Suomi
Gamereactor
arviot
Lego DC Super-Villains

Lego DC Super-Villains

Joskus on hyvä olla paha.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Heti alusta lähtien on selvää, että hauskaa tänne on tultu pitämään, ja juuri siitä Lego DC Super-Villainsissa on kyse. Jo nimikin paljastaa, että kyseessä on Lego-peli, jonka pääosassa ovat DC Comicsin pahikset kuten Lex Luther, Jokeri ja Gorilla Grodd. Myös monet hyvikset ovat mukana menossa, kuten Green Lantern ja Batman.

Tarinan osalta lopputulos on vaikuttava. Suoraan sarjakuvista keskiöön nostetaan Justice Syndicate eli siis CSA (Crime Syndicate of America). He saapuvat rinnakkaisesta paikasta Earth 3, ja he edustavat Justice Leaguen pahaa versiota: muiden muassa siis Ultraman, Super Woman ja Owl Man (Superman, Wonder Woman ja Batman). Joka tapauksessa homman nimi on se, että DC-pahiksien täytyy pelastaa maailma, ettei se muutu vieläkin kauheammaksi toisen ulottuvuuden pahiksien takia. On silti sanottava, että tehtävistä liian moni keskittyy uusien pahiksien avaamiseen ja oman porukan kokoamiseen.

Suurin osa tarinasta nähdään Metropolisin kuuluisan toimittajan eli Lois Lanen näkökulmasta, ja mukana on myös uskollinen kuvaaja Jimmy Olsen. Välivideot kuljettavat tarinaa, ja dialogi on hyvin käsikirjoitettua. Näin eri kentät linkittyvät toisiinsa melko hyvin. Tämä pätee myös silloin, kun jokin jakso tuntuu suorastaan tarpeettomalta (kuten Black Adamin löytäminen museosta). Tehtävät vievät pelaajan tunnettuihin maisemiin, kuten S.T.A.R. Labsiin ja Dinosaur Islandille ja kaikki on odotetusti värikästä ja hyvin toteutettua.

Pomotaistoja on niitäkin mukava valikoima, ja vastassa on muun muassa Beast Kid. Tuleepa matkan varrella mahdollisuus auttaa myös Gorilla Groddia voittamaan Solivar Gorilla Cityssa. Pomotaistot ovat selkeitä ja yksinkertaisia: välttele hyökkäyksiä siihen saakka, kunnes tulee tilaisuus iskeä itse.

Tämä on mainos:

Jokainen kenttä on täynnä palikoita hajottavaa toimintaa. Tässä vaiheessa Lego-pelin ostaessaan tietää jo mitä saa. Luvassa on paikkojen rikkomista, rakentamista ja keräilyä. Niin ikään pulmatehtäviin on syytä varautua. Lisäksi DC Super-Villainsissa on vapaasti tuunattava päähenkilö, joka pätee niin ulkonäköön kuin supervoimiinkin. Esimerkiksi lasersäteen voi määrittää tulevan eri värisenä eri paikoista, kuten aseen piipusta tai hahmon silmistä. Oma sankari ei puhu, mutta tuo silti kaivattua persoonallisuutta pelaamiseen.

Lego DC Super-VillainsLego DC Super-VillainsLego DC Super-Villains

Tarinan aikana pelaaja tunnetaan nimellä Rookie, jonka rooli kokonaisuudessa on lopulta ratkaiseva. Ajan kanssa Rookie saa keinovalikoimaansa uusia supervoimia, kuten sähköpallon ja Poison Ivyn kasvien kasvattamisen. Näin ollen pelissä kuluu aiempaa vähemmän aikaa eri hahmojen välillä vaihtamiseen käsillä olevasta tilanteesta selviämiseksi. Free play -tilassa voi aina halutessaan palata vanhoihin kenttiin.

Niin sanottu grindaaminen 100% läpäisyksi on erittäin tavallista Lego-peleissä. Tällä kertaa kaiken saaminen tuntuu aiempaa helpommalta, josta suuresti pidin. Tarinan läpäisyn jälkeen voi palata kenttiin uudestaan, joka onkin pakollista kaikkien salaisuuksien avaamiseksi.

Tämä on mainos:

Jokaisella hahmolla on omia erikoistoimintojaan. Esimerkiksi Lex Luthorilla on silmistä sinkoava punainen laser, jolla voi tuhota kultaisia palikoita. Jokerilla puolestaan on kauko-ohjattavat hampaat. Liikeanimaatiot ovat hauskaa katsottavaa tehden kokemuksesta entistäkin hurmaavamman. Hyvin suunniteltujen kenttien välillä on oma keskusmaailma. Kyseessä on yksi avoin maailma, jossa on paljon nähtävää. Näin ollen kaupunkia tutkii mielellään. Batmobilella voi ajella Batmanina, Smallvillessa vierailla Supermanina lentäen, tai vaikka käväistä Metropolisissa ja Gotham Cityssa.

Keskusmaailmassa tapahtuu muutakin ennalta määrätyissä paikoissa, kuten esimerkiksi kilpa-ajoja. Nämä ovat yleensä rajattuja vain tietyillä hahmoilla pelattavaksi. Miltä kuulostaisi Harley Quinn viilettämässä krokotiilin selässä pitkin suota?

Lego-pelit ovat hyvää viihdettä kaiken ikäisille, joten mukana on myös kahden pelaajan jaetun ruudun moninpeli. Kaverin kanssa pelaaminen on hauskaa, joskin yksi bugi tuli vastaan testisessioiden aikana. Toinen valituksen aihe on, että näin runsaassa pahisjoukossa osa jää auttamatta liian pienelle huomiolle. esimerkiksi Pingviini ja Riddler saavat aivan liian vähän huomiota.

Lego DC Super-Villains näyttää ja kuulostaa hyvältä. Luvassa on paljon hauskanpitoa, ja tunnit kuluvat pelin parissa nopeasti. Keskusmaailmassa on paljon nähtävää ja koettavaa eri tehtävien välillä. Valitettavasti osa hahmoista ei saa tarpeeksi aikaa parrasvaloissa. Joka tapauksessa TT Games on jälleen kerran onnistunut tekemään hyvän Lego-pelin.

Lego DC Super-Villains
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hurmaava ja hauska, hyvä tarina loistavalla keskusmaailmalla, oman hahmon tuunaaminen
-
Osa parhaista pahiksista jää liian vähälle huomiolle, muutamat pienet bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Aquaman mukaan Lego DC Super-Villainsiin

Aquaman mukaan Lego DC Super-Villainsiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Warner Bros. Interactive Entertainment on ilmoittanut, että uuden Aquaman-elokuvan sisältöä saadaan mukaan Lego DC Super-Villainsiin. Lisäpaketit tuovat mukaan uusia...

0
LEGO DC Super Villains on tulossa

LEGO DC Super Villains on tulossa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

LEGO DC Super Villains kokoaa yhteen DC Comicsin pahikset, kuten Jokerin, Harley Quinnin, Lex Luthorin, Myrkkymuratin ja monet muut. Toisin kuin yleensä, pelaajat...



Ladataan seuraavaa sisältöä