Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Movie Videogame

The Lego Movie Videogame

Lego-leffaa seuraileva pelipläjäys uudistuu vähän mutta väärään suuntaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tuiki tavallisen Lego-miehen tuiki tavallinen päivä alkaa tuiki tavalliseen tapaan. Aamupala, pirtsakkaa poppia ja laulu raikaen kohti työmaata, jossa Lego-rakennukset odottavat rakentajaansa ja purkajaansa. Päivä saa erikoisen käänteen, kun heppu humpsahtaa maahan ilmestyneestä reiästä kohti synkkiä syvyyksiä. Luolasta käteen tarttuu eriskummallinen Lego-palikka, jonka ansiosta täysin tavallisesta pulliaisesta tulee yhtäkkiä Lego-maailman Valittu.

Tuosta lähtökohdasta alkaa Lego elokuva (kyllä, kirjoitusasu on oikein kiitos Warnerin), sekä myös elokuvaan perustuva virallinen videopeli. Traveller's Tales on tehnyt parin viime vuoden ajan Legojen kanssa upeaa jälkeä, joten myös virallisen leffalisenssin luulisi olevan taattua Lego-laatua. Peli ottaa kuitenkin vain vähän askeleita ja ne vähätkin väärään suuntaan.

Lego Movie Videogame

Pohjimmiltaan Lego Movie Videogame on jälleen kerran hyväksi havaitun kaavan mukainen palikanmurskaus. Esineitä hajotetaan ja rakennetaan, keräillään vähän rahaa ja etsitään salaisuuksia. Konseptin luulisi tätä nykyä olevan tuttu lähes jokaiselle, joka on videopeliohjaimeen koskaan koskenut. Uusina juttuina rakentamiseen on otettu perinteisempää legorakentamista muistuttava lähtökohta. Isompia rakennuksia ei pysty enää ostamaan rahalla, vaan ne rakennetaan etsimällä ensin kokoamisohjeiden sivuja ja sen jälkeen kokoamalla rakennukset kevyen minipelin avulla, jossa oikeita palikoita valitaan väärien joukosta aikarajaa vastaan.

Tämä on mainos:

Muutama aiempi Lego-peli vei palikointia avoimen kaupungin seikkailua kohden, mutta juuri tässä Lego Movie Videogame päättääkin turvautua erilaiseen ratkaisuun. Poissa on toiveissa elänyt suuri Lego-universumi, ja tilalla on kuuteen pieneen alueeseen jaettu kokonaisuus, jossa seikkailun tunne loistaa poissaolollaan. Salaisuuksia on toki löydettäväksi edelleen vaikka kuinka, mutta niiden etsiminen on helpompaa ja tylsempää, sillä vaihtoehtoja ongelmien ratkaisemiseksi on aivan liian vähän. Typistämisen vuoksi peli on myös sisällöltään aiempia suppeampi.

Itse kentät ovat sen sijaan pitkiä ja vaihtelevia, paikoitellen liiankin kanssa. Joitain osuuksia venytetään turhankin pitkiksi, jotkut taas loppuvat ennen aikojaan. Useaan osaan jaetut kentät saattavat kestää hyvinkin tunnin per laaki, minkä vuoksi on hyvä, että mukana on tallennusmahdollisuus kenttien sisällä. Toiminnassa sinänsä ei ole valittamista, se on juuri niin riemukasta kuin aina ennenkin, erityisesti kahdella pelaajalla.

Itse elokuva on vielä allekirjoittaneelta näkemättä, mutta pelin perusteella lähden teatteriin heti kun vain suinkin ennätän. Pelin välianimaatiot ovat suoraan elokuvasta ja leffan juonta seuraillaan muutenkin varsin orjallisesti. Nauru raikaa ja hauskaa piisaa, sillä käsikirjoitus on todellakin hulppean hauskaa seurattavaa. Legoversumi ei onneksi ota itseään liian vakavasti ja pakollisen slapstickin ohella joukossa on myös toimivaa itseironiaa. Myös pelissä ja elokuvassa esiintyvä Batman on kovasti erilainen kuin mihin on totuttu ja idiotismissaan ihan uskomattoman hauska hahmo.

Lego Movie Videogame ei ole niin hyvä peli kuin se olisi voinut olla, mutta kenties elokuvan juonen vaatimuksista kokonaisuus on suppea ja suoraviivainen. Siitä huolimatta peli toimii juuri niin hyvin kuin olettaa saattaa. Kontrollit ovat napakat, grafiikka nättiä, musiikki ja ääninäyttely erinomaista - kyllä tämä hyvä peli kritiikistä huolimatta on. Suurin ongelma on se, että Lego City Undercover ja Lego Marvel Super Heroes nostivat Lego-pelien riman korkealle, ja sitä Lego Movie Videogame ei ikävä kyllä pysty ylittämään.

Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska kuin mikä, perustoiminnassa ei edelleenkään vikaa, tuotantoarvot kohdillaan
-
Turhan suppea ja suoraviivainen, epätasainen kenttärakenne
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
The Lego Movie VideogameScore

The Lego Movie Videogame

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Pohjimmiltaan Lego Movie Videogame on jälleen kerran hyväksi havaitun kaavan mukainen palikanmurskaus.

0
Uudet kuvat Lego Movie Videogamesta

Uudet kuvat Lego Movie Videogamesta

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

The Lego Movie Videogame, joka perustuu kehittäviin tanskalaisiin leluihin perustuvaan elokuvaan joka osaltaan sai innoitusta peleistä, lähestyy julkaisupäiväänsä.



Ladataan seuraavaa sisältöä