Suomi
Gamereactor
arviot
Overcooked 2

Overcooked 2

Kaoottinen kokkailu kavereiden kanssa jatkuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Overcooked onnistui yllättämään vuonna 2016. Kahden hengen tiimin tekemä peli oli kokkailusimulaattori, jossa oli paljon omaa vetovoimaa ja jännitystä. Yksinkertainen ohjaus teki siitä täydellisen saman sohvan co-op-pelaamiseen. Ghost Townin jatko-osa Overcooked 2 laajentaa alkuperäisen lähtökohtia uudella moninpelimuodolla, uusilla keittiöillä ja runsaalla määrällä uusia reseptejä.

Onion Kingdom on taas vaarassa. Armeijallinen eloon heränneitä leipiä (eli unbread-joukko) on suuri uhka, ja ainoastaan joukkueellinen taitavia kokkeja voi tyydyttää hirmuisen nälän. Pelaajan on kavereineen matkattava halki useiden keittiöiden, hiottava kokkailutaidot huippuunsa ja siten valmistauduttava huolella viimeiseen mittelöön. Tarina on siis yhtä villin hullu kuin alkuperäisessäkin pelissä. Homman nimi ei kuitenkaan ole syvällinen tarina, vaan koukuttavin saman sohvan yhteispeli pitkään aikaan.

Ydinpelattavuus on Overcooked 2:ssa pitkälti ennallaan. Joko yksin tai enimmillään kolmen muun kaverin kanssa pelaten on täytettävä tilauksia mahdollisimman nopeasti. Tilaukset alkavat yksinkertaisesti salaateilla ja keitoilla edeten siitä pizzoihin, hampurilaisiin ja sushiin. Kaikki ruokalajit vaativat toki useita raaka-aineita. Keskeinen edellytys menestykseen on kommunikaatio, ja töitä on pakko jakaa ja organisoida. Hauskuus tulee yleensä siitä, kun homma muuttuu suoranaiseksi kaaokseksi. Moisen välttäminen on mahdottomuus Overcookedissa.

Tällä kertaa pelaajat voivat heitellä raaka-aineita, ja monet keittiöt on suunniteltu tätä silmällä pitäen. Kaiken kaaoksen keskellä omaa tähtäystä on hankala pitää vakaana. Keittiöissä on mukana alkuperäisen pelin jää-, laava- ja avaruusareenoita, mutta uusina on mystisiä linnoja, kaivoskuiluja ja ilmassa leijuvia kyökkejä. Osa keittiöistä muuttuu ajan kanssa. Yhdessä kuumailmapallokentässä piti valmistaa ruokaa ilmassa ennen kuin kyökki syöksyi maahan sekoittaen areenan rakenteet ja raaka-aineet pitkin poikin.

Tämä on mainos:

Nyt valittavana on muutama erilainen kokki, ja ennakkoon pelinsä varanneille ja Switchillä pelaaville on lisäksi oma DLC-lisäyksensä. Myös oman kokkailijansa voi onneksi luoda, ja tämä onkin se paras keino erottautua muista verkossa pelatessaan.

Overcooked 2Overcooked 2Overcooked 2Overcooked 2

Overcooked 2:ssa on myös verkossa pelattavia moninpelimuotoja. Tarjolla ovat niin julkiset kuin yksityisetkin matsit kilpailullisesti tai arcade-tilassa. Verkossa kokit äänestävät tarinatilassa nähtyjä keittiöitä, ja prosessi muistuttaa paljon Mario Kart 8 Deluxen valintaruutua. Molemmat muodot ovat pelattavissa joko yhden tai kahden hengen joukkueina. Ilman kuulokemikrofonia pelaavat voivat käyttää emote-eleitä kommunikointiin. Tarinankin voi pelata kokonaan verkossa hyvässä seurassa, ja tämä lisäys on enemmän kuin paikallaan.

Overcooked 2 on parantunut myös graafisesti edeltäjästään, joskin piirroselokuvamainen yleisilme on edelleen paikoillaan. Keittiöt vaikuttavat aiempaa elävämmiltä ja yksityiskohtaisemmilta, ja kyökkejä toisistaan erottava muu maailma on sekin aiempaa kutsuvampi. Tämä tekee keittiöiden välillä samoilun paljon mielenkiintoisemmaksi. Kaiken kaikkiaan koko peli vaikuttaa alkuperäiseen verrattuna selvästi tarkemmin hiotulta kokonaisuudelta.

Tämä on mainos:

Vaikka paljon hyviä uudistuksia on tehty, on silti joukossa joitakin kummallisuuksia, jotka sotkevat muuten hyvin sujuvan pelaamisen verrattuna alkuperäiseen Overcookediin. Kokkeja voi vaihtaa ainoastaan päävalikossa, eikä keittiötä voi vilkaista ennakkoon ennen sinne astumista. Overcooked 2:n suurin moka on kuitenkin se, että peli tuntuu enemmän ylimitoitetulta DLC-lataukselta kuin aidolta jatko-osalta. Kaikki ensimmäisen pelin ominaisuudet ovat mukana, ja siihen päälle vähän uuttakin, mutta mitään erityistä uutta ja outoa ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi aikaa vastaan pelattava time attack olisi ollut tervetullut uutuus.

Overcooked 2 on silti mukava jatko-osa, vaikka se onkin rakennettu samoista raaka-aineista kuin ensimmäinen peli. Verkkomoninpeli, monipuoliset keittiöt ja aiempaa yksityiskohtaisempi grafiikka tekevät pelistä hiotun kokonaisuuden. Harmillisesti keittiöt muuttuvat nopeasti samojen asioiden toistamiseksi, ja jotkut uudet toiminnot eivät olisi olleet tarpeellisia. Näistä syistä jatko-osaa ei voi suositella niille, jotka eivät ihastuneet alkuperäiseen peliin.

Overcooked 2
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Uudet toiminnot, aiempaa yksityiskohtaisempi grafiikka, uudet kokit, sama hauskuus tallella
-
Uusien ominaisuuksien puute muuttaa pelaamisen itseään toistavaksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä