Suomi
Gamereactor
arviot
Xcom 2

XCOM 2: War of the Chosen DLC

Sankareita ja saatanoita

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

XCOM 2 on jo perusmuodossaankin erinomainen taktinen toimintapeli. Sen uutukainen lisäsisältö onnistuu kuitenkin parantamaan sen jokaista osa-aluetta uusin ominaisuuksin ja mekaniikoin tavalla, josta lahjakkaimmatkin modaajat voivat vain unelmoida (koska heillä ei ole Firaxiksen tavoin pääsyä lähdekoodiin).

Maksullisella lisäsisällöllä on hieman huono maine ja usein täysin syystä. Se saattaa olla liian kallis sisältöön nähden tai tuntua tarpeettomalta ja päälleliimatulta. XCOM:kaan ei ole välttynyt näiltä syytöksiltä, kiitos sen robottiteemaisen mutta äärimmäisen lyhyen Shen's Last Giftin ja etenkin aluksi huonosti tasapainotetun Alien Huntersin. War of the Chosen on kuitenkin kuin eri lajia edeltäjiensä kanssa, ja lisää uusia ulottuvuuksia pelin jokaiseen osa-alueeseen pääkampanjan suurimpia linjoja lukuunottamatta.

Sankarit ja heidän ryhmittymänsä tulevat jo heti alussa tutuiksi. Reaperit, Skirmisherit ja Templarit ovat pelaajan uusia ja odottamattomia liittolaisia ADVENTia vastaan käytävässä sodassa. Jokaisella on omat vahvuutensa ja erikoisosaamisensa eikä heidän välillään tarvitse valita. Eri osapuolia toi kehittää eri järjestyksessä, mutta esimerkiksi kaikki sankarit saa käyttöönsä ennemmin tai myöhemmin. Tämä on erityisen mukavaa siksikin, että uniikkien ominaisuuksiensa lisäksi sankareiden ääninä toimivat esimerkiksi Michael Dornin (Star Trekistä tuttu Worf) kaltaiset ääninäyttelijät.

Skirmisherit ovat nopealiikkeisiä lähitaistelujoita konepistooleineen. Reaperit viihtyvät kivääriensä kanssa varjoissa, ja ovatkin erinomaisia takalinjan kohteiden hoitajia yleisen tiedustelutoiminnan lisäksi. Templarit ovat kääntäneet psioniset kykynsä lähitaistelun ja monien muiden iskujen muottiin. Sankarit pysyvät käytännössä koko pelin ajan pykälän muita jääkäreitä ylempänä, ja heidän menettämisensä on kova muttei pysyvä isku muukalaishyökkääjiä vastaan käytävässä taistelussa. Ryhmittymien lisäksi mukana tulee tietenkin tukku uusia tussareita ja teknohärveleitä.

Tämä on mainos:
Xcom 2Xcom 2Xcom 2Xcom 2

Peruspahiksilla ei olisi juuri mahdollisuuksia uusia sankareita vastaan, joten lisäri tuo taistelukentälle uudet pikkupomot. Chosen-antisankarit Assassin, Hunter ja Warlock riivaavat pelaajaa pitkin kampanjaa erilaisin tavoin. Joku heistä saattaa ilmestyä tavallisen taistelun keskelle sen perusteella, kenen valtaamilla mestoilla melskataan. Alkupelin aikana nämä kestävät, nopeat ja tappavat hahmot tekevät suurin piirtein mitä lystäävät ja pistävät mielellään alokkaan tai pari päiviltä, jos huonosti käy. He voivat myös kaapata sotilaitasi kuulustelua varten ja kasvattaa omia huomattavia voimiaan entisestään. Chosenit eivät muiden muukalaisten tavoin noudata vaitiolovelvollisuutta, joten heihin ehtii tutustumaan molemminpuolisen metsästysoperaation aikana mukavasti.

