Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Warlocks vs Shadows

Warlocks vs Shadows

Retrohenkistä ja paikoitellen itseään toistavaa ajantappoa, josta nauttii parhaiten kaverin kanssa yhteisen ruudun ääreltä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Indie-pelien kenttä tunnetaan erityisesti nostalgisen pikselikkäästä pelitarjonnasta, joka on myös hyvää vaihtelua joka tuutista puskevien, realistisella fysiikkamallinnuksella markkinoitujen räiskintöjen rinnalla. Erityisesti Valven Steam-palvelu tarjoaa läjän erilaista indie-kokeiltavaa, niin hyvässä kuin pahassa. Näistä hiljattain julkaistu Warlocks vs Shadows edustanee jonkinlaista hyvän ja heikon lenkin välimaastoa, joka ei ole aivan onnistunut saavuttamaan aidan vehreämpää puolta.

Kyseessä on puolalaisen indietalo Frozen Districtin kehittelemä ja Deadling - tasoloikastaan tutun One More Levelin julkaisema pikseliluomus, joka ollut saatavilla 19. elokuuta alkaen Steamista Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneille. Peli on tiimipohjainen areenamätkintä, joka on pakattu 16-bittisiin retrokuoriin. Siinä yhdistyvät niin Dota 2:n ja Heroes of the Stormin kaltaisista verkkomoninpeleistä tutut roolipelielementit kuin myös vanhanajan arcade-mätkinnöistä tuotu korkea vaikeusaste.

Warlocks vs ShadowsWarlocks vs Shadows

Tarinankerronta on pelissä selvästi taka-alalla. Johdannossa kerrotaan pelaajan olevat yksi valituista Warlock-sotureista, joiden tehtävänä on taistella varjomaailmasta meteoriitilla matkanneita varjo-otuksia vastaan. Tämän jälkeen onkin aika siirtyä pelin hahmovalikoimaan, joka kattaa yhteensä 11 erilaista Warlock-sankaria. Heistä kuusi ovat heti käytettävissä.

Lähes kaikkien hahmojen kyvyt painottuvat neljästä toimintanapista koostuvaan liikejärjestelmään. Jokainen tuntuu kuitenkin omanlaiselta taistelijalta erilaisten liikkeidensä ansiosta. Erilaisuus lienee ollut hahmosuunnittelijoiden tärkein kriteeri Warlock-sankareita pohtiessa, sillä kaikki ovat tyystin erilaisia. Kategoriasta löytyvät muun muassa kissaeläintä hattunaan pitelevä pyromaani Jake ja myös bassovelhona tunnettu Zardonic. Kyllä, luit aivan oikein.

Tämä on mainos:

Pelin kartat ovat sivusta kuvattuja areenakenttiä, jotka muistuttavat toisiaan. Pelaajien tehtävänä on yksinkertaisesti selviytyä pelin heittämiä vihollisaaltoja vastaan. Varjojoukkojen lisäksi vastaan tulee mitä eriskummallisimpia pomovastuksia, jotka saattavat haastavuuden puolesta tuoda nykypelaajille mieleen Dark Souls -sarjan pelit.

Toimivasta konseptistaan huolimatta peli kompastuu muistettavin väliajoin erityisesti tekniseen toimimattomuuteen. Arvosteluvaiheessa pelin verkkopuoli kärsi monenlaisista ongelmista. Pelikaverin ylläpitämää palvelinta oli lähes mahdotonta löytää, mikä ärsytti minua eniten. Yksinpeliä pelatessa peli osoittautui puolestaan armottomaksi, sillä vihollisten vaikeustaso on päätetty pitää tismalleen samana moninpelin kanssa. Täten peli osoittautunee siis viihteenarvoiseksi ainoastaan moninpelin puolella.

Pelillä on potentiaalia olla muukansa tempaava pikselimätkintä, mutta tämä kaatuu nettipelien bugeihin. Yksin ei kannata pelata, sillä vaikeusaste on murhaava. Näiden myötä pelistä voi nauttia vain kaverin kanssa saman ruudun ääressä.

Warlocks vs Shadows tarjoaa kuitenkin nostalgista retromätkintää kaipaaville varmaa viihdykettä aivot narikkaan -asenteella. Edellä mainitut sanat toteutuvat kuitenkin vain silloin, mikäli peliltä ei lähde vaatimaan sekä pitkäikäisyytensä että kokonaisuutensa suhteen liikoja. Koska tarinakampanja pysyy vihollisten korkeaa vaikeustasoa myöten samanlaisena sekä yksin- että moninpeliä pelatessa, kannattaa vihollisaaltojen kimppuun rynnätä yhdessä kaverin kanssa, ja mieluiten saman näytön edessä.

Tämä on mainos:
Warlocks vs Shadows
Warlocks vs ShadowsWarlocks vs Shadows
Warlocks vs Shadows
Warlocks vs Shadows
Warlocks vs Shadows
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hauskaa kaverin kanssa, silmiä miellyttävä pikseligrafiikka, monipuoliset- ja mielikuvitukselliset Warlock-sankarit • Moninpeli onnistuu myös saman koneen ääreltä
-
Verkossa pelaaminen osoittautuu lähes mahdottomaksi, tarjoaa viihdettä pääasiassa vain kaverin kanssa, moninpeliin painottuva kokonaisuus ei houkuttele lainkaan yksinpelin pariin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Warlocks vs ShadowsScore

Warlocks vs Shadows

ARVIO. Kirjoittaja Henrik Savonen

Retrohenkistä ja paikoitellen itseään toistavaa ajantappoa, josta nauttii parhaiten kaverin kanssa yhteisen ruudun ääreltä.Ladataan seuraavaa sisältöä