Suomi
Gamereactor
arviot
L.A. Noire

L.A. Noire: The VR Case Files

Vanhojen tapausten uudelleen tutkiminen virtuaalisesti johtaa osittaisiin tuloksiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos et ole tähän mennessä pelannut L.A. Noirea (Team Bondi, 2011), olet jäänyt paljosta paitsi. 1940-luvun Los Angelesiin sijoittuva dekkaritarina oli aikansa mullistava pelillinen kokemus vahvan tarinan ja uskottavan kasvomallinnuksen ansiosta. Pelissä käytävät rikollisten kuulustelut ovat erityisen herkullinen aihe VR-peliksi, jonka myös L.A. Noiren julkaisija Rockstar on onneksi äkännyt.

Harmillisesti L.A. Noire: The VR Case Filesiin on otettu vain seitsemän erillistapausta alkuperäispelistä läpikäytäväksi. Nämä tehtävät antavat kyllä varsin kattavan kuvan L.A. Noiren monipuolisesta toiminnasta, muttei tarjoile kovin selkeää kokonaiskuvaa päähahmo etsivä Cole Phelpsin mittavasta urasta tai tarinasta yleensä. Move-ohjaimien avulla pelaaja pääsee kaahailemaan pitkin katuja tyylikkäillä autoilla, jahtaamaan rosvoja jalkaisin, taltuttamaan rikollisia tulitaisteluissa sekä kuulustelemaan kiinni saatuja epäiltyjä. Tarkan kasvomallinnuksen ansiosta kuulustelut ovat erityisen mielenkiintoisia, sillä kuulusteltavien kasvoilta voi lukea paljon heidän aikeistaan. Pieneksi pettymykseksi The VR Case Files jättää oudosti kuulustelut vähemmälle huomiolle muun toiminnan edessä. VR-versio sisältää kuitenkin hiukan uuttakin sisältöä. Pelaajalla on mahdollisuus hyödyntää pelin toiminnallisempia ominaisuuksia nyrkkeillen, osallistuen autokisoihin ja käymällä ampumaradalla.

Peli pyrkii realismiin mahdollistaen aimo määrän yksityiskohtaisia toimintoja. Pelkästään jo autolla ajamaan lähtö vaatii käsijarrun irrottamisen ja avaimen kääntämisen, jotta kosla liikahtaa. Aseilla ei ammuta ilman oikeaoppista latausliikettä ja ammusten loppuessa aseet ladataan asetyypin mukaisesti toisella kädellä. Siinä missä yksityiskohtien määrä on ilahduttava ja luo todellista tekemisen meininkiä peliin on sillä myös kääntöpuolensa. Lukuisten eri nappien painaminen meinaa saada pään pyörälle ainakin alkuun, jolloin tulee tehtyä rasittavia vahinkotoimintoja. PSVR:n tarkkuus ei myöskään tunnu riittävän toteuttamaan jokaista toimintaa niin sulavasti, etteikö siihen ennättäisi turhautua. Esimerkiksi välillä haulikkoa ladatessa saattaa piippu pyörähtää kohti taivasta, auton käynnistäminen voi kestää avainta lukkopesässä nysvätessä ja osaa todistusaineistosta on hankala hahmottaa vaikka kuinka läheltä yrittäisi tiirata.

L.A. NoireL.A. NoireL.A. Noire
Tämä on mainos:

The VR Case Files on alkuperäislähteen iästä huolimatta erittäin hyvännäköinen peli. Toki piirtoetäisyys tarkemmille tekstuureille ei ole mitenkään kauhean pitkä ja grafiikka on paikoittain sumeaa, mutta pelin eteen on tehty töitä, jotta ongelmakohtia saadaan piilotettua mahdollisimman paljon. Kaupunki on kivan eloisa, yksityiskohtien määrä erityisen korkea jo pelkästään aikaisemmin mainittujen monipuolisten toimintojen puolesta ja efektejäkin riittää. Hahmot ovat luontevia ja alkuperäispelin kuuluisa kasvomallinnus tekee hahmoista todella uskottavia. Peli rullaa tavallisella Playstation 4:llä mukisematta. Ajoittain pitkät latausajat on onnistuttu osittain piilottamaan nokkelasti välidemoihin, jolloin kokonaisuus rullaa suhteellisen kivuttomasti.

Äänipuoli on pelissä myös huippuluokkaa. Kaupungissa on hyvä ambienssi, aseet paukkuvat niin kuin pitääkin ja dekkarimusa luo vahvaa tunnelmaa. Ääninäyttely on myös todella laadukasta ja puhaltaa hyvin toteutetut hahmot eloon.

Jo pelkän alkuperäismateriaalin pohjalta L.A. Noire: The VR Case Filesillä on hyvät mahdollisuudet onnistua. VR:n läpi 1940-luvun Los Angelesin dekkaritarina on todella kiehtova kokemus. Realismiin tähtäävä peli on kunnianhimoinen ja onnistuukin monelta osin luomaan vahvaa immersiota. Kuitenkin PSVR:n rajoitteet hiukan latistavat menoa ja toimintanappien ähky saa ainakin alussa pelaajan hiukan sekaisin, joten optimointia tarvittaisiin lisää. Jos kuitenkin L.A. Noire on vielä kokematta, tämä on oikea tapa sen tekemiseen.

L.A. NoireL.A. NoireL.A. NoireL.A. Noire
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Realistinen ote, upea tunnelma, näyttävä grafiikka
-
PSVR:n rajoittavan tekniikan optimoinnin puute, ei yhtenäistä tarinaa, vain muutama tapaus, lukuisten nappien kanssa menee sekaisin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • iPot
    Noniin, nyt kun L.A. Noire on allekirjoittaneella 99,5 prosenttisesti läpikoluttu, on aika rauhoittua ja kirjoittaa arvostelu. Kyseessä on (Xbox... 8/10
  • Two_Face
    Anna Rockstarille vain aihe ja muutamaa vuotta myöhemmin tulee upea peli, jossa upeat grafiikat, upeat maisemat, upeat ihmiset ja upea juoni. Tätä... 10/10
  • CODpro2000
    Ei tavallinen hiekkalaatikko peli mitä Rockstar on tähän asti tehtaillut,vaikka itse mappi onkin valtavan suuri,Homma alkaa ihan passi poliisin... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä