Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Jurassic World

Lego Jurassic World

Uusi LEGO-peli uudesta kesänleffasta - onko TT Gamesin maaginen kosketus vielä tallella?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Reitti on kovin tuttu. TT Games ottaa elokuvalisenssin, napsii siitä sen ikonisimmat kohtaukset ja ripottelee päälle tyypillistä Lego-huumoria. Tällä reseptillä on usean vuoden ja lukuisten brändien aikana luotu monen monta peliä, ja maku alkaa käymään turhankin tutuksi. Siitäkin huolimatta makunystyrät heräävät ainakin osittain eloon Lego Jurassic World kohdalla.

Lisenssi ja sen taitava käyttö merkitsee paljon. Lego Hobitti tuntui vain hetken huvilta elokuvaverrokkinsa tavoin. Lego Jurassic World pyrkii tiiviimpään kaavaan jakamalla sen kaksikymmentä tasoa kaikille neljälle Jurassic Park -sarjan elokuvalle. Vain parhaat kohtaukset ovat selvinneet lopulliseen leikkaukseen.

Hahmojen tunnistaminen yli sadasta mahdollisesta avattavasta ei ole helppoa, sillä toisin kuin esimerkiksi Star Warsin ikoniset ukkelit, Jurassic World sisältää paljon sivuhahmoja puistotyöntekijöistä ohikulkijoihin. Toiset Lego-pelit hyödyntävätkin vahvempia hahmokavalkadejaan Jurassic Worldia tehokkaammin esimerkiksi uudelleenpeluuarvossa.

Lego Jurassic WorldLego Jurassic World
Tämä on mainos:

Päähenkilöiden kohdalla studio on kuitenkin tehnyt oivallista työtä. Hahmot on helppo tunnistaa ja heidän erikoisominaisuutensa ovat sekä mielenkiintoisia että lähdemateriaalille uskollisia. Ensimmäisessä leffassa ärsyttänyt Lexin kirkuminen voi kirjaimellisesti rikkoa lasit. Joidenkin hahmojen kykyjen käyttö on olennaista tarinassa etenemiseen, mutta pääsääntöisesti niitä käytetään ylimääräisten Lego-palikoiden metsästyksessä. Oikea-aikainen kiljahdus voi myös hämätä dinon katsomaan toiseen suuntaan.

TT Games käsittelee pohjamateriaaliaan tällä kertaa hieman eri tavalla kuin ennen, sillä kohtaukset sisältävät dialogia sekä elokuvista että jälkikäteen tehdystä studiotyöstä. Lopputulos on sekä osittain autenttinen että uusi, mutta aina viihdyttävä ja humoristinen kerronta. Vitsit ovat simppeleitä olematta laimeita. Esimerkiksi ensimmäisen Jurassic Parkin keittiökohtauksessa kaappiin turpansa tunkeva raptori vetää sen pois kirsikoista koostuva verkko päässään. Absurdia ja hauskaa. Alkuperäinen leffasarja onnistui jotenkin luomaan perheystävällisen version ihmissyöjädinosauruksista, joten hieman äkkiväärä tyyli sopii pelipuolelle hyvin.

Eikä unohdeta niitä dinosauruksia. Mahdollisuus pelata yhtenä kahdestakymmenestä otuksesta erottaa pelin sukulaisistaan. Jokaisella niistä on oma, uniikki kykynsä. Alkupuolella takaisin kuntoon hoidettu triceratops murtaa näppärästi muureja uusille alueille. Otuksia voi jopa yhdistellä - kenties kunnianosoituksena Jurassic Worldin tapahtumille - toisiinsa ja pudottaa nämä sekasikiöt takaisin pääpeliin.

Ihmishahmojen tavoin osa dinosauruksista avaa uusia puiston osia tai kenttiä eri vaiheissa peliä. Sama ärsyttävä ominaisuus on ollut läsnä Lego-peleissä alusta asti. Uudelleenpelattavuutta toki löytyy, mutta ratkaisu tuntuu kovin keinotekoiselta tavalta pidentää pelin ikää, sillä kaikkea ei voi avata ja pelata ensimmäisellä läpipeluukerralla.

Tämä on mainos:

Pelin aputoiminnoissa ja navigoinnissa on vielä kehittämisen varaa. Edellisellä kerralla jäimme totaalisen jumiin tietämättä mitä tehdä seuraavaksi. Tällä kertaa kriittisissä kohdissa peli johdattaa pelaajaa käsikynkässä, saaden lopputuloksen muistuttamaan enemmän interaktiivista tarinaa. Toivottavasti tämä puoli saadaan kuntoon seuraavalla kerralla, sillä nykytilanne on vielä kaukana täydellisestä.

Ulkoisesti peli on näppärän näköinen etenkin säätilojen vaihtuessa. Vanhan ja uuden dialogin yhdistäminen toimii hyvin ja sisältää odotetusti paljon viittauksia popkulttuuriin ja muuta huumoria. TT Gamesin ratkaisujen ansiosta perheen pienimmätkin voivat nauttia elokuvien pelottavimmistakin kohtauksista vailla yöunien menetystä. Lego Jurassic World on uusi, perheystävällinen peli pitkässä sarjassa. Pelaaminen on edelleen koukuttavaa vaikka pieni taisteluväsymys alkaa jo painaa.

HQ
HQ
HQ
Lego Jurassic WorldLego Jurassic WorldLego Jurassic World
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Lähdemateriaali hyvässä käytössä, dinosauruksilla on hauska pelata, laatustandardi pitää edelleen
-
Valikomassa turhan monta ö-luokan hahmoa, liikaa lukittuja osuuksia, paikoitelleen epätasapainoinen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lego Jurassic WorldScore

Lego Jurassic World

ARVIO. Kirjoittaja Martin Eiser

Uusi LEGO-peli uudesta kesänleffasta - onko TT Gamesin maaginen kosketus vielä tallella?



Ladataan seuraavaa sisältöä