Suomi
Gamereactor
arviot
Lemmings

Lemmings

Lemmings on palannut, ja tällä kertaa mobiilisena.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lemmings on kuulunut vuosikymmeniä suosikkipeleihini aina Super Nintendolta alkaen, eikä yksinkertainen peli-idea ei ole kadottanut tenhoaan vuosien kuluessa. Tarkoituksena on pelastaa joukko marssivia lemmings-olioita, jotka ovat sonnustautuneet vihreisiin hiuksiin ja sinisiin paitoihin. Ilman ohjausta oliot marssivat suoraan surman suuhun, joten joukko voi selviytyä maaliin ainoastaan pelaajan ohjauksessa.

Pelin tempo on erittäin kiivas. On rakennettava vauhdilla siltoja, korjattava laskuvarjoja ja laitettava kulun pysäyttäviä stopperi-lemmingsejä oikeille paikoille, etteivät marssivat oliot joutuisi surman suuhun. Vuosien varrella sarjassa on tehty joitakin kokeiluja, mutta silti se kaikkein hauskin tapa pelata Lemmingsiä on idealtaan lähes täysin samanlainen kuin silloin vuosikymmeniä sitten. Ehkä siksi oikeudet hankkinut Sony on päättänyt julkaista perinteitä kunnioittavan version iOS- ja Android-laitteille. Päätös on ollut hyvä.

Älylaitteen kosketusnäyttö tulee onnistuneesti käyttöön tässä Sad Puppy Gamesin tekemässä pelissä. Älylaitteen pienestä ruudusta huolimatta lemmings-oliot ovat jälleen pienikokoisia, ja muutenkin ulkoisesti peli on selvä paluu kultaiselle 1990-luvulle.

LemmingsLemmingsLemmings

Ohjausta on muutettu oikeista paikoista, samoin kuin pelin suunnittelua muutenkin. Kentät on nyt jaettu erillisiin laatikoihin, joissa voi osoittaa tehtäväksi erilaisia toimintoja. Esimerkiksi marssin tiellä olevan laatikon voi varustaa stop-merkillä, jolloin merkin ensimmäisenä kohdannut lemming ryhtyy stopperiksi. Tällä tavalla voi ennakoida marssin tulevaa reittiä, ja keskittyä odottamisen sijasta muuhun tekemiseen. Vastaavalla tavalla voi ennakoida rakentamista, kaivamista ja niin edelleen. Tärkein yksittäinen ominaisuus on korkean pudotuksen alle laitettava sateenvarjo, jonka avulla kaikki marssijat pääsevät hengissä alas asti.

Tämä on mainos:

Aiemmin pelaaja oli pakotettu klikkaamaan jokaista lemmingiä erikseen käskyjen antamista varten. Tämä ennakoiviin laatikoihin perustuva mekaniikka toimii paremmin, eikä se silti tuhoa pelin perustaa. Grafiikka on pelissä kirkasta ja selkeää. Moderneilla tarkan kuvan tarjoavilla mobiililaitteilla pelaaminen on todella hauskaa.

Suurin yksittäinen huono puoli on, että mobiilinen Lemmings on free-to-play. Jo alkuvalikossa annetaan mahdollisuus latoa taalaa tiskiin saadakseen erilaisia huijauskeinoja. Vaikeustaso kasvaa pelatessa niin jyrkästi, että varsin pian rahan sijoittaminen mikromaksuihin on melkein pakollista. Kaiken voi onneksi avata perinteisesti pelaamallakin. Ongelmana on, että lemming-marssijoille annettavia komentoja on rajallinen määrä joka päivälle. Näin ollen innostunut pelaaminen loppuu hyvin lyhyeen, kun on odotettava komentojen uutta erää seuraavaan päivään. Vaihtoehtona on tietenkin kaivaa kuvetta mikromaksuihin sijoittamalla, kuinkas muuten.

Lemmings melkein tuhoutuu mikromaksuihinsa, sillä maksaminen on melkein pakollista pelistä nauttimiseksi. Moinen on todella suuri sääli, sillä normaalin pelihinnan tavallisesti laskuttamalla antamani arvosana olisi ollut useamman pisteen korkeampi. Peli on hyvä, mutta mikromaksut tuhoavat muuten niin onnistuneen pelin.

LemmingsLemmingsLemmingsLemmings
Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hyvä ohjaus, hyvä toteutus, haastava, paljon sisältöä
-
Mikromaksut, paljon valikoita, ilmaiseksi pelaaminen on melkein mahdotonta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Sony julkaisi Lemmingsin älypuhelimille

Sony julkaisi Lemmingsin älypuhelimille

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony on ilmoittanut julkaisseensa klassisen Lemmingsin sekä iOS- että Android-laitteille. Peli on free-to-play mikromaksujen kera. Testihetken perusteella peli on hauska,...



Ladataan seuraavaa sisältöä