Suomi
Gamereactor
arviot
Diablo III: Eternal Collection

Diablo III: Eternal Collection

Blizzardin ARPG nyt Nintendon konsolilla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Diablo III julkaistiin alun perin vuonna 2012. Sittemmin peli on saatu myös nykyisen konsolipolven laitteille, ja viimeisenä niistä mukaan liittyy Nintendo Switch.

Nintendo Switchillä ei ole ollut pulaa laadukkaista roolipeleistä: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Xenoblade Chronicles 2, The Elder Scrolls V: Skyrim, Dark Souls: Remastered ja nyt vielä Diablo III: Eternal Collection. Jos kolmas Diablo on vielä pelaamatta, onkin hankintaa helppo suositella. Kyseessä on edelleenkin kokemisen arvoinen peli, sillä tuotetta on vuosien varrella hiottu ja päivitetty moneen otteeseen.

Toisaalta monet videopelaajat omistavat sekä Switchin että jonkun muun pöytäkonsolin, joka muuttaa ostopäätöstä jonkin verran. Diablo III ei näytä yhtä hyvältä Switchillä, mutta toisaalta muilla konsoleilla ei voi pelata bussissa tai vessassa istuessaan.

Diablo III rullaa sekä kannettavana että isolla ruudulla lukemissa 60 ruutua sekunnissa. Resoluutio on isolla ruudulla 960p, ja kannettavana sitten 720p. Pelasin suurimman osan ajastani kannettavassa muodossa, ja visuaalinen anti on havaittavissa määrin heikompaa muihin alustoihin verrattuna. Siitä huolimatta ruudulla olevista kohteista saa kuitenkin selvää. En huomannut myöskään lainkaan ruudunpäivityksen alentumista.

Tämä on mainos:

Kannettavassa muodossa pelatessa voi olla ajoittain vaikeaa erottaa, missä päin ruutua se oma hahmo oikein heiluu. Sama pätee myös isolla ruudulla pelatessa, jos mukana on muitakin pelaajia. Kokonaisuutena peli suoriutuu kuitenkin erittäin hyvin ottaen huomioon Nintendo Switchin rajoitukset.

Diablo III: Eternal CollectionDiablo III: Eternal CollectionDiablo III: Eternal CollectionDiablo III: Eternal Collection

Pelin tapa käyttää Nintendon joy-con-ohjaimia on mielenkiintoinen. Kannettavassa muodossa voi antaa kaverille toisen joy-conin. Pieni palikka ei istu aivan ongelmitta isoihin käsiin, mutta selvästikin ajatusta on käytetty toiminnon tekemiseen sujuvaksi. Liikeohjaus korvaa esimerkiksi toisen tatin puuttumisen.

Diablon tarina on mielenkiintoinen, joskaan ei tajunnan räjäyttävä. Peli on suunniteltu pelattavaksi moneen kertaan pitkän ajan kuluessa. Hahmoluokkia on useita, ja jokaisella on omat kiinnostavat kykynsä. Ja tietysti maahan putoaa runsaasti roinaa eli loottia. Ajan kuluessa omasta hahmosta on tarkoitus hioa viimeisen päälle tehokas demonien pieksäjä.

Tämä on mainos:

Blizzard on vuosien varrella panostanut runsaasti siihen, että kansa viihtyisi pelin parissa pitkään useita kertoja sen tarina läpäisten. Jokaisen hahmoluokan tarjoama pelikokemus on erilainen, mukana on runsaasti niin sanottua endgame-sisältöä, vuodenaikaan sidottuja erityisiä tapahtumia pidetään ja tietysti kaverin kanssa pääsee pelaamaan samalla sohvalla. Itse tarina on lineaarinen, mutta pelattavat kentät ovat kaikkea muuta kuin lineaarisia. Lisäksi mukana on kahmalokaupalla salaisuuksia löydettäväksi.

Tarinan ohella mukana tulevat laajennukset Reaper of Souls ja Rise of the Necromancer. Pelattavaa tarjoaa myös satunnaisen ilon Nephalem Rifts, ja mukana on tietysti kaikki ajan kanssa peliin julkaistut päivitykset ja korjaukset. Sisältöä on riittävästi pitämään kiireisenä pitkän aikaa. Visuaalisesti Diablo III näyttää paremmalta muilla alustoilla, ja hintaa on hieman liikaa suhteessa siihen, että kyseessä on kuitenkin jo melkoisen vanha peli. Moneen kertaan läpi pelanneiden ei kannata Switch-versiota hankkia, mutta uusille tulokkaille sitä voi suositella lämpimästi.

Diablo III: Eternal CollectionDiablo III: Eternal CollectionDiablo III: Eternal CollectionDiablo III: Eternal Collection
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Edelleen hyvä peli, paljon tekemistä, kestää monta läpipeluukertaa, hyvät hahmoluokat, hyvä suunnittelu, tasainen ruudunpäivitys
-
Graafisesti kehnompi kuin muilla alustoilla, jokseenkin kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Diablo III ja Switch samaan pakettiin

Diablo III ja Switch samaan pakettiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Diablo III: Eternal Collection julkaistaan Nintendo Switchille 2. marraskuuta, ja samana päivänä voi ostaa myös paketin, jossa on Diablon ohella itse konsoli. Peli tulee...



Ladataan seuraavaa sisältöä