on todella järeää tekoa ja syytä onkin, sillä sitä retuutetaan varsinkin paremmassa kunnossa olevien pelaajien käsissä ihan huolella. Sitä käännellään, rutistellaan ja kiskotaan, mutta niin vain mokoma palautuu aina takaisin perusasentoonsa. Rengas antaa myös kunnolla vastusta. Sen kasaan rutistaminen vaatii huomattavaa voimaa, enkä ainakaan itse nuudelikäsineni siinä onnistunut.

Ennen pelaamisen aloitusta Ring Fit Adventure tekee kuntoilijalle yksinkertaisen kuntotestin, jolla päätetään pelin vaikeustaso. Mitä paremmassa kunnossa olet, sitä kovempia harjoituksia eteen lykätään. Testi toimii ilmeisen hyvin, koska ainakin itse sain Ring Fitin avulla ihan kunnollisen kuntoilukokemuksen aikaan.

Tämä on mainos:
Ring Fit AdventureRing Fit Adventure

Periaatteessa Ring Fit Adventure on pelillisesti yksinkertainen, melkeinpä mobiilipelimäinen kokemus. Kokonaisuus muistuttaa hieman autorunner-pelejä, sillä erotuksella, että pelihahmon liike on saatava aikaan itse tassuttelemalla paikallaan. Välillä pitää myös juosta, jolloin tietenkin myös askelluksen tempoa on nostettava kovemmaksi. Pilatesrenkaan avulla tehdään melkein kaikki muu. Sillä kerätään kolikoita, hypitään, taistellaan ja etsitään ympäristöstä salaisuuksia. Rengasta puristamalla se ampuu ilmaa, jolla laatikot tuhoutuvat ja hahmo pomppaa ylöspäin, rengasta vetämällä taas imuroidaan pelimaailmasta tavaraa.

Koska kyseessä on kevyt roolipeli, välillä tietenkin myös taistellaan. Taisteluiden ideana on tehdä erilaisia kuntoiluliikkeitä, joilla pumpataan hyökkäyksen voimaa kovemmaksi. Mitä tiukempi tempo, sitä kovempi isku. Harmi vain, että juuri taistelut ovat se yksittäinen tekijä, jolla kiinnostuneita pelaajia karkoitetaan pelin kimpusta. Tappelut nimittäin kestävät ikuisuuden. Kokemustasojen kasvaessa hahmon iskut voimistuvat, mutta myös hirviöt ovat jatkossa vahvempia ja vaativat jatkuvasti kolmea neljää 20-25 toiston sarjaa tippuakseen. Pelin tempo on muuten todella sujuva, mutta taistelut sotkevat rytmiä liikaa.

Tuleeko Ring Fit Adventuren kanssa sitten hiki? Kyllä tulee, todellakin. Pelkästään yksittäisen kentän suorittaminen saa pulssin korkealle ja hengen pihisemään. Paikallaan kävely ja renkulan liikuttelu ovat yllättävän fyysinen suorite yhdessä, ja kun kentässä kiivetään esimerkiksi portaita, se todella tuntuu pohkeissa asti ja lujaa.

Tämä on mainos:

Silti, taisteluita lukuun ottamatta, Ring Fit Adventuren pelaaminen on hauskaa. Kentät vaativat todella monenlaisia liikkeitä ja suoritteita, eikä eteneminen tunnu vastenmieliseltä ponnistelulta. Kenttiin voi myös palata keräilemään niihin jääneitä salaisuuksia. Peli onnistuu yhdistämään kuntoilun fyysisyyden ja pelaamisen hauskuuden yllättävänkin hyvin, jopa paremmin kuin Wii Fit aikanaan. Jos taistelut kestäisivät vain lyhyemmän aikaa, tätä uskaltaisi suositella vieläkin enemmän.

Ring Fit Adventure on hyvä, joskaan ei virheetön suoritus. On silti helppo nähdä, että uudenvuoden lupaukset painonpudottamisesta aloitetaan monessa taloudessa ja kuntolaitoksessa Switchin äärellä. Avaus pilatesrenkaalla pelaamiseen on hyvä, toivottavasti peli myy sen verran, että jossain vaiheessa tälle saataisiin vieläkin hauskemmaksi hiottua jatkoa.

Ring Fit AdventureRing Fit Adventure
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Yhdistää kuntoilun ja pelaamisen saumattomasti, käy todellakin kuntoilusta, pilatesrengas on pätevää tekoa
-
Taistelut ovat tylsiä ja kestävät liian kauan, esillepano vain keskinkertaista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ring Fit AdventureScore

Ring Fit Adventure

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Ring Fit Adventure on pitkästä aikaa kuntoilupeli, jonka parissa tulee oikeasti hiki

0
Nintendo julkisti Ring Fit Adventuren

Nintendo julkisti Ring Fit Adventuren

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nintendo on julkistanut uudenlaisen pelikokemuksen Ring Fit Adventure. Mukana tulee ring-con-ohjain ja jalkakiinnikkeet, joihin kumpaankin laitetaan joy-con-ohjain....



Ladataan seuraavaa sisältöä