Eikä tässä vielä kaikki. ADVENT on laajentanut joukkoportfoliotaan kolmella uudella sotilasluokalla. Purifier tuo iloa ja valkeutta elämään varsin näyttävän liekinheittimensä avulla. Priestit ovat moneen pystyviä tukijoukkoja isommille kavereilleen ja Spectren kyvyt ovat, noh, varsin jännittäviä. Kolmikko sopii ADVENTin organisaatioon mukavasti ja vaikka ovatkin enemmän alkupelin riesana, tuovat mielenkiintoisia valintoja eteen myös myöhemmissä vaiheissa.

Kenties erityisin uusi uhka on kuitenkin The Lost -nimellä kulkevat, käytännössä zombeja muistuttavat mutatoituneet ihmiset. Ne eivät kumarra kenenkään suuntaan ja saapuvat paikalle toiminnan tiivistyessä (eli räjähdysten houkuttelemina). Yksittäinen Lost ei ole haaste yhdellekään aseistautuneelle hahmolle, mutta ne eivät saavu koskaan ilman melkoista porukkaa. Rakennuksen sisuksista tai kujalta yhtä aikaa purkautuvat leegio onkin varsin jännittävä näky. Koska zombit käyvät kenen tahansa kimppuun, ADVENT saattaa joutua taistelemaan niitä vastaan XCOM-ryhmäsi pysytellessä takavasemmalla. Ihmiskunnan rippeetkin ovat rohkaistuneet viimeinkin ja joistakin tehtävistä löytyy aseistautuneita vastarintasissejä, jotka pystyvät satunnaisesti tekemään mukavasti vahinkoa ainakin vähemmän panssaroituja vihollisia vastaan.

Tämä on mainos:

War of the Chosen vaikuttaa lähes jokaiseen emopelin osa-alueeseen hyvällä ja monipuolistavalla tavalla. Sen myötä taistelut käyvät vaikeammiksi ennustaa ja hienoja odottamattomia tapahtumia löytyy joka toisen nurkan takaa. Jos peruspeli tuntui mielestäsi liian suoraviivaiselta, tämä on lisäri sinua varten. Jos taas toisinpäin, jatka matkaa. Vaikeustaso hyppää samalla pienen pykälän ylöspäin etenkin alkupuoliskon aikana, kun Chosenit saavat rellestää varusteylivoimansa turvin varsin vapaasti. Lisärin ainoa selkeä miinusmerkki tulee sen kustannuksesta.

Noin 40 euron hintalappu tuntuu heijastelevat selkeästi Firaxiksen aiempaa lausuntoa siitä, että War of the Chosenista meinasi tulla jossain vaiheessa XCOM 3. Isohkon euromäärän lisäksi studio joutuu ottamaan huomioon erinomaisen Long War -modin kaltaiset lisät, joiden ilmaista hintaa vastaan on paha vääntää vastaan. Ne eivät pysty tosin toteuttamaan virallisen lisäosan uusien mekaniikkojen kaltaisia juttuja ilman lähdekoodiin pääsyä. War of the Chosen on kaiken kaikkiaan pakko-ostos kaikille XCOM 2 -faneille ja veteraaneille, jotka haluavat lisää yllätyksiä, tekemistä ja vaihtoehtoja taas seuraavalle läpipeluukerralleen.

Xcom 2Xcom 2Xcom 2Xcom 2
HQ
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Tehomasiinan tarkat tisätiedot löydät täältä.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Uudet liittolaiset ja viholliset, sopii erinomaisesti peruspeliin, yllätyksellisyys
-
Korkeahko hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Xcom 2:n uusi lisälataus työn alla?

Xcom 2:n uusi lisälataus työn alla?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Liiaksi ei kannata vielä innostua, mutta Firaxis saattaa olla työstämässä uutta laajennusta Xcom 2 -peliinsä. SteamDB:n mukaan (josta raportoi Game Watcher) näyttää...



Ladataan seuraavaa sisältöä