LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Blood Bowl 2

      Blood Bowl 2

      Cyanide tarjoilee fantsujefua tutussa, aiempaa kauniimmassa paketissa.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Blood Bowl on Warhammerin fantasiamaailman ja amerikkalaisen jalkapallon usein huvittava ja aina väkivaltainen sekasikiö, joka julkaistiin alkujaan lautapelinä 1980-luvulla. Cyanide Studios pyöräytti tästä vuonna 2009 PC-version, jonka jatko-osa Blood Bowl 2 luonnollisesti on.

      Pelin suurimpia uudistuksia ovat uusi moottori, koreampi ulkoasu sekä joukko nettiin nojaavia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus ostaa ja myydä pelaajia. Ensimmäisessä osassa nähty hölmö reaaliaikainen pelimuoto on potkaistu kentältä kuin aneeminen haltia, eli Blood Bowl 2 palaa nyt juurilleen ja keskittyy vuoropohjaiseen sekä vahvan lautapelimäiseen toimintaan.

      Eräät tällaisista pelikäännöksistä ovat kärsineet liiastakin lautapelimäisyydestä, mutta Blood Bowl 2 välttää ainakin osin tämän sudenkuopan lukuisilla välianimaatioilla, jotka tuovat rankat taklaukset ja uskaliaat heitot ruudulle huomattavasti aiempaa kauniimmin. Hahmoissa on runsaasti pieniä yksityiskohtia, ja Warhammerille olennaista groteskiutta on todella vaalittu.

      HQ
      Tämä on mainos:

      Kuvakulmissa ei myöskään olla säästelty, ja hiiren rulla kuljettaa kameraa pelaajien keskuudesta isometrisen näkymän kautta aina lintuperspektiiviin saakka. Tällainen portaattomasti muokattava näkymä aiheuttaa kuitenkin jonkin verran ongelmia, koska noppatulokset tuppaavat välillä jäämään muun ruudulle ilmaantuvan informaation taakse. Onneksi tätä informaatiota on nyt käytettävissä aiempaa enemmän, ja mm. onnistumismahdollisuudet ovat selkeästi esillä. Käyttöliittymä on muuten verrattain kivuton, mutta siinä on pientä kulmikkuutta, jota toki osaa Cyanidelta odottaakin.

      Studio on kehuskellut grafiikan lisäksi uudella tekoälyllään, mutta se on suoraan sanottuna tyhmempi kuin päälleen pudonnut örkki. Tietokone järjestelee ukkeleitaan keskikentälle johonkin epäilemättä nerokkaaseen kuvioon samalla kun pallonkantaja on jo parin askeleen päässä näiden maalista. Olenpa myös päässyt todistamaan kuinka tekoäly yrittää pysäyttää pallonkantajan pukkaamalla tämän korkean henkilökohtaisesti touchdowniin.

      Yksinpelikampanjan vaikeus muodostuu enimmäkseen siitä, että pelaaja joutuu aloittamaan täysin kykyvapaalla joukkueella, jollaisella on tunnetusti haastavaa menestyä. Kaiken lisäksi futaajat alkavat kehittyä vasta muutaman pelin jälkeen, koska kampanja toimii myös tutoriaalina ja opettaa perusasiat kirjaimellisesti numero kerrallaan. Hitaasta tahdista huolimatta siinä on hupaisaa tarinallista sisältöä, joka vangitsee Warhammer-tunnelman mainiosti.

      Kaikkia matseja kommentoivat Cabalvisionia edustava parivaljakko Jim ja Bob, joiden jutut ovat tuttuun tapaan alussa varsin viihdyttäviä, mutta kun samat puolituisvitsit on kuultu viidettä kertaa samassa matsissa, eivät ne jaksa enää naurattaa.

      Tämä on mainos:
      Blood Bowl 2Blood Bowl 2

      Cabalvision mahdollistaa myös toisten pelaajien matsien katsomisen verkossa, joka on vain osa pelin laajennettua sosiaalista ulottuvuutta. Omia liigoja voi järjestää useissa eri muodoissa, kavereita voi kutsua suoraan Steamin listoilta, ja jos näitä ei fantsujefu kiinnosta, voi peliseuraa kosiskella verkon uumenista avoimilla liigoilla. Luvassa on myös Cyaniden järjestämiä virallisia kilpailuja.

      Blood Bowl 2 onkin ehdottomasti parhaimmillaan ihmisvastustajien kera. Tietokonetta vastaan voi harjoitella erilaisten joukkueiden pelaamista, mutta kannattaa valmistautua siihen, että vaikeustaso hyppää aika tavalla heti kun vastustajan penkillä istuu toinen ihminen.

      Aloitusjoukkueita on tälläkin kertaa kahdeksan, joka on varmasti omiaan aiheuttamaan hammastenkiristystä sarjan ystävien riveissä. Ensimmäinen Blood Bowl oli siitä erikoinen peli, että lisäreiden sijasta itse emopeliä myytiin kolmessa eri versiossa, joista viimeisessä oli jo 24 joukkuetta. Vaikka alkuperäisen pelin omistajat saivatkin alennuksia uusista versioista, ei tämä bisnesmalli jättänyt hyvää makua yhteisön suuhun.

      Jos Cyanide nyt noudattaisikin perinteistä lisärimallia, tuntuu kahdeksan joukkuetta varsin niukalta. Tusinakin olisi ollut heti mukavampi luku, jolla lähteä liikkeelle. Toivon mukaan studio ei tällä kertaa käy lypsämään pelaajia liikaa.

      Kapeasta joukkuevalikoimasta ja taukista tekoälystään huolimatta Blood Bowl 2 on askel eteenpäin edeltäjästään. Päivitetty ulkoasu ja aiempaa laajemmat sosiaaliset ominaisuudet tekevät kokonaisuudesta ajanmukaisemman, joskin olisi mukavaa, jos tietokone tarjoaisi hieman parempaa vastusta. Kavereiden kanssa se on silti kelpo hupia, joskin suosittelisin ostopäätöksen viivästämistä ainakin siihen asti, että Cyanide julkistaa lisärisuunnitelmansa.

      Blood Bowl 2Blood Bowl 2
      HQ
      HQ
      07 Gamereactor Suomi
      7 / 10
      +
      Parannettu ulkoasu, informatiivinen käyttöliittymä, autenttinen BB-tunnelma, aluksi hauskat vitsit
      -
      Vähämielinen tekoäly, muistisyöppö, vain kahdeksan joukkuetta, vitsit kuluvat nopeasti käytössä.
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      0
      Blood Bowl 2Score

      Blood Bowl 2

      ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Cyanide tarjoilee fantsujefua tutussa, aiempaa kauniimmassa paketissa.

      0
      Epäkuolleet laahustivat Blood Bowl 2:een

      Epäkuolleet laahustivat Blood Bowl 2:een

      UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

      Blood Bowl 2 on saanut jälleen uuden joukkueen valikoimaansa. Cyanide Studiosin fantasiarugbyn uusi joukkue on Necromantic, joka koostuu zombeista, ghouleista,...



      Ladataan seuraavaa sisältöä