Suomi
Gamereactor
arviot
Part Time UFO

Part Time UFO

HALin mobiilinen debyytti

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

HAL Laboratory ja HAL Egg julkaisivat maaliskuussa ensimmäisen mobiilipelinsä iOS- ja Android-laitteille. Yhtiö on aiemmin tehnyt vuosia uskollista palvelusta Nintendolle. Ison N:n painopiste on viime aikoina siirtynyt pois 3DS-konsolilta enemmän Switchin ja mobiilipelien suuntaan, joten HALin peliliike on mitä luontevin. Part Time UFO onkin hauska peli ainakin silloin, kun se ei määrättömästi turhauta.

Silloin joskus lapsena huvipuistoissa näki koneita, joissa oli kaapissa erilaisia leluja. Näitä sitten piti noukkia ylös erikoisen koukun avulla. Part Time UFOssa pelataan juurikin UFOlla, joka on saapunut Maahan auttaakseen ihmisiä askareissaan. Tämä auttaminen suoritetaan tarttumakouralla kuljettaen esineitä paikasta toiseen. Juuri muuta tekemistä ei sitten olekaan, mutta yksinkertaisen pelimekaniikan toteutus on tehty täydellisesti. Läpi pelaamisessa kestää muutama tunti, ja koko tuon ajan meno on hauskaa.

Söpöyden alla on kuitenkin se pirullinenkin puoli. Täydessä mitassaan koura nappaa monia ympäristön esineitä mukaansa. Vaadittavat kohteet ovat kuitenkin yleensä niin isoja, että tarttuminen on tehtävä kummallisesta kulmasta. Näin ollen kappale saattaa pudota maahan kesken matkan huonon otteen vuoksi, ja sehän ei ole kivaa.

Jokainen kenttä on suoritettavissa omaan tahtiin, mutta peli palkitsee erityisellä kultamitalilla, jos kentän saa tehdyksi annetussa ajassa. Kussakin pelin yli 20 kentästä on lisäksi kaksi muuta tavoitetta, ja uusien kenttien avaaminen edellyttää kultamitalien keräämistä. Toisin sanoen alussa voi hieman harjoitella, mutta sitten on parasta kehittyä hyväksi. Toissijaiset tehtävät ovat joskus selviä, joskus kummallisia, mutta aina ne ovat mukava lisämotivaatio pelata uudestaan jo läpäistyjä kenttiä.

Tämä on mainos:
Part Time UFOPart Time UFOPart Time UFO

Aikaraja pakottaa ottamaan riskejä, ja esineiden lennellessä pitkin kenttää on meno parhaimmillaan. Ohjaus on tehokas ja helppo: liikkuminen tehdään vasemmalla peukalolla, ja kouraa avataan oikealla peukalolla. Tarkoituksena on kisata aikaa vastaan, rakennella kaikenlaista, ratkoa pulmia ja niin edelleen. Kentissä on mukavasti vaihtelua, mutta vaadittavia tavoitteita olisi saanut olla enemmän erilaisia. Pelatessa saa UFOlleen käyttöön uusia hattuja, jotka muokkaavat kykyjä hieman. Loppuun asti pääsemiseksi hattujen keräilyä ei tarvita, mutta kultamitalien metsästäjälle kotsat ovat tarpeellisia.

Part Time UFOn haastetaso on täydellinen sikäli, että homman nimestä pääsee nopeasti jyvälle sen verran, että pelin pääsee läpi. Kaikki kultamitalit keräävän täytyy tietenkin uhrata pelille aikaansa selvästi enemmän kuin muutama tunti. Kritiikkinä on sanottava, että sisällön puolesta Part Time UFO on turhan kevyt. Mobiilimarkkinoilla on tarjolla parempaakin ainakin viihteen keston suhteen.

Kokonaisuutena vietetty aika Part Time UFOn parissa ei tunnu hukkaan heitetyltä. Kyseessä on hurmaava pieni peli, jonka puutteet on helppo antaa anteeksi. Toivottavasti tulevaisuus tuo mukanaan jatko-osan.

Tämä on mainos:
Part Time UFO
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hurmaava tyyli, onnistunut keskeinen pelimekaniikka, hauska kenttäsuunnittelu, onnistunut tasapaino haasteen suhteen
-
Liian lyhyt, kaipaisi lisää vaihtelua
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä